Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Огляд годинника Rolex Air-King

Годинник Oyster Perpetual Air-King присвячений авіаційній спадщині оригінального годинника Oyster.

Модель Air-King має виразний чорний циферблат з комбінацією великих цифр 3, 6 і 9, що позначають годинник, і помітною шкалою хвилин для оптимального відліку навігаційного часу. Корпус діаметром 40 мм виготовлений із сталі Oystersteel. З 2022 року він оснащений заводною головкою та має прямі сторони, як і більшість моделей категорії Professional.

 

Назва "Air-King" присутня на циферблаті з моменту випуску годинника в 1958 році, в написі, який робить модель легко ідентифікованою. Символічна головка Rolex зображена на циферблаті жовтим кольором, а секундна стрілка і напис "Rolex" - зеленим, що повторює емблематичний колір марки.

ДАНЬ ПОВАГИ АВІАЦІЇ

Годинник Air-King символізують привілейовані відносини між Rolex і польотами в золоте століття авіації в 1930-х роках. Він віддає шану пілотам тієї епохи та ролі Oyster у їхній епічній історії.

 

1930-ті роки були періодом, коли вражаючий прогрес у характеристиках літаків постійно розширював можливості людства із завоювання неба і привів до введення далеких перельотів. Декілька пілотів встановлювали рекорди, носячи годинник Oyster. Інші використовували годинник Rolex як бортовий хронометр. Серед цих шукачів повітряних пригод був англійський авіатор Чарльз Дуглас Барнард. Про годинник Oyster він сказав: "Особливі якості цього годинника Rolex роблять його ідеально підходящими для польотів, і я збираюся використовувати їх у всіх своїх далеких польотах у майбутньому". У 1933 році годинник Oyster супроводжував експедицію Х'юстона, що здійснила перший в історії політ над Еверестом на висоті понад 10 000 метрів (33 000 футів) в екстремальних погодних умовах. У 1934 році Оуен Кеткарт[1]Джонс і Кен Уоллер здійснили зворотний переліт з Лондона (Великобританія) до Мельбурна (Австралія) за рекордний час на двомоторному літаку De Havilland Comet, використовуючи годинник Rolex Oyster як бортовий хронометр.

ХРОМАЛАЙТ ДИСПЛЕЙ

Годинник Air-King забезпечує відмінну читаність в будь-яких умовах, навіть у темряві, завдяки дисплею Chromalight: цифри 3, 6 і 9 і стрілки заповнені або покриті люмінесцентним матеріалом, що випромінює тривале блакитне свічення - вдвічі довше, ніж традиційні матеріали фосфоресції.

 

AIR-KING, СЕРТИФІКОВАНИЙ ХРОНОМЕТР СУПЕРКЛАСУ

Як і всі годинники Rolex, Air-King мають сертифікат Superlative Chronometer, який був введений Rolex в 2015 році. Це ексклюзивне позначення свідчить про те, що кожен годинник, що виходить з майстерень марки, успішно пройшов серію випробувань, проведених Rolex у власних лабораторіях та відповідно до власних умов. Ці сертифікаційні випробування застосовуються до повністю зібраного годинника, після корпусу механізму, гарантуючи чудові характеристики на зап'ястя з точки зору точності, запасу ходу, водонепроникності та автопідзаводу. Статус Superlative Chronometer символізується зеленим друком, що постачається з кожним годинником Rolex, і супроводжується міжнародною п'ятирічною гарантією.

 

Точність кожного механізму - офіційно сертифікованого як хронометр Швейцарським інститутом хронометрії (COSC) - перевіряється Rolex вдруге після укладання в корпус, щоб переконатися, що він відповідає критеріям, набагато суворішим, ніж критерії офіційної сертифікації. Точність Rolex Superlative Chronometer становить близько -2/+2 секунди в день - відхилення швидкості, що допускається брендом для готового годинника, значно менше, ніж те, що приймається COSC для офіційної сертифікації тільки механізму.

 

Сертифікаційні випробування Superlative Chronometer проводяться після корпусу з використанням сучасного обладнання, спеціально розробленого Rolex, і відповідно до ексклюзивної методики, яка імітує умови, в яких годинник фактично носиться, та більш точно відбиває реальний життєвий досвід. Повністю автоматизована сіркаія тестів також перевіряє водонепроникність, здатність автопідзаводу та запас ходу 100% годин Rolex. Ці випробування систематично доповнюють кваліфікаційні випробування, що проводяться в процесі розробки та виробництва, щоб гарантувати надійність, міцність та стійкість годинників до магнітних полів та ударів.

 

КОРПУС OYSTER, СИМВОЛ ВОДОНЕПРОНИКНОСТІ

Корпус Oyster годинника Air-King діаметром 40 мм, гарантовано водонепроникний на глибині до 100 метрів (330 футів), є зразком міцності та надійності. Середня частина корпусу виготовлена із цільного блоку сталі Oystersteel, особливо стійкого до корозії сплаву. Задня кришка, окантована тонким рифленням, герметично загвинчується за допомогою спеціального інструменту, який надає доступ до механізму тільки годинникарам Rolex. Заводна головка Twinlock, оснащена системою подвійної водонепроникності та захищена вбудованою захисною кришкою, надійно пригвинчується до корпусу. Кристал виготовлений з практично стійкого до подряпин сапфіра і має покриття антивідблиску. Водонепроникний корпус Oyster забезпечує оптимальний захист механізму Air-King.

 

Perpetual Calibre 3230

Годинник Air-King оснащений Calibre 3230, механічним механізмом з автопідзаводом, повністю розробленим і виготовленим компанією Rolex. Будучи неперевершеною демонстрацією технології, цей механізм має низку патентів. Він забезпечує видатні характеристики щодо точності, запасу ходу, стійкості до ударів, зручності та надійності.

 

Осцилятор Calibre 3230 оснащений великим балансовим колесом зі змінною інерцією, регульованим дуже точно за допомогою золотих гайок Microstella. Він міцно утримується на місці траверсним мостом, що регулюється по висоті, що забезпечує дуже стабільне позиціонування для підвищення удароміцності. Осцилятор також встановлений на високоефективних амортизаторах Paraflex, розроблених Rolex та запатентованих.

 

Calibre 3230 має оптимізовану версію синьої волоскової пружини Parachrom, виготовленої Rolex з парамагнітного сплаву. Нечутливий до магнітних полів, Parachrom волоскова пружина пропонує більшу стабільність за умов перепадів температури. Вона оснащена котушкою Rolex, що забезпечує її регулярність у будь-якому положенні.

 

У цьому Calibre використовується запатентований спуск Chronergy, виготовлений з нікель-фосфору, який поєднує в собі високу енергоефективність з великою надійністю і також нечутливий до магнітних полів.

 

Calibre 3230 оснащений модулем автопідзаводу з вічним ротором, який забезпечує безперервний завод головної пружини, використовуючи рухи зап'ястя для отримання постійної енергії. Завдяки бочкоподібній архітектурі та найвищій ефективності спуску запас ходу цього механізму становить близько 70 годин.

 

Механізм Air-King буде видно тільки сертифікованим годинникарам Rolex, але він чудово оброблений і прикрашений відповідно до безкомпромісних стандартів якості марки.

 

БРАСЛЕТ І ЗАСТІБКА, НАДІЙНА ТА ЗРУЧНА

Годинник Air-King встановлений на браслеті Oyster зі сталі Oystersteel з трьома ланками. Цей браслет має запатентовану застібку Oysterlock, розроблену Rolex і запобігає випадковому відкриття. Він додатково оснащений розробленою брендом подовжувальною ланкою Easylink comfort, яка дозволяє власнику легко збільшити довжину браслета приблизно на 5 мм для додаткового комфорту за будь-яких обставин. Прихована система кріплення забезпечує безшовну візуальну цілісність браслета та корпусу.

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
07.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
29.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю