Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Horological Machine No. 9 Flow: найскладніша з годинникових машин MB&F



Годинник «Horological Machine» від « MB&F », дев'яту версію яких компанія представила цього року, настільки далекі від традиційної годинної справи, наскільки це можливо. За роки, що минули після дебюту HM1 у 2007-му, хорологічні машини бачили дивовижне розмаїття образів і форм - від сферичних HM3 Frog до літаючої тарілки HM7 Aquapod, і до останніх, натхнених автомобілями HM8 Can Am. Кожна з «машин» - це акт руйнування стереотипів і переосмислення годинного мистецтва, в якому елементи традиційного наручного годинника перебудовані так, щоб створити новий пристрій індикації часу, який, до того ж, є предметом арт-а-порте, будучи пристосованим для носіння на зап'ястя. У «Horological Machine» високе годинне мистецтво «MB&F» навмисно грайливо і викликає якесь ностальгічне благоговіння до дитячої уяви.



Основний світ, з якого HM9 черпає натхнення, це автомобілебудування. І автолюбителі напевно помітять тут натхнення ранніми спробами створення корпусу, що обтікає, як у футуристичному концепті «Dymaxion» Бакмінстера Фуллера, призначеному для фаз наземного рулювання повітряного транспортного засобу.

HM9 Flow це данина тому періоду, коли в пошуку ідеальної аеродинаміки роль естетики була першорядною. Епосі 1940-х - 1950-х років, яка породила одні з найкрасивіших арт-об'єктів і предметів, серед яких автомобілі Mercedes W196 Streamliner, Buick Streamliner або літак De Havilland Venom. "Horological Machine Flow", натхненна візуальною поезією обтічних форм автомобілів і літаків тих часів - як кажуть у "MB&F", - "колишніх днів", до того, як аеродинамічні труби та комп'ютерне проектування нав'язали свій прагматизм, жорстку логіку та обмежили креативність.

Результатом цієї наснаги став елегантний, ретро-футуристичний «наручний літак» або спорткар.



За останні 20 років спільна мова дизайну «MB&F» досягла певної зрілості та сміливості в загальній різноманітності форм, що використовуються у «HM9», та знайомих тим, хто довго спостерігає за роботою бренду. Цієї години завжди властивий дух «золотого століття наукової фантастики», і «HM9» у цьому не виняток з їхніми подвійними бічними гондолами, що нагадують літаючі машини з «Зоряних воєн». У нових "HM9" "MB&F", як і раніше, покладається на коди, що використовуються брендом у минулому: трохи від "HM4" в концепції корпусу та дисплея, органічні форми від "HM3 Frog" і "HM6 Space Pirate", драйверська орієнтація "HM8 Can -Am».

«MB&F HM9 Flow» нагадує обтічний реактивний двигун, оточений двома оживальними гондолами з краплеподібним сапфіровим куполом і двома балансовими колесами всередині. Третій кристал сапфіру в центрі відкриває чудовий краєвид на трансмісію та планетарний диференціал, закріплені під фірмовим для «MB&F» трапецієподібним мостом. Вертикальний дисплей, що показує годинник і хвилини, є ще однією деталлю годинника «MB&F», що повторюється. Натхненний годинами для автомобілістів минулого століття, він дозволяє власнику бачити час прямо під час керування автомобілем.



Створення колоритного, але аеродинамічного корпусу " MB&F HM9 " з його драматичною геометрією, зажадало абсолютно нових технологій та кількох років розробки. Він досить великий, як це часто буває з творіннями Бюссера (57 мм х 47 мм х 23 мм), але, незважаючи на складну форму та розмір, зручно сидить на зап'ясті завдяки добре продуманим кріпленням та ремінцю. Корпус виготовлений з титану, чергуючи сатиновані та дзеркально-поліровані поверхні, що підкреслюють його круті вигини. Тримодульна конструкція включає не менше п'яти сапфірових кристалів, що демонструють годинний калібр з різних боків. Незважаючи на дизайн, корпус забезпечує водонепроникність до 30 метрів завдяки запатентованій тривимірній прокладці.



«HM9», безсумнівно, викликає безліч картин із реального та вигаданих світів, але це також одні з найскладніших «Horological Machine». Годинник оснащений спеціально розробленим новим калібром з ручним заводом, що відповідає корпусу за формою, що робить його конструкцію особливо складною. Кожна з бічних гондол має окреме балансове колесо та спусковий механізм, що регулюють роботу калібр. Осцилятори, що працюють із частотою 18 000 пк/год, знаходяться під дзеркально-відполірованими вигнутими мостами, що нагадують мости в MB&F Legacy Machine. Диференціал, розташований у центрі, усереднює швидкість двох балансових коліс та виводить єдині показники для відображення часу.

У наручному годиннику цей тип механізму вперше був створений Філіпом Дюфором для годинника «Duality». "MB&F" вже використовувала варіацію цього механізму в "Legacy Machine 2", в якій два балансири компенсували відхилення один одного за швидкістю, щоб отримати більшу точність результату, але в "Horological Machine" цей принцип використовується вперше.



Заводний барабан забезпечує до 45 годин запасу ходу. Заводна головка розташована в задній частині корпусу, щоб керувати вбудованою центральною зубчастою передачею. Нарешті, керування вертикальним дисплеєм використовується конічна передача. Весь механізм складається з 301 компонента, кожен із яких був оброблений з великою увагою до деталей.

Модель «MB&F HM9 Flow» дебютувала одразу у двох стилях: дорожньому та авіаційному, обмеженим випуском по 33 шт. Версія «Air» має темний механізм та циферблат, стилізований під кабіну пілота - з трикутником на 12 годин та стрілками у формі лопат пропелера. Версія Road має позолочений рожевим золотом механізм і циферблат, стилізований під вінтажний спідометр. Годинник поставляється з ремінцем з телячої шкіри з ручною прошивкою та титановою застібкою.



Технічні деталі

Модель:
Horological Machine No. 9 Flow Road Edition
Horological Machine No. 9 Flow Air Edition
Ціна: 182000 CHF

Корпус
Розміри: 57mm × 47mm × 23mm
Матеріал: титан класу 5
Водонепроникність: 30 м
З люмінесценцією на циферблаті

Механізм
З ручним заводом, два незалежних осцилятори, з'єднаних диференціалом, вертикальний дисплей
Функції: годинник, хвилини
Частота: 2.5 Hz (18,000 пк/год)
Каміння: 44

Ремінець
Коричневий, з телячої шкіри
Застібка: титан.
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю