Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Girard-Perregaux ww.tc John Harrison

Одна з найстаріших швейцарських мануфактур, Girard-Perregaux , підготувала чудовий екземпляр вартового мистецтва у своїй колекції WorldWide TimeControl. Ця модель, що випускається обмеженою кількістю в 50 годин, покликана увічнити пам'ять чудового британського годинникара Джона Харрісона.

Історія цього годинника повертає нас у 1707 рік, коли в результаті неправильного визначення довготи сталася загибель майже 2000 людей після того, як британська військова ескадра потрапила на мілководді в сильній смузі прибою біля островів Сіллі неподалік південно-західного узбережжя Англії. Після цього трагічного випадку Британський уряд серйозно перейнявся пошуком рішення, яке дозволило б безпомилково визначати положення плавучого засобу серед морів та океанів. У 1714 році Британським парламентом було прийнято відповідний закон і винагороду в 20 тис. фунтів (кілька мільйонів доларів у поточному еквіваленті) тому, хто зможе визначити спосіб визначати довготу з точністю до половини градуса (близько 30 км).

Ідея Джона Харрісона була простою за своєю суттю - він пропонував оперувати різницею в часі між відправною точкою судна та його поточним становищем. Поточне розташування визначалося за допомогою секстанта, час відправлення - по годинах у порту. Основною проблемою, яка перетворилася на вічні пошуки цього обдарованого годинникаря-самоучки, стало створення прийнятних за точністю і надійністю корабельного годинника, який мав би стабільні показники точності в умовах морської качки і суворих штормів. Нарешті, в 1773 році, після численних досягнень і невдач, Джон Харрісон продемонстрував результат своїх творчих розвідок, годинник H-4 , який удостоївся нагороди, заснованої Британським парламентом.

Модель ww.tc John Harrison виділяється чудовим емалевим циферблатом, виконаним у техніці Champleve. На елегантній мініатюрі можна простежити маршрут подорожі з англійського Портсмута в Порт-Ройаль (Ямайка) і назад, зробленого сином Джона Харрісона для перевірки надійності годинника H-4 , створеного його батьком. І віддаючи данину кінцевим точкам цієї подорожі, назви цих міст розміщені на циферблаті, що відображає пояси світового часу.

Girard Perregaux
www.tc John Harrison Limited Edition 50

 

Корпус годинника виконаний з білого золота, має розміри 41×11 мм і оснащений сапфіровим склом з покриттям антивідблиску з боку циферблата і другим сапфіровим склом з боку механізму. Всередину укладено фірмовий калібр GP033G0 - автомат на 26 каменях, з частотою коливань балансу 28'800 пк/год та запасом ходу 46 годин. Ротор автопідзаводу повністю виконаний з рожевого золота і забезпечений пам'ятним гравіюванням на честь подій, що описуються вище.

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю