Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Альтернатива турбійону Mirrored Force Resonance від Armin Strom

Після успішного дебюту наприкінці 2016 року годинника з подвійним резонансом, швейцарський виробник @ARMINSTROM випускає в 2017 модель Mirrored Force Resonance в нержавіючій сталі з приголомшливим циферблатом.

Інноваційний механізм ARMIN STROM calibre ARF15 з ручним заводом та резервом ходу на 48 годин, із застосуванням подвійного резонансу за точністю ходу не поступається турбійону.
Принц дії такий, спеціальна пружина резонансного зчеплення поєднує два однакових та незалежних балансових колеса, вона змушує їх резонувати, при цьому коливання відбуваються у протилежних ритмах, а їх різниці у швидкості дають можливість досягти підвищеної точності. Коли заводиш годинник вручну після зупинки, то для синхронного коливання вимагатиме близько 10 хвилин, а ось кнопка вище за заводну головку на 2 години, допомагає скинути секундні показання до нуля, зупинивши одночасно обидва балансові колеса. Два секундних індикатора це, звичайно, потужно і надзвичайно красиво, годинна і хвилинна стрілки при цьому зміщені ближче до 3 годин і їх відмінно видно на чудовому диску гільйоші.

У пошуках незвичайних механічних конструкцій годинникарі інколи замислюються про парні баланси і взаємної схильності, що виникає між ними, що називається резонансом. До «Арміна Штрома» (Armin Strom) резонансний наручний годинник випускався нечасто. Систему підстроювання робочої частоти двох балансів використовували Франсуа-Поль Журн у годиннику Chronomètre à Résonance та Беат Альдіманн (Beat Haldimann) у турбійоні H2 Flying Resonance. Лічені екземпляри двобалансового годинника Duality виготовив гуру Філіп Дюфур, який, до речі, не подбав про резонансне самопідстроювання механізму — перебіг двох коливальних систем у його годиннику просто усереднюється диференціалом. Так само влаштований годинник Roger Dubuis Quatuor, Greubel Forsey Double Balancier і MB&F LM2.
Клод Грейзлер (Claude Greisler), директор фабрики «Армін Штром», спільно з дослідниками зі Швейцарського федерального політехнічного інституту Лозанни розробив для годинника Mirrored Force Resonance та їхнього калібру ARF15 особливу резонансну систему. Вона виконана у вигляді зигзагоподібної плоскої пружини, що з'єднує точки кріплення двох спіралей механізму, що не було ні в одному годиннику до цього.
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю