Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Endeavour Perpetual Moon Concept Vantablack®: найчорніший у світі циферблат від H. Moser & Cie

H. Moser & Cie Endeavour Perpetual Moon Concept Vantablack
H. Moser & Cie Endeavour Perpetual Moon Concept Vantablack

Чарівна та таємнича. Протягом століть Місяць завжди привертав увагу людей. Це небесне тіло грає з припливами океану, збираючи воду і розливаючи, змінюючи рівень морів заради власної забави. Іноді її сила може бути грізною, інколи ж вона ніби засинає і повністю зникає з поля зору. В останній моделі Endeavour Perpetual Moon Concept Vantablack® H. Moser & Cie» вирішив переосмислити саме поетичне ускладнення покажчика місячних фаз для тих романтиків, які люблять розмірковувати про нескінченність нашого Всесвіту та підкреслити красу Місяця, оточивши її якоюсь подобою «темної матерії».

Вже кілька років «H. Moser & Cie» радує своїх шанувальників чудовим годинником лінійки «Concept», в якій годинний будинок віддав перевагу звичному дизайну та брендингу, чистому і відкритому вигляду, дозволяючи унікальним матеріалам та оздобленню говорити самим за себе. Вираз чистого мінімалізму «Moser», новий годинник показує, як сучасні високотехнологічні матеріали, як Vantablack, можуть використовуватися для створення об'єкта астрономічної краси.

У моделі «Endeavour» бренд інтерпретує покажчик місячних фаз і представляє Місяць у всьому його захоплюючому блиску. Розташований на тлі чорного матового циферблату, схожого на міжпланетний простір, текстурований місяць світить крізь велике вікно на 6 годин. На циферблаті немає ні логотипу, ні індексів. Крім відполірованих стрілок і покажчика місячних фаз, циферблат фактично є чорною порожнечею. Його простір і чорнота – майже нереальні.

Щоб створити цей драматичний ефект, компанія покрила циферблат Endeavour Perpetual Moon Concept високотехнологічним матеріалом Vantablack. Це ультра-чорне покриття, вважається найтемнішою речовиною з усіх відомих людині. Воно використовується в астрофізиці для покриття стінок телескопів, і в армії - як тепловий камуфляж.

Єдиний слід брендування на Endeavour Perpetual Moon Concept – це гравірування у вигляді літери «М» на головці
Єдиний слід брендування на Endeavour Perpetual Moon Concept – це гравірування у вигляді літери «М» на головці

Створений в 2014 році британською компанією «Surrey NanoSystems», Vantablack складається з вертикально спрямованих вуглецевих нанотрубок, які розташовані поруч один з одним, і має унікальну здатність поглинати 99,965% випромінювання, що падає на нього. Основний принцип його роботи полягають у тому, що вуглецеві нанотрубки дуже високі в порівнянні з їх діаметром - їх відношення довжини до діаметру становить близько 132 000 000 : 1. Тому фотони, потрапляючи на покриття, губляться в нанотрубках, і практично не відбиваючись, перетворюються у тепло.

Vantablack змінює відчуття простору. Отже, розглянути поверхню, покриту цим матеріалом, може бути проблемою, адже важко навіть розрізнити, де вона насправді знаходиться. Тільки під дуже яскравим освітленням або під дуже малим кутом огляду можна побачити ледве помітне відображення світла. Чорний колір Vantablack настільки глибокий, що не піддається дослідженню спектрометром. Тому годинник практично неможливо сфотографувати.

Як каже Едуард Мейлан, СЕО «H. Moser & Cie», «годинники компанії пройшли через справжнє пекло, намагаючись встановити стрілки на циферблат». «Вони не могли нічого побачити, – каже він, – До того ж, враховуючи, що поверхню Vantablack легко подряпати, завдання ставало ще складнішим».

Традиційне оздоблення механізму Endeavour Perpetual Moon Concept Vantablack
Традиційне оздоблення механізму Endeavour Perpetual Moon Concept Vantablack

Проте це не перша спроба використання ультра-чорних матеріалів у годинниковій справі. У 2017 році на SIHH компанія MCT представила годинник Sequential One S110 EVO Vantablack з покритою Vantablack платформою під циферблатом. У тому ж році "Oficcine Panerai" представив "LAB-ID Luminor 1950 Carbotech 3 Days" (PAM700), хоча, у випадку з Panerai, бренд говорив про більш ранню технологію "покриття з вуглецевих нанотрубок".

Для створення Vantablack вуглецеві трубки наносять (вирощують) за допомогою вакуумного напилення (PVD) і з дотриманням жорстких вимог до температури, атмосфери (для процесу необхідний чистий вакуум) і осадження матеріалу.

На сьогоднішній день, Endeavour Perpetual Moon Concept Vantablack® має найчорніший циферблат у світі. І чим більше ви дивитеся на нього, тим більше помічаєте, що він поводиться зовсім не так, як звичайний чорний циферблат. Насамперед, ця чорнота не існує сама по собі - швидше, вона створює особливий ефект, що підкреслює загальний образ годинника. Вона виглядає космічно-бездонною – справжня чорна діра, над якою плаває Місяць.

На циферблаті розміщуються чотири поліровані стрілки класичної для «Moser» листоподібної форми. Четверта, коротка стрілка, схожа на хвіст годинниковий, є покажчиком часу доби, який разом з кнопкою і заводною коронкою використовується для точного налаштування часу. Перебуваючи між 12 та 6 годинами, стрілка вказує на ранковий час, між 7 та 11 годинами – на вечірній.

Бездонний вигляд циферблату обрамляє полірований сталевий корпус діаметром 42-міліметри, з характерною для сімейства Endeavour чарівною канавкою вздовж безеля. Гладкі округлі контури і короткі вушка дозволяють годинникам зручно сидіти на зап'ясті будь-якого розміру. Єдиний слід брендування - це гравірування у вигляді літери "М" на головці. Циферблат захищає вигнуте сапфірове скло – і тут мануфактура додала несподіваний нюанс. Очевидно, щоб власник годинника не загубився в просторі їх ультра-чорного циферблату, годинникарі використовували скло без покриття антивідблиску. Отже, ефект чорної діри виявляється не під будь-яким кутом зору.

Механізм Endeavour Perpetual Moon Concept Vantablack
Механізм Endeavour Perpetual Moon Concept Vantablack

Незважаючи на ультра-сучасний дизайн фасаду, сапфірова задня кришка відкриває вид на годинниковий механізм на 28 дорогоцінних каменях з усіма видами традиційного швейцарського оздоблення. Модель оснащена мануфактурним калібром HMC 801 з ручним заводом та фірмовим для Moser змінним модулем анкерного ходу на золотих гвинтах. Волоскова пружина PE4000 з кінцевою кривою «Breguet» виготовлена дочірньою компанією «H. Moser & Cie. - "Precision Engineering AG". Калібр HMC 801 забезпечує 7-денний запас ходу та включає індикатор запасу ходу з боку задньої кришки годинника.

Частота балансу становить 18000 пк/год (2,5 Гц). Міст балансу виглядає чудово з його блискучою верхньою поверхнею, завдяки своїй тонкощі відкриває чудовий вид на спусковий механізм з його невпинно працюючим золотим спусковим колесом і важелем.

Система фаз місяця є надзвичайно точним механізмом, який можна встановити з точністю до однієї хвилини. Система може легко відрегулюватися за допомогою кнопки на боці корпусу.

У середньому, орбітальний цикл Місяця триває 29.53059 днів, тобто: 29 днів, 12 годин, 44 хвилини і 2,9 секунди. Складна колісна передача Endeavor Perpetual Moon Concept відображає цей інтервал настільки точно, що розрив становить всього 0,23 секунди за 2 дні, яке переросте в одноденне відхилення через 1027,30 років.

Годинник існує у двох версіях. Чуттєвіша і тепліша версія годинника в корпусі з рожевого золота має циферблат глибокого синього кольору. Останній штрих додає коричневий ремінець зі шкіри алігатора. Обидві версії обмежені випуском 50 екземплярів.

Технічні деталі

Модель: H. Moser & Cie Endeavour Perpetual Moon Concept Vantablack®
Reference: 1801-1200
Обмежений випуск: 50 екз.
Ціна: CHF 35,000

Корпус
Матеріал: полірована сталь
Розміри: 42,00 мм х 12,90 мм
Скло: сапфір
Задня кришка: сапфір
Водонепроникність: 10 м

Механізм
Калібр: HMC 801 з ручним заводом
Функції: годинник, хвилини, секунди, покажчик місячних фаз, індикатор часу доби, індикатор запасу ходу
Запас ходу: 7 діб

Ремінець
Чорний, зі шкіри алігатора
Пряжка: сталева.
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю