Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Огляд годинника Rolex Datejust

Oyster Perpetual Day-Date - найпрестижніший і найексклюзивніший годинник у колекції Oyster Perpetual.

Годинник Rolex Datejust є архетипом класичного годинника завдяки функціям та естетиці, які ніколи не виходять з моди. При його запуску в 1945 році, це був перший автопідзавод водонепроникний хронометр наручний годинник, щоб відобразити дату у вікні о 3 годині на циферблаті - звідси і його назва. Вона об'єднала в собі всі основні інновації, які бренд вніс у сучасний наручний годинник до цього моменту - хронометричну точність (перші сертифікати хронометра були видані наручним годинником Rolex у 1910 році), водонепроникність (створення корпусу Oyster у 1926 році) та автопідзавод (механік) ротором запатентований у 1931 році). Годинник Datejust пережив кілька епох, зберігши при цьому незмінні естетичні характеристики, які роблять їх такими миттєво впізнаваними.

МИТТОВА ДАТА І ЦИКЛОПІЧНА ЛІНЗА

Модель Datejust зробила революцію у відображенні дати на наручному годиннику. Традиційно дата вказувалася стрілкою, що вказує на мітки на краю циферблата. У моделі Datejust компанія Rolex запровадила календар, який відображав дату за допомогою диска у віконці у положенні "3 години". Це стало стандартом вартової справи. У 1953 році Циклоп лінзи був доданий у кристал, збільшуючи дату для легкого читання. 1956 року зміна дати стала миттєвою. Швидке та надійне встановлення дати шляхом повороту заводної головки у будь-якому напрямку було введено у 1977 році на моделях Datejust, оснащених середнім або великим калібром, а з 1983 року – на моделях Datejust, оснащених малим механізмом.

 

DATEJUST, СЕРТИФІКОВАНИЙ ХРОНОМЕТР СУПЕРКЛАСУ

Як і всі годинник Rolex, модель Datejust має сертифікат Superlative Chronometer, заново розроблений Rolex у 2015 році. Це ексклюзивне позначення свідчить про те, що кожен годинник, що виходить з майстерень марки, успішно пройшов серію випробувань, проведених Rolex у власних лабораторіях та відповідно до власних умов. Ці сертифікаційні випробування застосовуються до повністю зібраного годинника, після корпусу механізму, гарантуючи чудові характеристики на зап'ястя з точки зору точності, запасу ходу, водонепроникності та автопідзаводу. Статус Superlative Chronometer символізується зеленим друком, що постачається з кожним годинником Rolex, і супроводжується міжнародною п'ятирічною гарантією.

 

Точність кожного механізму - офіційно сертифікованого як хронометр Швейцарським інститутом тестування хронометрів (COSC) - перевіряється Rolex вдруге після того, як він поміщений в корпус, щоб переконатися, що він відповідає критеріям точності, які набагато суворіші, ніж критерії офіційної сертифікації. Точність Rolex Superlative Chronometer становить близько -2/+2 секунди в день - відхилення швидкості, що допускається брендом для готового годинника, значно менше, ніж те, що приймається COSC для офіційної сертифікації тільки механізму.

 

Сертифікаційні випробування Superlative Chronometer проводяться після корпусу з використанням сучасного обладнання, спеціально розробленого Rolex, і відповідно до ексклюзивної методики, яка імітує умови, в яких годинник дійсно носиться, та більш точно відбиває реальний життєвий досвід. Повністю автоматизована серія тестів також перевіряє водонепроникність, здатність автопідзаводу та запас ходу 100% годин Rolex. Ці випробування систематично доповнюють кваліфікаційні випробування під час розробки та виробництва, щоб гарантувати надійність, міцність та стійкість годинників до магнітних полів та ударів.

КОРПУС OYSTER, СИМВОЛ ВОДОНЕПРОНИКНОСТІ ТА ЕЛЕГАНТНОСТІ

Корпус Oyster годинника Datejust діаметром 31, 36 або 41 мм, гарантовано водонепроникний на глибині до 100 метрів (330 футів), є взірцем міцності та елегантності. Середня частина корпусу виготовляється із цільного блоку сталі Oystersteel, особливо стійкого до корозії сплаву, або із 18-каратного золота. Задня кришка, окантована тонким рифленням, герметично загвинчується за допомогою спеціального інструменту, який надає ляє доступ до механізму тільки сертифікованим годинникарам Rolex. Заводна головка Twinlock, оснащена системою подвійної водонепроникності, надійно загвинчується до корпусу. Безель може бути гладким, куполоподібним, рифленим або прикрашеним діамантами. Кристал з циклопічною лінзою в положенні "3 години" для зручного зчитування дати виготовлений з сапфіра, що практично не подряпується, і має покриття антивідблиску. Водонепроникний корпус Oyster забезпечує оптимальний захист механізму Datejust.

ВЕЧНІ КАЛІБРИ 2236 І 3235

Моделі Datejust оснащені калібром 2236 (Datejust 31) або калібром 3235 (Datejust 36 і Datejust 41), механічними механізмами з автопідзаводом, повністю розробленими та виготовленими Rolex. Неперевершені демонстрації технології, ці механізми мають низку патентів. Вони пропонують визначні характеристики з точки зору точності, запасу ходу, стійкості до ударів, зручності та надійності.

 

Осциллятор калібрів 2236 і 3235 має балансове колесо зі змінною інерцією, регульоване надзвичайно точно за допомогою золотих гайок Microstella. Воно міцно утримується на місці траверсним мостом, що регулюється по висоті, що забезпечує дуже стабільне позиціонування для підвищення удароміцності. Осцилятор також встановлений на високоефективних амортизаторах Paraflex, розроблених Rolex та запатентованих.

 

Калібр 2236 включає волоскову пружину Syloxi з кремнію, яка виробляється брендом і запатентована. Калібр 3235 оснащений оптимізованою версією синьої волоскової пружини Parachrom, виготовленої Rolex із парамагнітного сплаву. Обидві волоскові пружини нечутливі до магнітних полів, пропонують більшу стабільність перед температурою.

 

Геометрія пружини Syloxi у калібрі 2236 гарантує регулярність ходу в будь-якому положенні; синя пружина Parachrom калібру 3235 оснащена котушкою Rolex, яка забезпечує той же рівень продуктивності.

 

Калібр 2236 оснащений парамагнітним нікель-фосфорним спусковим колесом. Калібр 3235 оснащений запатентованим спусковим механізмом Chronergy, виготовленим із того ж сплаву, який поєднує в собі високу енергоефективність та надійність, а також нечутливий до магнітних полів.

 

Калібр 2236 та калібр 3235 оснащені модулем автопідзаводу з вічним ротором, який забезпечує безперервний завод головної пружини, використовуючи рухи зап'ястя для отримання постійної енергії. Запас ходу калібру 2236 становить близько 55 годин, а запас ходу калібру 3235 - близько 70 годин завдяки архітектурі барабана та високій ефективності спуску.

 

Механізми Datejust будуть видні лише сертифікованим годинникарам Rolex, проте вони чудово оздоблені та прикрашені відповідно до безкомпромісних стандартів якості марки.

БРАСЛЕТИ OYSTER, JUBILEE І PRESIDENT

Залежно від версії, Datejust 31 доступний на триланковому браслеті Oyster із застібкою Oyster; на п'ятиланковому браслеті Jubilee - створеному в 1945 році спеціально для Datejust - із застібкою Crown; або на триланковому браслеті President із застібкою Crown. Datejust 36 і Datejust 41 в залежності від версії пропонуються на браслеті Oyster із трьох ланок або на браслеті Jubilee із п'яти ланок із застібкою Oysterclasp. Прихована система кріплення забезпечує візуальну цілісність браслета та корпусу.

Браслети, оснащені застібкою Oysterclasp, також мають розроблену Rolex комфортну подовжувальну ланку Easylink, яка дозволяє власнику легко збільшити довжину браслета приблизно на 5 мм для додаткового комфорту за будь-яких обставин.

 

Браслет President, встановлений на всіх версіях з 18-каратного золота (Datejust 31), включає керамічні вставки всередині ланок для підвищення гнучкості та довговічності.

 
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
07.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
29.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю