Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

29 травня 1953 року Едмунд Хілларі і Тенцінг Норгай першими досягли вершини Евересту заввишки 8848 метрів. Дивна пригода цих двох чоловіків, що входили до складу британської експедиції, оснащеної годинником Oyster Perpetual, послужило подальшому зміцненню репутації годинників Rolex. Годинник Oyster Perpetual Explorer, випущений у 1953 році після першого успішного сходження на найвищу гору світу, оспівує сміливість і рішучість найвідважніших дослідників.

СВІТ ЯК ЛАБОРАТОРІЯ


Модель Explorer є символом тісного зв'язку між Rolex та дослідженнями. У 1930-х роках марка почала оснащувати численні гімалайські експедиції годинником Oyster. Цей новаторський крок став ілюстрацією прагнення компанії використовувати світ як лабораторію, випробовуючи свій годинник у реальних умовах з метою їхнього постійного вдосконалення. Таким чином, відгуки, отримані Rolex від учасників різних експедицій, мали безпосередній вплив на еволюцію годинника, зробивши їх більш точними та надійними.

СПАДЩИНА І ЕВОЛЮЦІЯ


У міру свого розвитку модель Explorer  поступово впроваджувала технологічні інновації Rolex, такі як волоскова пружина Parachrom та високоефективні амортизатори Paraflex. У 2021 році годинник повернувся до розмірів оригінальної моделі, випущеної в 1953 році: їх модернізований корпус, закріплений на браслеті зміненого розміру, знову став діаметром 36 мм, після того як в 2010 році він був збільшений до 39 мм. Починаючи з 2023 р., цей інструмент для геологорозвідки випускається також у версії 40 мм. Гладкий чорний лаковий висококонтрастний циферблат забезпечує відмінну читаність за будь-яких обставин. Навіть у темряві циферблат легко читається завдяки індикатору Chromalight: годинникові мітки, стрілки та емблематичні цифри 3, 6, 9 заповнені або покриті люмінесцентним матеріалом, що випромінює тривале блакитне свічення – вдвічі довше, ніж традиційні фосфоресцируючі.

ГОДИННИК EXPLORER, СЕРТИФІКОВАНИЙ ЗА СИСТЕМОЮ SUPERLATIVE CHRONOMETER


Як і всі годинники Rolex, модель Explorer має сертифікат Superlative Chronometer, знову введений Rolex у 2015 році. Це ексклюзивне свідчення того, що всі годинники, що виходять з майстерень марки, успішно пройшли ряд випробувань, проведених Rolex у власних лабораторіях та відповідно до власних умов. Ці сертифікаційні випробування проходять повністю зібраний годинник після встановлення корпусу механізму, гарантуючи чудові характеристики точності ходу, запасу ходу, водонепроникності та автопідзаводу на зап'ястя. Статус Superlative Chronometer символізується зеленою печаткою, яка ставиться на кожен годинник Rolex, та супроводжується міжнародною п'ятирічною гарантією.

Точність кожного механізму, офіційно сертифікованого швейцарським Інститутом хронометрії (COSC) як хронометр, перевіряється компанією Rolex вдруге після встановлення в корпус, щоб переконатися у його відповідності критеріям набагато суворішим, ніж при офіційній сертифікації. Точність Rolex Superlative Chronometer становить близько -2/+2 секунди на добу - відхилення від норми, що допускається маркою для готового годинника, значно менше того, яке приймається COSC для офіційної сертифікації тільки механізму.

Сертифікаційні випробування Superlative Chronometer проводяться після корпусу з використанням сучасного обладнання, спеціально розробленого компанією Rolex, та відповідно до ексклюзивного протоколу, який імітує умови реального носіння годинника та більш точно відображає реальний досвід експлуатації. Повністю автоматизована серія випробувань також перевіряє водонепроникність, здатність до автопідзаводу та запас ходу 100% годин Rolex. Ці випробування систематично доповнюють кваліфікаційні випробування, що проводяться в процесі розробки та виробництва, та забезпечують надійність, міцність, стійкість годинників до сильних магнітних полів та ударів.

КОРПУС OYSTER - СИМВОЛ ВОДОНЕПРОНИКНОСТІ


Корпус Oyster годинника Explorer діаметром 36 мм або 40 мм з гарантованою водонепроникністю на глибині до 100 метрів (330 футів) є зразком міцності та надійності. Середня частина корпусу виготовлена із цільного блоку сталі Oystersteel. Задня кришка, окантована тонким рифленням, герметично загвинчується за допомогою спеціального інструменту, що забезпечує доступ до механізму тільки годинникарам Rolex. Заводна головка Twinlock, оснащена системою подвійної водонепроникності, надійно загвинчується до корпусу. Кристал виготовлений з практично не подряпаного сапфіра і має покриття антивідблиску. Водонепроникний корпус Oyster забезпечує оптимальний захист розміщеного в ньому механізму.

ВІЧНИЙ КАЛІБР 3230


Моделі Explorer 36 та Explorer 40 оснащені калібром 3230 - механізмом з автоматичним підзаводом, повністю розробленим та виготовленим компанією Rolex. Цей механізм, який є неперевершеною демонстрацією технологій, має низку патентів. Він має визначні характеристики, зокрема, точність ходу, запас ходу, зручність і надійність.

Калібр 3230 оснащений системою автозаводу за допомогою вічного ротора, який забезпечує безперервний завод головної пружини за рахунок використання рухів зап'ястя для отримання постійної енергії. З 2023 р. у його маятник встановлюється оптимізований шарикопідшипник. Завдяки бочкоподібній архітектурі та найвищій ефективності спуску запас ходу цього механізму становить близько 70 годин.

З механізмом Explorer зможуть ознайомитися лише сертифіковані годинникарі Rolex, проте він чудово оздоблений та оформлений відповідно до безкомпромісних стандартів якості марки.

БРАСЛЕТ І ЗАСТІБКА, НАДІЙНІ І ЗРУЧНІ


Моделі Explorer 36 та Explorer 40 випускаються на триланковому браслеті Oyster. Цей браслет оснащений запатентованою запобіжною застібкою Oysterlock, розробленою Rolex, яка запобігає випадковому відкриття. Крім того, він оснащений розробленим компанією комфортним подовжувачем Easylink, який дозволяє власнику легко збільшити довжину браслета приблизно на 5 мм, забезпечуючи додатковий комфорт за будь-яких обставин.

Інші новини по темі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Огляд годинника Rolex Air-King
30.06.2023 Огляд годинника Rolex Air-King

Годинник Oyster Perpetual Air-King присвячений авіаційній спадщині оригінального годинника Oyster.

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю