Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Glashütte Original Senator Cosmopolite: ідеальний супутник для бізнес-подорожей

Glashütte Original Senator Cosmopolite
Glashütte Original Senator Cosmopolite

Більшість людей почуваються комфортно з годинником, який просто показує годинник і хвилину. Але коли багато подорожуєш світом, або стежиш за часом у різних країнах, годинник з кількома часовими поясами може бути дуже корисним.

Багато колекціонерів знають і цінують традиційний світовий таймер, розроблений Луї Котьє на початку 1930-х років. Однак з моменту, коли з'явився цей елегантний спосіб індикації часових зон, вимір часу на Землі став набагато складнішим. Фактично, воно стало настільки складним, що сьогодні всього кілька мануфактур створюють годинник, який може відображати всі часові пояси. Для них навіть придумали новий термін, «справжній GMT», який застосовується досвідченими колекціонерами, щоб виділити годинник, який відображає 36 часових поясів та пропонує повністю незалежне налаштування часових зон. Оригінальні "Glashütte Original Senator Cosmopolite" є одними з небагатьох "справжніх" світових таймерів, створених для частих міжконтинентальних подорожей.

Підхід «Glashütte Original» до ускладнення світового часу рясніє унікальними винаходами, які роблять цей годинник оригінальним і гранично функціональним одночасно. Спочатку випущені в золотому корпусі в 2015 році, їх складний механізм тепер має корпус зі сталі, що робить їх практичним аксесуаром для повсякденного використання та зручнішим попутником у подорожах.

"Senator Cosmopolite" виділяються здатністю відображати час у 36 часових поясах, у тому числі поясах зі зміщенням менше 1 години, (так, існує більше 24 часових поясів з різницею в ½, ¼ або ¾ години). Кожен із поясів супроводжується його офіційним кодом IATA – 3-літерним ідентифікатором розташування аеропортів та міст «Міжнародної авіаційної та транспортної асоціації» – наприклад, «JFK» для Нью-Йорка. При цьому коди 24 основних зон вказані чорним; дев'ять часових поясів з відхиленням у півгодини позначені синім кольором; і ще три додаткові часові пояси відображаються червоним.

Коди міст дають можливість мандрівникові точно налаштувати місцевий час, допомагаючи переконатися, що його розрахунки зроблено правильно. Все, що вам потрібно зробити, - це якось правильно налаштувати годинник, додавши свій домашній час, а потім будь-який місцевий час будь-якої частини світу з відповідним кодом IATA. Надалі вам буде досить просто коригувати місцевий час за допомогою головки на 4 години. У цей час годинник продовжуватиме йти, як і раніше показуючи точний домашній час. Ще одна практична і рідкісна функція, це дві апертури, що дозволяють власнику вибирати між стандартним часом (STD) і літнім (DST).

Установка годинника проста. Заводна головка на 2 години дозволяє встановити домашній час та завести годинник. Коронка на 8 годин задає місто, яке відповідає місцевому часу у вікні DST або STD. Під час подорожей місцевий час встановлюється на основному циферблаті - при цьому годинна та хвилинна стрілки зсуваються вперед або назад з кроком 15 хвилин. Регулятор на 9:00 дозволяє встановити дату.

Механізм годинника Senator Cosmopolite, Калібр 89-02
Механізм годинника Senator Cosmopolite, Калібр 89-02

Перше враження, яке справляють «Glashütte Original Senator Cosmopolite», що це великий, надійний годинник, з численними індикаторами та стриманим функціональним дизайном.

Великий білий циферблат відрізняється чіткою графікою, призначеною для легкості читання та зручності використання. Сині арабські цифри і прямокутні накладні годинникові маркери чітко виділяються на білому тлі. Циферблат має дуже легку текстуру, що нагадує якийсь особливий тип волокнистого паперу чи папірус. Весь її ефект зводиться до того, що текстура усуває відблиски, властиві лакованим циферблатам, ніж її помітності неозброєним оком. Циферблат годинника оточує тонкий безель.

Діаметр корпусу становить 44 мм, а самого механізму – 39,2 мм, залишаючи зазор менше 5 мм для захисту від зовнішніх впливів. Годинник великий, але це не просто заради виду. Поглянувши уважно, ви побачите, що індикатори часових поясів (точніше дві апертури з кодами IATA) розташовані прямо поруч з безелем, на самому краю циферблата. Тепер представте їх диск, що обертається під циферблатом, а також два концентричні диски «Panorama Date» на 4 години. Ще нижче в механізмі ви знайдете індикатори запасу ходу та два індикатори часу доби: для місцевого часу – на 9, і для домашнього часу – на 12 годин. Це означає, що "Senator Cosmopolite" не міг бути менше - тим більше, що у них один з найтонших безелей, що додає до розміру годин якнайменше додаткових габаритів.

Товщина годинника також збережена на мінімальному рівні, завдяки мікро-ротору, вбудованому так глибоко в механізм, наскільки це можливо. Враховуючи, що «Senator Cosmopolite» має 8 індикаторів, (а, якщо вважати коди IATA як два, то всі 9), масивне балансове колесо, міст, а також механізм автопідзаводу та 3-денний запас ходу, то 8-міліметрова товщина механізму та відповідно, 14-міліметрова товщина годинника, знову ж таки, настільки мала, наскільки це можливо.

Циферблат Glashütte Original Senator Cosmopolite
Циферблат Glashütte Original Senator Cosmopolite

Для поціновувачів естетики годинник відкриває багато можливостей для ігор з простором і ракурсами: практично кожен індикатор або принт, за винятком, хіба що абсолютно плоского логотипу «Glashütte Original», або втоплений нижче, або височить над площиною циферблата. Три великі апертури, два вікна з кодами IATA та «панорамна дата» мають ступінчасті краї, і лише значно менші індикатори запасу ходу та день/ніч для домашнього часу мають прямі краї.

Особливо витонченою деталлю є вузька смужка золота, що оточує допоміжні циферблати домашнього часу та секунд – на 12 та 6 годин. Коли годинник одягнений на зап'ястя, золоті інкрустації ледь помітні. Вони можуть дати легкий, швидкоплинний відблиск на сонці під час руху, проте для уважного спостерігача вони чудово видно. Товщина смужок менше 1 мм. Вони утворюють невелику сходинку над площиною циферблату і так бездоганно встановлені, що залишається загадкою, як мануфактурі це вдалося.

Зі зворотного боку годинника речі приймають зовсім інший оборот. Перевернувши годинник, ви побачите складний автоматичний калібр 89-02, що складається з більш ніж 400 деталей, і забезпечує запас ходу в 72 години. Механізм заводиться за допомогою зміщеного ажурного ротора, що обертається над фірмовою платиною тричетвертной. На роторі розташовується логотип з подвійним «G» та інерційний вантаж із 21-каратного золота. Коливальна система годинника оснащена дуплексним регулятором у формі лебединої шиї для точного налаштування ритму та швидкості коливань. Мікрометричні гвинти на кожній з лебединих ший дозволяють виконувати високоточне регулювання. Балансове колесо має чотири гвинти та працює при частоті 28800 пк/год.

Вид на механізм Senator Cosmopolite із задньої кришки
Вид на механізм Senator Cosmopolite із задньої кришки

Щедрий декор механізму повністю компенсує лаконічність фасаду. Починаючи з відкритих рубінів, і до форми великої тричетвертної платини, вигравіруваного вручну балансового моста, чотири гвинти, регулювання інерційного моменту, тонкі вигини платин і мосту, а також золоті елементи, сяюча обробка «женевськими смугами», скошені краї... Тут так багато всього, що варто подивитися та оцінити.

Сталевий корпус поєднує поліровані та сатиновані поверхні. Пара вушок розміром 21 мм виражені настільки, щоб гармоніювати з розмірами корпусу. Незважаючи на значні розміри, годинник зручно сидить на зап'ясті, і, природно, набагато легше за золоту версію. Годинник поставляється в комплекті з синім ремінцем зі шкіри алігатора з пряжкою або розкладною застібкою.

Технічні деталі

Модель
Glashütte Original Senator Cosmopolite
Reference: 1-89-02-03-02-01 (на ремінці з пряжкою), 1-89-02-03-02-30 (на ремінці зі стандартною розкладною застібкою), 1-89-02-03-02- 50 on folding buckle (з короткою розкладною застібкою)
Ціна: 20,700 EUR (на ремінці з пряжкою), 21,000 EUR (на ремінці з розкладною застібкою)

Корпус
Сталевий
Розмір: діаметр – 44 мм, товщина – 14 мм
Вставки із сапфірового скла з покриттям антивідблиску
Водонепроникність: 50 м

Механізм
Мануфактурний калібр 89-02 з автопідзаводом (мікро-ротор)
Розмір: 39,2 мм х 8 мм
Запас ходу: 72 години
Частота: 28,800 пк/год
Каміння: 63

Функції
Домашній час: годинник, хвилини, індикатор часу доби
Місцевий час: годинник, хвилина, індикатор часу доби
36 часових поясів, включаючи відхилення від GMT на ¼, ½ і ¾ години
Стандартний та літній час, секунди, дата, індикатор запасу ходу, механізм стоп-секунду

Ремінець
Синій, зі шкіри луїзіанського алігатора
Пряжка сталева: класична або розкладна застібка (коротка або стандартна).
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю