Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

De Bethune повертається з годинником-скелетонами DB28 Steel Wheels

Годинник De Bethune DB28 Steel Wheels Blue
Годинник De Bethune DB28 Steel Wheels Blue

«De Bethune» завжди був одним із найнесподіваніших брендів годинникової індустрії, відомим своїми високотехнологічними виробами та чудовим декором. Мануфактура має безліч патентів, створила 150 унікальних годинникових моделей, розробила та випустила не менше 25 мануфактурних калібрів, а також близько 30 разів її механізми виявлялися першими у світі.

Після зміни власника, 2018 знаменує початок нової ери в багатій історії «De Bethune». Цього року на SIHH компанія представила нову варіацію культової моделі "DB28" - "Steel Wheels" - зі скелетонізованим механізмом. А через кілька місяців, на Baselworld 2018, дебютувала з обмеженим випуском «DB28 Steel Wheels Blue». Як можна здогадатися за назвою, цей годинник майже повністю синього кольору.

Годинник «DB28» давно став класикою «De Bethune». Створені в кількох ітераціях, від Skybridge до Kind of Blue, в 2011 році вони отримали Золоту стрілку, найпрестижнішу премію, що присуджується Grand Prix d'Horlogerie de Genève. Загальні риси, які поєднують цей годинник, - це їх унікальний стиль, інноваційні технічні рішення, сучасний дизайн і вражаюча обробка. Нові ж «DB28 Steel Wheels» є ще й втіленням прозорості, завдяки відкритому виду на архітектуру механізму, що зачаровує.

De Bethune DB28 Steel Wheels
De Bethune DB28 Steel Wheels

Скелетонізація - рідкісне явище для De Bethune, хоча вона і прекрасно гармонує зі стилем бренду. Скелетонізовані «DB28» виглядають складнішими, технічнішими і яскравішими, ніж їхні попередники.

Один з найяскравіших елементів Steel Wheels і Steel Wheels Blue, завдяки якому годинник отримав свою назву, - це унікальний відкритий циферблат, що демонструє деталі мануфактурного калібру DB2115V4.

Фірмовий дельтоподібний міст у стилі «Star Trek», вінчаючий механізм, полегшений до форми тонкої стріли, демонструючи подвійний саморегулюючий заводний барабан, що забезпечує 6-денний запас ходу, фірмову балансову пружину «De Bethune» з плоскою кінцевою кривою, кремнієву спуск. систему «pare-chute», а також нове ще більш високопродуктивне балансове колесо з титану зі вставками з білого золота.

Міст прикрашає мікрометричне гравіювання у техніці «Microlight», але замість того, щоб повторювати форму моста, вона імітує малюнок «côtes De Bethune», створюючи ще більше відчуття глибини циферблату.

Вид механізму задньої кришки De Bethune DB28 Steel Wheels
Вид механізму задньої кришки De Bethune DB28 Steel Wheels

Годинникова стрілка в новому дизайні «DB28» має форму ракети і зроблена з сапфірового кристала в оправі з полірованої та вороненої сталі – по краю, та сталевою вставкою – в центрі, що створює одночасно складну та прозору форму.

Хвилинна стрілка класичної форми, але більш тонка і ненав'язлива, є частково скелетонізованим синім сталевим покажчиком з отвором в наконечнику. На відміну від деяких інших моделей De Bethune, в яких стрілки дуже вигнуті, щоб дістати до циферблата, стрілки цього годинника повністю плоскі - замість цього, кільце тривимірних маркерів піднімається над платформою циферблата назустріч стрілкам.

Хоча в новому годиннику багато що змінилося, дещо залишилося тим самим. У тому числі чудовий сферичний покажчик місячних фаз, зроблений з паладію та вороненої сталі. Блакитний титан, фірмовий підпис бренду, використаний як тло для покажчика. З'являючись на тлі «нічного неба» на 6 годин, він з такою точністю обертається своєю осі, що потрібно 122 роки для накопичення одноденної невідповідності.

Загальне враження від механізму доповнює кільце циферблата, натхненне зубчастими колесами, яке включає 12 полірованих сфер, що виконують роль маркерів годинника.

Майже все дійство в "DB28" розгортається з лицьового боку. Задня частина годинника добре декорована перлажем, але виглядає досить делікатно, в порівнянні з циферблатом. Ключове місце під задньою кришкою займає індикатор запасу ходу зі стрілкою із вороненої сталі.

De Bethune DB28 Steel Wheels Blue
De Bethune DB28 Steel Wheels Blue

Що стосується «Steel Wheels Blue», то дизайн цього годинника не відчуває нестачі в дивовижних фактах. І тут ми приходимо до найбільшої відмінності між Steel Wheels і Steel Wheels Blue: цей незвичайний діамантовий блакитний відтінок. Тільки по ньому одному можна безпомилково дізнатися годинник "De Bethune". Багатий і свіжий, яскравий і водночас глибоко таємничий. У поєднанні з усіма особливостями "Steel Wheels" цей колір тільки додає годинникам характеру.

У випадку зі «Steel Wheels Blue», весь їхній циферблат, накладне кільце, годинникові маркери, міст балансу та дельтоподібний міст, безель та заводна головка, вушка та задня кришка, задні платини механізму та мости, все – синього кольору. При цьому відкриті деталі механізму зроблені з полірованої сталі, створюючи яскравий контраст у центрі циферблату. З боку задньої кришки, стрілка індикатора запасу ходу, центральний міст, пружини та шестерні також для контрасту зроблені з полірованої сталі. Не зазнали ворону і гвинти задньої кришки.

Але ще більш вражаючим є те, що цей синій колір не наноситься як покриття, а є результатом металургійної реакції (окисленням), в якій досить складно говорити про точність ефекту. Особливо, коли потрібно домогтися збігу відтінків для різних металів з різним оздобленням... Дуже клопітка робота, але De Bethune з нею блискуче справляється.

Механізм DB28 Steel Wheels Blue із задньої кришки
Механізм DB28 Steel Wheels Blue із задньої кришки

Як і всі моделі колекції, «DB28 Steel Wheels» здивують власника легкістю свого корпусу, повністю виготовленого з титану 5-го класу, а також запатентованою «De Bethune» системою «вушок, що плавають», які налаштовуються під розмір зап'ястя. Годинник поставляється в комплекті з ремінцем зі шкіри алігатора та полірованою титановою пряжкою.

Технічні деталі

Модель De Bethune DB28 Steel Wheels
Reference: DB28SWTIS1PN/S
Лімітована серія: 25 екз.
Ціна: 83,000 SHF

Корпус:
Розміри 42,6 мм х 9,6 мм
Матеріал: полірований титан.
Плаваючі вушка з полірованого титану марки 5
Сапфірове скло з обох боків
Водостійкість: 30 м

Механізм:
Мануфактурний калібр DB2115V4 з ручним заводом
Балансова частота: 4 Гц
Запас ходу: 144 години
Функції: годинник, хвилини, паладієвий сферичний покажчик фаз Місяця, індикатор запасу ходу (ззаду).
Титанове балансове колесо із вставками із білого золота, балансова пружина «De Bethune», кремнієве спускове колесо.

Ремінець:
Чорний, зі шкіри алігатора
Пряжка із полірованого титану марки 5

Модель De Bethune DB28 Steel Wheels Blue

Матеріал корпусу: полірований синій титан.
Пряжка із синєного титану
Лімітована серія: 5 екз.
Ціна: 110,000 SHF.
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю