Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Lady 8 Flower: нові поетичні автоматони від Jaquet Droz

Jaquet Droz Lady 8 Flower ref. J032003271
Jaquet Droz Lady 8 Flower ref. J032003271

«Jaquet Droz» має справді багату історію. Ще з 18-го століття ім'я бренду стало синонімом для автоматонів, чудових механічних чудес, як «живі» ляльки, птахи, що співають, і музичні табакерки, які захоплювали королівські двори всієї Європи, а сьогодні вважаються безцінними музейними реліквіями. Коли в Китаї дізналися про ці незвичайні витвори, Імператор Цяньлун та його мандарини замовили понад 600 штук протягом наступних десяти років. Так, П'єр Жаке-Дро виявився одним із перших європейських годинникарів, які розпочали імпорт продукції до Китаю.

Особливі відносини мануфактури з Китаєм зберігаються і донині, а багато фірмових елементів дизайну «Jaquet Droz» беруть початок у культурі Далекого Сходу. Наприклад, число «8», яке вважається удачею в китайській культурі, а також символом нескінченності, часто використовується компанією поряд із символікою азіатської флори. Крім того, обмежені серії "Jaquet Droz" зазвичай представлені випусками по 8, 28 або 88 екземплярів і ніколи не називаються "limited edition", а "numerus clausus" ( лат. - "обмежена кількість").

У 2015 році Jaquet Droz представив колекцію Lady 8 Flower, яка стала новою віхою в історії бренду. Заснована на 280-річному досвіді мануфактури, це перша колекція автоматонів, присвячена жінкам. Колекція втілює сутність «високого вартового мистецтва»: творчість, точність та механічна майстерність з фірмовим підписом «Jaquet Droz», ручною роботою майстрів рідкісних мистецтв. У кращих традиціях бренду, Lady 8 Flower створена в стилі натуралізму, який можна простежити до творів самого П'єра Жаке-Дро.

Jaquet Droz Lady 8 Flower ref. J032004201
Jaquet Droz Lady 8 Flower ref. J032004201

Сьогодні бренд віддає данину своїй багатій спадщині у двох нових годинниках «Lady 8 Flower» з білого та рожевого золота, кожен з яких випущений у 8 примірниках та декорований квітковими мотивами, виконаними у традиційному натуралістичному стилі.

Для моделі з білого золота, (ref. J032004201), бренд вибрав образ лотоса, як духовний символ Сходу, що втілює красу, гармонію та цикл самого життя. Ці ідеї гармонійно поєднуються в дизайні з фірмовою вісімкою Jaquet Droz, яку утворюють годинниковий циферблат і циферблат автоматона.

Саме на годинниковому циферблаті «Jaquet Droz» демонструє всю свою мистецьку майстерність. Пара золотих стрілок ручної роботи ковзають по куполообразному циферблату, прикрашеному рельєфними кольорами лотоса, нанесеними на барельєф гарячою емаллю. Інтенсивність та глибина палітри блакитних відтінків у малюнку коригуються шляхом зміни кількості емалевого порошку, що застосовується при кожному випалюванні. І, нарешті, поверхня циферблата ретельно відполірована, щоб створити ідеальну форму бані.

Автоматон лотоса модель Lady 8 Flower з рожевого золота.
Автоматон лотоса модель Lady 8 Flower з рожевого золота.

Циферблат моделі з рожевого золота (ref. J032003271) демонструє поетичний образ букета квітів. Схожий на мереживо напівпрозорий рельєф перламутру м'яко переливається на світлі, створюючи відчуття сонця, що пробивається з-за хмар.

Автоматон розташований на верхньому циферблаті «Lady 8 Flower», і рухається кнопкою на 2 години. При натисканні кнопки квітка лотоса з пелюстками із золота розпускається, демонструючи віночок із діаманта або сапфіру огранювання бріолет. Дорогоцінний камінь у 0,24 карата також анімований і обертається у протилежних напрямках, коли лотос відкривається та закривається, граючи відблисками на дзеркально відполірованих золотих пелюстках. Восьмисекундна анімація відбувається у повній гармонії зі спокоєм кольорів на циферблаті.

Кожна модель декорована 249 діамантами по накладному кільцю, безелю та пряжці. Обидві моделі мають прозору задню кришку, що відкриває механізм з автопідзаводом та його віялоподібний ротор - з червоного золота або нержавіючої сталі - гільошований хвилястим візерунком та логотипом бренду у формі двох зірок.

Вид на механізм Jaquet Droz Lady 8 Flower із задньої кришки
Вид на механізм Jaquet Droz Lady 8 Flower із задньої кришки

Автоматичний калібр "Jaquet Droz 615", захищений корпусом 35 мм, працює з частотою 21600 пк/год і забезпечує запас ходу на 38 годин. Механізм зібраний на 29 дорогоцінних каменях, а модуль автоматону - ще на 24-х.

Як і всі механізми, що використовуються "Jaquet Droz", цей калібр має кремнієві пружину балансу та ріжки анкерної вилки, які забезпечують чудову стійкість до ударів, змін температури, тиску, а також магнітних полів.

Технічно деталі

Модель : Jaquet Droz Lady 8 Flower
Reference: J032004201 (біле золото), J032003271 (рожеве золото)
Лімітований випуск: по 8 екз. кожної моделі
Ціна: $173,500

Корпус
Матеріал: 18-каратне біле або рожеве золото.
Розмір: 35 х 12,76 мм
Висота купола автоматону: 17,45 мм.
Сапфірове скло з обох боків

Механізм
Калібр: Jaquet Droz 615 з автопідзаводом
Каміння: 29 (механізм) та 24 (автоматон)
Функції: годинник, хвилини
Запас ходу: 38 год
Водонепроникність: 30 м

Ремінець
Зі шкіри алігатора синього (коричневого) кольору
Золота каблучка з діамантами.
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю