Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Коли класичний годинник зустрічає розумний ремінець від «Montblanc»

Ремінець Montblanc TWIN Smart Strap
Ремінець Montblanc TWIN Smart Strap

Для тих, хто прив'язаний до механічного годинника і не збирається змінювати їх на електронний пристрій, «Montblanc» представила нову можливість приєднатися до смарт-революції. Німецький виробник люксового годинника прислухався до звернення любителів механіки і представив розумний ремінець «Twin Smart Strap», який може перетворити більшість класичних годинників на смарт девайс, здатний відстежувати кроки, робити цифрові платежі та багато іншого.

У січні 2015 року «Montblanc» представила гармонійний гібрид механічного наручного годинника та смарт-технологій. Хоч би якою загрозливою здавалася тоді поява смарт-годин для традиційного годинникового мистецтва, вони мало вплинули на розстановку сил на годинниковому ринку. І справді, чи купують люди один годинник, чи можуть дозволити собі і той, і інший, ніхто не стане вибирати між «Apple watch» за $500 і «Lange & Söhne» за $60000. Тому малоймовірно, що "Patek Philippe", "Rolex", "Omega", "Cartier" або "IWC" коли-небудь поступляться місцем "Apple" або "Casio".

Тим не менш, деякі компанії, як TAG Heuer, Breitling або Frederique Constant, вирішили запропонувати своїм клієнтам обидва варіанти: механічний і електронний. При цьому «TAG Heuer», наприклад, вирішив підстрахувати своїх шанувальників - якщо вони втомляться від свого «розумного» електронного годинника на батарейках, то можуть замінити їх начинку механічним калібром.

І все ж, у виборі залишилася одна складність: що, якщо ви хочете все відразу - класичний годинник і комунікаційні можливості смарт-годинника? Цього року на SIHH «Montblanc» продемонструвала геніальний ремінець «E-Strap», у пряжці якого розмістила всі елементи розумного годинника.

Управління TWIN Smart Strap здійснюється двома кнопками
Управління TWIN Smart Strap здійснюється двома кнопками

Спочатку компанія оголосила, що ремінець пропонуватиметься лише в комплекті з годинником «Montblanc» і не буде доступним як самостійна покупка. Але кількість тих, хто хоче рахувати свої кроки та обсяг прочитаного тексту, не розлучаючись зі своїм вінтажним хронометром, змусило компанію переглянути свої плани. «Montblanc» почула побажання тих любителів годинника, який швидше собі руку відріже, ніж осквернить її смарт-годинником або чимось, що харчується від електрики, і ремінець був перейменований на «Montblanc TWIN Smart Strap».

Тепер компанія каже, що «TWIN Smart Strap» дозволить любителям годинникової класики вдосконалити свій годинник за допомогою цифрових функцій, включаючи повідомлення, відстеження кроків та новий платіжний додаток «Montblanc». Слова компанії містять фразу, яку любителі годинника так хотіли почути ще в 2015 році: «Montblanc TWIN перетворить будь- який механічний годинник у вашого розумного супутника».

Як і очікується зазвичай від смарт-годин, «TWIN» передає повідомлення, має фітнес-додаток та зв'язок із платіжною платформою. Розумна пряжка «TWIN Smart Strap» складається з корпусу розміром 47x26 мм, і товщиною всього 6 мм у найвищій точці. Пряжка із вбудованим вигнутим дисплеєм оснащена спеціально розробленим ремінцем, який дозволяє користувачеві підігнати його до «практично будь-якого годинника».

Установка ремінця не вимагає спеціальних інструментів, і його можна відрегулювати будь-який розмір зап'ястя. Обмеженням є лише ширина ремінця - 20 або 22 мм, - хоча, за загальним визнанням, для сучасного чоловічого годинника ця ширина є найбільш поширеною.

Як матеріал ремінця «Montblanc» обрала гумовий композит з конструктивними блоками, що спрощують установку. Електронний модуль, що працює як пряжка, виконаний з нержавіючої сталі та покритий стійким до подряпин зігнутим склом.

Монохромний OLED-дисплей відображає сповіщення, має вбудований світлодіод для візуальних повідомлень на додаток до вібраційних попереджень. Управління здійснюється двома кнопками, а Bluetooth-з'єднання дозволяє TWIN працювати з iOS через чіп NFC, а також за допомогою Secure Element забезпечувати безконтактні платежі (для ОС Android версії поки немає). Модуль стійкий до дії води за стандартом IP68 і здатний працювати на одному заряді протягом тижня.

Система Montblanc Pay дозволяє користувачеві працювати з п'ятьма платіжними картками
Система Montblanc Pay дозволяє користувачеві працювати з п'ятьма платіжними картками

Система «Montblanc Pay» та відповідний додаток, розроблений у партнерстві з «Visa» та «MasterCard», дозволяє користувачеві працювати з п'ятьма платіжними картками. У разі крадіжки або втрати пристрою, його датчики безпеки деактивують платіжну функцію, використовуючи спеціально розроблену та унікальну систему шифрування даних, яка запобігає зламуванням кредитної картки та несанкціонованому доступу до іншої особистої інформації.

Інтерфейс пристрою підтримується 11 мовами. А функція «Memories» автоматично синхронізує «TWIN» з iPhone користувача – копіює та виводить усі події календаря у додатку. Вона також автоматично додає будь-яке зображення або відео, зняте з телефону, у відповідну подію календаря.

«З новим «TWIN Smart Strap» «Montblanc» ще більше звузила розрив між аналоговими та цифровими світами годинників. Ідея «розумного ремінця» бере початок у прагненні додати цифрові функції класичним годинникам, які є емоційними об'єктами з багатою історією та глибоким змістом для їх власників. Ось чому ми розробили розумне рішення, яке можна поєднати з більшістю годинників будь-якого бренду», - каже генеральний директор компанії, Ніколя Барецький.

«Montblanc» надала послугу любителям годинника, яку важко переоцінити. «Завдяки компанії їм більше не потрібно «вибирати між механічною естетикою та цифровою функціональністю», - додає Барецький.

«Montblanc TWIN Smart Strap» надійдуть у продаж у серпні 2018 року. Щоб відповідати більшості годинників, ремінці пропонуватимуться з накладками із чорної телячої шкіри, з вінтажної коричневої телячої шкіри, із чорного та чорно-сірого смугастого нейлону. Ціна від $450.
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю