Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Колекція Jules Audemars 2011 від Audemars Piguet

Очевидно, якщо на одну з колекцій марки припадає 75% продажів, то перетягнути хоча б невелику частину уваги до інших колекцій може бути досить складно. І вже принаймні неможливо, освіжаючи цю колекцію однією-двома моделями на рік. Тому відомою швейцарською компанією Audemars Piguet було здійснено радикальнішу спробу завоювати серця покупців лінії Jules Audemars - на Женевському салоні цього року анонсовано шість варіантів чоловічих і жіночих моделей. Всі вони об'єднані загальним лаконічним костюмним стилем, відмінними рисами якого є корпуси з білого або рожевого золота, темні або сріблясті циферблати, стрілки листок та індексні мітки.

Автоматичний тристрілочник представлений моделлю Jules Audemars Selfwinding. Діаметр корпусу становить 39 мм, яке товщина — 9 мм.


Усередину вміщено базовий мануфактурний механізм 3120, вперше продемонстрований маркою у 2005 році. Цей чудово декорований калібр характеризується двоопорним мостом балансу, балансом типу Гіромакс та частотою його коливань 21'600 пк/год. Запас ходу складає 60 годин від одного заводного барабана, накопичувати енергію в якому дозволяє двонаправлена система автопідзаводу з розкішним золотим ротором, прикрашеним фамільними гербами Одемар та Піге.

Очікується, що калібр 3120 з часом витіснить калібр Jaeger-LeCoultre 899, який все ще займає високий відсоток у кількості механізмів мануфактури з Ле Брассю.

Модель Jules Audemars Extra-Thin переносить нас у світ ультратонкого годинника Audemars Piguet. Дійсно, при діаметрі 41 мм, висота корпусу становить лише 6.7 мм.

Ця обставина стала можливою завдяки одному з най легендарніших механізмів в історії швейцарської годинної справи. Це калібр Jaeger-LeCoultre 920, створений у 1967 році для трьох компаній – Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Patek Philippe. Перші дві успішно використовують його у своїх ультратонких, а також скелетонованих моделях, і до сьогодні.

 

Товщина механізму, за класифікацією мануфактури з Лебрасю отримав індекс 2120, становить 2.45 мм - один з найкращих показників у класі автоматичних механізмів. Його баланс коливається із незвичною частотою 19'800 пк/год (2.75 Гц), а запас ходу становить 40 годин. Логічно, що функціонал цього виробу обмежений індикацією лише годин та хвилин.

Набагато більш насиченою у плані індикації різних показань виглядає модель Jules Audemars Dual Time.

 

Як видно з назви, вона дозволяє встановити час у другому часовому поясі (з індикацією «день/ніч»), а також інформує про поточну дату та запас ходу механізму. Останній відомий як AP cal. 2329/2846, побудований на основі раніше згаданого базового калібру JLC 899 та модуля другого часу від Dubuis-Depraz , відомого своїми додатковими модулями виробника з розташованого не так далеко містечка Ле Льо. Вищеописана конструкція розміщується у корпусі діаметром 41 мм та товщиною 9.25 мм.

Аналогічним чином, на основі базового JLC 899 та модуля DD, виконано іншу прем'єрну модель - Jules Audemars Moon-Phase Calendar. Крім поточного часу, вона оснащена стрілочними покажчиками дати та дня тижня, а також індикатором місячних фаз.

Корпус отримав діаметр 39 мм, а його товщина складає 8.8 мм. Необхідно відзначити, що базові механізми сімейства AP cal. 232x (читай JLC) є високоякісними автоматичними калібрами з такими характерними елементами, як баланс із змінною інерцією (частота - 28'800 пк/год), односторонній автопідзавод, ротор автопідзаводу із золотим периферійним сегментом та керамічним підшипником. Повного запасу ходу одного заводного барабана вистачає на 40 годин.


Єдина в новій колекції чисто жіноча модель Jules Audemars Small Seconds. І єдиний простий механізм із ручним заводом, AP cal. 3090, невеликого діаметру (20.8 мм) та малої товщини (2.8 мм), ідеально підходить до корпусів скромного (жіночого) розміру. В даному випадку діаметр годинника становить 33 мм, а їх висота - менше 7 мм. Можливо представниці прекрасної половини не надихнуться наявністю ручного заводу (якого, до речі, вистачає на 2 доби), зате, напевно, будуть раді наявності версій цієї моделі з безелем, усипаним 60 діамантами загальною масою 0.52 карати.

До речі, аналогічні версії з камінням по безелю пропонуються і для годинника Jules Audemars Selfwinding.

Зрештою, остання модель в огляді - Jules Audemars Tourbillon Grande Date.

Витримані в загальній стилістиці всієї колекції, відносно прості на вигляд годинник з вікном турбійону поруч із позначкою «6 годин» і датою навпроти положення «12 годин», насправді тануть складний і чудово оброблений калібр 2909 з ручним заводом. Історія цього механізму в частині турбійону сягає 1996 року, коли підрозділом AP Renaud&Papi, що базується в Ле Локлі, був представлений годинник Edward Piguet Tourbillon з фасонним прямокутним калібром 2871 на 19 каменях. З іншого боку, блискуча реалізація у вигляді збільшеної дати Grande Date вперше побачила світ у годиннику із серії Tradition d'Excellence Cabinet No 2 у 2000 році (AP cal. 2869). Першим годинником, у якому ці два ускладнення постали у схожому вигляді - годинник 2005 року Edward Piguet Tourbillon Grande Date і знову ж таки прямокутний механізм 2886. Таким чином, по суті AP cal. 2909 є круглою версією калібру 2886, що не робить його гіршим, швидше навпаки, дозволяє виявити ще в одному годиннику механізм з рівнем і стилем декорування, що ототожнюється з кращими зразками високого годинникового мистецтва старовинної мануфактури з долини Жу.

Необхідно відзначити, що модель Jules Audemars Tourbillon Grande Date пропонується у версіях із рожевого золота з темним циферблатом та білого золота із сріблястим циферблатом. Обидві версії, зважаючи на їхню очевидну винятковість, обмежені серією в 25 екземплярів кожна.

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
07.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
29.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю