Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Ladies Royal Oak Concept Flying Tourbillon: дебют турбійону, що ширяє, від Audemars Piguet

Royal Oak Concept Ladies Flying Tourbillon, декоровані діамантами класичного огранювання
Royal Oak Concept Ladies Flying Tourbillon, декоровані діамантами класичного огранювання

За останні кілька років "Audemars Piguet" подвоїла кількість своїх прем'єр для прекрасної статі. А коли справа стосується жіночого годинника, компанія сповнена сюрпризів.

Цього року в SIHH бренд представив дві нові жіночі моделі «Royal Oak», які можуть назавжди змінити колекцію. По-перше, протягом своєї присутності компанії в сегменті ювелірних годинників, Royal Oak Concept Ladies Flying Tourbillon виходить за рамки висококласної інкрустації дорогоцінним камінням, включаючи перший в історії Audemars Piguet турбійон, що ширяє. По-друге, це перша жіноча модель у лінійці Concept з моменту її запуску в 2002 році.

До цього часу компанія випустила всього чотири турбійони за всю свою історію, зігравши при цьому важливу роль у створенні турбійону для наручного годинника. З моменту винаходу турбійону і до останніх десятиліть 20-го століття його використання здебільшого обмежувалося кишеньковим годинником. 1986 став роком, коли «Audemars Piguet» створила перший наручний годинник з турбійоном, (калібр 2870), для серійного виробництва. Цієї години також належав рекорд найтонших автоматичних годинників з турбійоном, який протримався до цього року. Крім того, «Audemars Piguet» була першою, хто використовував турбійон як дизайнерський елемент годинника, а не для підвищення їх хронометричної точності, і зробила турбійон синонімом прогресивного годинного дизайну.

Royal Oak Concept Ladies Flying Tourbillon з інкрустацією з багетних діамантів
Royal Oak Concept Ladies Flying Tourbillon з інкрустацією з багетних діамантів

«Ladies Concept» поєднують високе ювелірне та годинне мистецтво. І "Royal Oak Concept Flying Tourbillon" - чудовий приклад мистецтва інкрустації на дуже високому рівні. Годинник поміщений у восьмикутний корпус розміром 38,5 мм з 18-каратного білого золота, інкрустований діамантами багетного або класичного огранювання вздовж корпусу, вушок та безелю. Циферблат розрізаний під гострими кутами, нагадуючи зламаний лід, і відкриває кутові мости та скелетонізований барабан. Море діамантів також прикрашає мости і внутрішнє кільце, що залишилося від пластини циферблата - всього близько 470 діамантів 3,67 карат (у моделі з багетним огранюванням - 209 діамантів 9,98 карат).

Хоча це часто не беруть до уваги, але інкрустація дорогоцінним камінням у годинниковій справі є особливими викликами. Через близькість каміння один до одного, їх збіг за відтінками та чистотою виявляються дуже важливими. Крім того, каміння має збігатися за розміром, щоб гармоніювати у загальній композиції. У годинній інкрустації дорогоцінний камінь може втратити до 90% ваги, якщо він призначений для використання у певному місці у певному годиннику. На такі крайнощі зазвичай доводиться йти при використанні кольорових каменів, а не чистих діамантів, але факт у тому, що в годинниковому мистецтві висока точність ограновування каменів необхідна так само, як і точність годинникового механізму.

Скелетонізований циферблат Ladies Concept стилізований під крижані кристали
Скелетонізований циферблат Ladies Concept стилізований під крижані кристали

Також Ladies Concept примітні з погляду дизайну. З одного боку, їх виділяє безліч ознак традиційної жіночності, характерної для швейцарського годинника. З іншого, їх жіночність врівноважується елементами у вигляді агресивних гострих кутів, які утримують весь образ, не дозволяючи йому скотитися до рівня «ще одного жіночого годинника».

Проте Ladies Royal Oak Concept Flying Tourbillon виходить за рамки вишуканої ювелірної роботи. Новий «Калібр 2951» з турбійоном складається з 255 компонентів, зібраний на 17 каменях та забезпечує 72-годинний запас ходу. Механізм відкритий для огляду як із боку циферблату, так і задньої кришки, демонструючи білі лаковані та сатиновані мости. Центром механічної композиції є, звичайно ж, турбійон, що парить, розташований на 6 годин.

Вигляд через задню кришку не менш вражаючий, але значно суворіший завдяки відсутності діамантів. Завжди цікаво спостерігати, як поєднуються оригінальний годинний дизайн і традиційне годинне оздоблення, і «Royal Oak Concept Flying Tourbillon» якраз такий випадок - ми звикли бачити таке оздоблення на класичних швейцарських механізмах з полірованими кутами, звивистими лініями та делікатними поворотами металу, але вона так добре працює як спосіб підкреслити мости, стилізовані під кристали.

Годинник поставляється з білим ремінцем зі шкіри алігатора з розкладною застібкою з білого золота, декорованою діамантами, а також додатковим ремінцем каучуковим.

Вид на механізм Audemars Piguet Ladies Concept із боку задньої кришки
Вид на механізм Audemars Piguet Ladies Concept із боку задньої кришки

Технічні деталі

Модель: Audemars Piguet Ladies Royal Oak Concept Flying Tourbillon
Reference: 26227BC.ZZ.D011CR.01 (з діамантами класичного огранювання), 26228BC.ZZ.D011CR.01 (з діамантами багетного огранювання)
Ціна: 190,000 CHF (з діамантами класичного огранювання), 395,000 CHF (з діамантами багетного огранювання)

Корпус
Біле золото 18к, інкрустований білими діамантами класичного або багетного огранювання.
Заводна головка прикрашена сапфіром ограновування кабошон.
Розмір: 38,5 мм
Товщина: 11,4 мм (з діамантами класичного огранювання), 11,6 мм (з діамантами багетного огранювання)
Сапфірове скло з покриттям антивідблиску з обох боків.
Скелетонізований циферблат
Стрілки: золоті з люмінесцентним покриттям
Водонепроникність: 20 м

Механізм
Мануфактурний калібр 2951 із ручним заводом, інкрустований діамантами.
Діаметр: 29.50 мм
Частота: 3 Hz, 21,600 пк/год
Функції: годинник, хвилини, індикатор запасу ходу, турбійон
Каміння 17
Запас ходу: 72 год

Ремінець
Білий зі шкіри алігатора, додатковий каучуковий ремінець
Застібка: золота, інкрустована діамантами.
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю