Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Greubel Forsey Tourbillon 24 Secondes Contemporain

Greubel Forsey - не просто марка, що ототожнює найбезпосередніший зв'язок зі світом Високого годинного мистецтва, це ще й творча майстерня, де втілюються в життя винаходи, народжені розумом і серцем її засновників, француза Робера Гребеля та англійця Стівена Форсі. З моменту заснування компанії в 2004 році основний напрямок розвитку було зосереджено в галузі створення годинника з турбійоном. На даний момент в арсеналі Greubel Forsey налічується три, як називають їх автори, фундаментальних винаходів на цій ниві.

Перше - "Double Tourbillon 30 °" - стало основою конструкції, в якій один турбійон обертається всередині іншого. Другий винахід - "Quadruple Tourbillon" - лягло в основу хитромудрого механізму з двома подвійними турбійонами, пов'язаними за допомогою сферичного диференціала. Третій фундаментальний винахід - Tourbillon 24 Secondes Incliné - закладено в конструкцію з одним турбійоном, відмітними сторонами якої є висока швидкість обертання максимально легкої каретки турбійону, відхиленою на 25 ° від своєї осі.

Останній із зазначених винаходів, крім випущених раніше моделей Tourbillon 24 Seconds (на фотографії вгорі) і Invention Piece 3, втілився в новинці цього року, годинник Tourbillon 24 Secondes Contemporain . Вони є вишуканою візуалізацією накопиченого раніше досвіду, з використанням нових, дуже цікавих деталей оформлення.

По-перше, лицьова сторона моделі відкриває дивовижний вид на механізм, титанові платини і мости якого піддані термічного окислення до кольору, який в Greubel Forsey називали не інакше як «королівський синій» (Royal Blue). По-друге, в положенні «12 годин» розташована об'ємна цифра «12», а ось індексні мітки інших покажчиків години виконані на сапфіровому кільці, що облямовує зовнішній край циферблата. Що дивує набагато більше, з прозорого сапфіру виконано верхній міст турбійону, що візуально дає відчуття підвішеної в повітрі титанової каретки турбійону, що робить один оберт за 24 секунди. Крім того, на циферблаті є малий циферблат секунд і покажчик запасу ходу, виконані із золота. Дивно, але циферблат отримав ідеально круглу форму, яка раніше використовувалася лише в лінії Double Tourbillon 30°.

Сам корпус моделі Tourbillon 24 Secondes Contemporain має 43.5 мм у діаметрі та товщину 15.2 мм, матеріал – платина. Годинник комбінується з ремінцем зі шкіри алігатора, синього кольору, з платиновою розкладною застібкою. Випуклі сапфірові стекла встановлені як з лицьової, так і з задньої сторони корпусу годинника.

Зворотний бік дозволяє насолодитися видом калібру, що складається з 267 компонентів і побудованого на основі двох послідовно з'єднаних заводних барабанів із загальним запасом ходу в 72 години. Коливальна система має баланс зі змінною інерцією (частота коливань - 21'600 пк/год) і спіраллю балансу з кінцевою Філліпса. Вона входить до складу титанової каретки турбійону, що налічує 88 деталей і має масу 0.39 г. Для тих з вас, кого спантеличує похило розташування каретки, повідомимо, що таке положення (разом з високою швидкістю обертання) на думку Greubel Forsey найбільш оптимальне для усунення негативного впливу земної гравітації на точність ходу, що підтверджується результатом численних тестів та експериментів, проведених у стінах мануфактури з Ла Шо-де-Фон.

Окремих слів заслуговує на обробку задньої частини механізму. Мости з нейзильберу з нікель-палладієвим покриттям відрізняє фірмове інієве фактурне шліфування. Фаски мостів ідеально згладжені та відполіровані, гострі внутрішні кути говорять про використання виключно ручної обробки цих елементів. Окрасою калібру служать прекрасні золоті шатони під каміння та воронені гвинти синього кольору. Уважний спостерігач також наголосить на скошених фасках на спицях зубчастих коліс, що є ознакою роботи дуже високого класу.

За традицією, що склалася, годинник Greubel Forsey випускається дуже обмеженими партіями, на що не в останню чергу впливає винятковість і чимала вартість виробів. Модель Tourbillon 24 Secondes Contemporain буде випущена серією в кількості 33 одиниць. Володіння таким годинником - доля обраних, але навіть просте знайомство з цим дивовижним витвором визнаних експертів високої годинної механіки може виявитися невеликим святом на нашій вулиці.

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю