Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Колекційна модель Calatrava Pilot Travel Time від Patek Philippe

Поява годинника Calatrava Pilot Travel Time була однією з найгучніших подій на виставці Baselworld 2015.
Ця прем'єра була абсолютною несподіванкою, оскільки годинник авіаторського стилю до того ніколи не був спеціалізацією бренду Patek Philippe. Але, як виявилося, у музейних зборах фірми зберігаються два виготовлені компанією у 1936 році авіаторські прототипи. Строго кажучи, то був не годинник зовсім, а лише наручний навігаційний інструмент, що виглядає як годинник - сидерограф, який призначався для безпосереднього визначення географічних координат з результатів астрономічних вимірювань. Проте, пара сидерофафів 1936 року, зважаючи на все, виявилася дуже мало знайомим широкому загалу зразком брутального мілітаристського стилю в історії.

У сталевий 55-міліметровий корпус (найбільший корпус наручного годинника за всю історію марки) встановлено 19-лінійний механізм кишенькового хронометра, матовий чорний циферблат з мітками та стрілками, які, швидше за все, за прийнятими тоді стандартами були покриті радієвим люмінофором.
Новий годинник Calatrava Pilot Travel Time з 42-міліметровим корпусом з білого золота і темно-синім циферблатом на цьому фоні виглядає досить гламурно, але в порівнянні з рештою всієї колекції марки вони видаються найдосконалішим винятком з правил. Саме тому цей годинник чекає на блискуче майбутнє серед знавців та колекціонерів - звичайно, якщо Patek Philippe завтра не почне тиражувати цю ідею. Але навряд чи почне.

Новинка вийшла настільки цікавою та ефектною, що на її тлі трохи померкнули годинники іншого плану - цього разу бездоганно вписані в історію та традиції женевської марки. Новий годинник відзначений деталлю, що нечасто зустрічається в годиннику колекції марки - це циферблат, виготовлений з білого золота і вкритий чорною емаллю. Накладні мітки годинника також виготовлені з білого золота. Уся структура циферблату нагадує про класичні наручні хронографи марки, що випускалися в 1930-і роки.

Тьєррі Стерн - президент фірми РАТЕК PHILIPPE, зізнався, що після анонсу моделі його часто запитували: "А це точно зробили Ви? Серйозно?"
Прославившись своїм консерватизмом бренд, створивши авіаторський годинник, виявив себе майже провокаційно, здивувати пресу і гостей виставки їм справді вдалося. Адже не всі напевно знають, що 1936-го року було створено прототип, точніше кажучи два прототипи авіаційної моделі на основі калібру, розробленого 1912-го. Побачити один із цих екземплярів можна було лише в музеї. Колекціонерів вона давно цікавить, і багато хто нерідко просили президента зробити щось подібне у великому корпусі.
Ось і сталося!

Годинники вирішили, що оригінал 1936 був все-таки завеликий, цілих 55 мм в діаметрі, так що габарити новинки вирішили злегка зменшити. Зупинились на 42 мм. Ну і загалом початковий дизайн був дещо осучаснений. Ускладнення напрошувалося саме собою: індикація часу у другому часовому поясі льотчикам напевно не завадила б. Корпус зробили із золота не зі сталі оскільки марку все-таки треба тримати.
Коли початковий концепт був готовий Тьєррі Стерн сказав: "Давайте спробуємо, здивуємо публіку!"

Востаннє так було з моделлю 5960 у сталевому корпусі. Тоді задум був той самий: зробити годинник, який з нашим чином ніяк не в'яжуться, не втративши при цьому якості. Про такі моделі зазвичай відразу починається безліч розмов, і новинка винятком не стала.

Чи продовжать випускати такі моделі далі, побачимо. В цілому, впевнені модель буде рідкісна, і бачити її на чиїйсь руці ви будете її нечасто. Що вдієш така вже доля всіх виробів Patek.
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
07.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
29.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю