Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

BaselWorld 2012: модель UR-110 ST від Urwerk

З ім'ям компанії Urwerk пов'язані надскладні моделі, якими вона завжди дивувала всіх. Новинка – не виняток. Слід зазначити, що стиль годинника, їх дизайн просто чудовий. Новинка, як і всі моделі марки Urwerk поєднують у собі традиції високого вартового мистецтва та витонченість, що надає годинникам оригінального зовнішнього вигляду. Масивний корпус зберіг свою оригінальну форму, властиву годинникам марки Urwerk. Є два варіанти цієї моделі:
UR-110 ST – з титановим корпусом 5 класу та безелем із сталі з покриттям AlTiN, UR-110 TTH – з титановим корпусом 5 класу та безелем із танталу.
Тантал є металом, що має високі показники твердості та щільності, а також антикорозійними властивостями. Безелі кріпляться до титанових корпусів шістьма гвинтами, що надають годинникам військовий стиль, який ще більше посилюється сіро-блакитним кольором чистого танталу. Один із засновників компанії Urwerk Фелікс Баумгартнер говорить про цей метал так: «Тантал – рідкісний метал, який названий на ім'я героя давньогрецької міфології, синоніма вічної спокуси. Не дивно, що ми не встояли перед його шармом. Особливий відтінок, властивий цьому металу, дозволив використовувати його виключно чистому вигляді. Обробка та сатиновий фініш вручну – це вся обробка, завдяки якій цей метал був представлений у його природній красі».
Іншим елементом стилю "мілітарі" є вигравіруваний на склі UR-110 TTH номер.
Рельєфність корпусного кільця моделі UR-110 ST відповідає філософії тривимірності, закладеної в годиннику Urwerk . Мартін Фрай, дизайнер і один із засновників компанії, описує модель так: «Годинник для повсякденного носіння має бути джерелом задоволення. Задоволення від основного інстинкту володіння, і навіть задоволення, дарованого досвідом. Мені подобається цитата з Поля Клоделя, де йдеться, що «скульптура відчуває потребу в дотику». Сподіваюся, UR-110 ST вдасться викликати цю потребу.
У плані зчитування часу в моделях з лінії UR-110 всі три покажчики націлені на хвилинну дугу. Це нерозлучне тріо пролітає над платиною, хвилина за хвилиною вивіряючи своє становище. А вартові блоки залишаються строго паралельними протягом повного обороту. Такого результату майстри марки досягли завдяки конструкції трирівневої складності:
1. Центральна вежа по всій висоті UR-110, що гарантує стійкість та рівновагу всього ускладнення;
2. Центральна карусель, що забезпечує обертання рухомих вартових блоків навколо циферблата;
3. Три годинні блоки, кожен з яких складається з «сателітної години» та хвилинної стрілки, встановлені на планетарній зубчастій передачі. Ці три рухомі блоки здійснюють постійне обертання в напрямку, протилежному круговому руху центральної каруселі.
Годинник UR-110 займає своє гідне місце в колекціях компанія Urwerk, що відображає перебіг часу за допомогою «сателітної» індикації години. Часовий покажчик виявляється напроти хвилинного, який розташований на правій боковині. Рухомий блок опускається вздовж вертикальної дуги із розміткою від 0 до 60 хвилин. Завдяки винахідливості системи, власник цього ексклюзивного годинника може легко і без будь-яких труднощів визначити час.

Мартін Фрай описує колекцію UR-110 «закономірною еволюцією винаходів». «Ми уявили собі, якою може бути «безшумна подорож». «Сателітна година» здійснює повний оберт навколо циферблату, але це приглушене, майже безшумне обертання. Враження, що виникає від розмаїття між обертанням в одному та іншому напрямку, практично невловиме. На циферблаті відбувається щось з першого погляду нерозрізнене, неприродне, але таке, що створює видимість нормального стану справ, щось абсолютно плинне», – ось як представляє модель сам Фрай.
Над годинником майстри працювали понад два роки, внаслідок чого було представлено чудову новинку. Найважчим було створення ідеальної центральної каруселі і часових блоків, що обертаються. Слід зазначити, що майстрам вдалося досягти бажаних результатів без шарикопідшипників, за допомогою нерухомої осі по всій висоті корпусу годинника. Ця точка кріплення лежить в основі сателітного ускладнення з його бездоганною рівновагою.
Широке сапфірове скло дає можливість милуватися виконанням моделі. Панель керування на лицьовій стороні годинника оснащена вказівником години, індикатором день/ніч, розробленим компанією Urwerk вказівником техобслуговування «oil change» та 60-секундним лічильником. Годинник оснащений оригінальною заводною головкою із вбудованим захисним пристроєм, двома регулювальними положеннями.
Задня кришка моделі виконана з титану, що приховує роботу мануфактурного механізму з автопідзаводом, що регулюється двома турбійонами. Калібр UR 9.01 на 46 каменях оснащений частотою 28 800 напівколивань на годину запасом ходу 39 годин.
Водонепроникність – 30 метрів.
Чудова модель UR-110 ST поєднує інноваційні технології та вікові традиції швейцарського годинникового мистецтва.

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю