Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Перший автоматичний турбійон та африканські маски: "Richard Mille" представив нову колекцію жіночий

Годинник RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman
Годинник RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman

У Парижі, в розкішному ресторані «Monsieur Bleu», Річард Мілль представив свій новий жіночий годинник «RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman». Цього разу бренд зробив незвичайний поворот, представивши замість однієї моделі цілу колекцію з 10:00, лімітованим випуском по 5 екземплярів кожної версії.

Відомий своїми високотехнологічними спортивними моделями, виробник розкішного годинника «Richard Mille» вирішив відкрити ювелірну сторінку своєї історії. Кожна модель включає дизайнерські варіації із діамантів, чорних сапфірів, перламутру та оніксу. Також, це перша колекція, створена повністю під керівництвом Сесіль Гена, директора напряму жіночого годинника «Richard Mille».

«Ми відомі своїми неймовірно технічними і високоефективними годинниками, натхненими технологіями автомобільної та аерокосмічної промисловості, - каже Річард Мілль, - Проте, вже кілька років жіночий годинник становить значну частку наших продажів. Тому нам була потрібна сучасна, творча та талановита жінка, щоб додати нової енергії нашому статус-кво та вивести жіночий напрямок на нову висоту. Сесіль Гена, дочка мого друга та ділового партнера Домініка, прийняла цей виклик. Подолавши технічні складності та звільнивши себе від звичного консенсусу, вона створила унікальний і сучасний стиль».

Версія RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman у червоному золоті
Версія RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman у червоному золоті

Посвячення «Richard Mille» створенню мануфактурних калібрів з ускладненнями для жіночої аудиторії є однією з основних якостей мануфактури, що привертають до неї найвибагливіших клієнток. Одна з жінок-колекціонерів, яка була присутня на заході, сказала, що ніколи не купує годинника без жодного ускладнення. «Думаю, що більшість годинникових брендів не дуже серйозно ставляться до жінок, – сказала вона, – Ось чому я весь час повертаюся до цього бренду. Через це, а також завдяки їхній легкості та зручності, я можу носити цей годинник щодня, і вони ніколи не опиняються в цикломаті або в сейфі».

На нову колекцію Гена, яка має досвід у створенні люксових ювелірних прикрас, надихнули кілька художніх стилів, включаючи арт-деко, баухаус та африканське етно.

"Моя робота - це плід дуже різних впливів, іноді несподіваних і неймовірних", - каже пані Сесіль, - У дизайні цієї колекції мене надихав не тільки арт-деко, а й етнічні маски, африканські скульптури і т.д. Великий вплив на всіх великих модерністів та сучасних художників. Контрасти, геометрія та ритуальний характер цих об'єктів зачаровують. Тим більше, що вони передбачили сьогоднішній дизайн і сформували ідею колекції вже в початкових ескізах».

«У мене було уявлення про те, чого я хотіла з самого початку, і я створила «мудборд» зі своїх малюнків та знайдених зображень, тому що все, що з'являлося в голові, могло становити інтерес». Вона також зізнається, що спочатку хотіла інкрустований дорогоцінним камінням корпус та скелетонізований механізм.

RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman
RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman

Таким чином, з'явився ряд інтерпретацій із десятьма різними варіаціями корпусу та циферблату. 10 варіантів інкрустацій поєднують різні текстури, діаметри та огранювання, які знайшли вільне вираження у всіх елементах корпусу з білого або червоного золота та безелю годинника.

Те, що в цьому годиннику виглядає як циферблат, є мініатюрним шедевром, що поєднує майстерність створення циферблатів, ювелірну справу і годинникове мистецтво. На поверхні із червоного золота товщиною не більше 0,9 мм використовуються перламутр, онікс та діаманти, що зображають африканські маски, діадеми і навіть ритуальні артефакти.

Кожен з 10 циферблатів, що вінчає центральну частину турбійону, зазнав ретельної піскоструминної обробки та полірування перед встановленням дорогоцінного каміння, а безель прикрашений діамантами, які в кожному годиннику розрізняються за кількістю, формою та розміром каменів. У той же час задня кришка корпусу вигравірувана матовими смугами, які контрастують із блиском каменів та полірованими деталями.

«У мене було так багато джерел натхнення, що ми зробили 10 проектів замість одного, – каже Сесіль, – Вперше у «Richard Mille» ми створили справжню колекцію годинників. У годинниковій індустрії дуже рідко зустрічається, щоб представляли одразу цілу колекцію, як у ювелірній галузі чи моді. Камені однакові, але дизайн циферблатів та інкрустації різні. Це була складна робота, тому що кожен годинник прикрашений кількома видами каміння. У годиннику є поліровані деталі, а також гравіювання, які було дуже важко не пошкодити при інкрустації камінням».

Механізм RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman
Механізм RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman

Родзинкою нової колекції є не лише її унікальний дизайн, задуманий Гена, а й перший в історії компанії автоматичний механізм із турбійоном, створення якого вимагало трьох років розробки. «Calibre CRMT1» – восьмий мануфактурний калібр компанії.

Починаючи з «RM 037», для бренду було завдання створення турбійону з автопідзаводом, що підходить за розміром для невеликого розміру корпусу, і в той же час, що залишає місце для декорованого циферблату. «Новий калібр був дуже великим кроком для нас, – каже Гена, – це наш перший мануфактурний автоматичний механізм турбійону. Ми плануємо робити все більше механізмів усередині мануфактури, але також продовжуємо працювати і з іншими нашими постачальниками. Ми більше відомі як бренд, орієнтований на чоловіків, але насправді саме жіночі калібри – все робляться всередині компанії. Таким чином, ми вже дуже зосереджені на наших жіночих моделях. Фактично, наш перший мануфактурний калібр (CRMA1) був розроблений для жіночого годинника «RM 037». Також ми використовували власний калібр жіночих «RM 07-01».

Новий «Calibre CRMT1», зроблений здебільшого з титану 5-го класу, має товщину 6,2 мм і важить всього 8 грамів, але при цьому забезпечує традиційну міцність, якою так славляться механізми Річарда Мілля.

RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman у білому золоті
RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman у білому золоті

Механізм автоматичного турбійону з індикацією годин і хвилин і ротором змінної геометрії забезпечує 50-годинний запас ходу. При цьому базова платина, що захищає турбіййон, залишається відкритою для збереження прозорості механізму. Механізм «RM 71-01» дуже скелетонізований, але, зрештою, додатковий простір, що звільнився, дозволив годинникарам прикрасити циферблат годинника як ніколи раніше.

Чому колекцію і назвали « Talisman »? «Годинник схожий на 10 різних персонажів, - каже пані Гена, - Кожен з них як амулет, і ви можете зробити їх своїм талісманом».

Технічні деталі
Модель: RM 71-01 Automatic Tourbillon Talisman
Обмежений набір із 10 варіацій, кожна з яких випускається в 5 екз.
Ціна: $425,000

Механізм
Калібр CRMT1
Розміри: 30.70 х 23.70 мм
Товщина: 6.20 мм
Турбійон з автопідзаводом
Базова платина та мости виготовлені з титану 5-го класу.
Кількість каменів: 23
Ротор складної геометрії прикрашений дорогоцінним камінням
баланс, що вільно коливається, зі змінною інерцією
Гвинти з титану 5 класу для механізму та корпусу
Функції: годинник, хвилини
Запас ходу: 50 годин (+/- 10%)

Корпус
Розмір: 52.20 х 34.40 мм
Матеріал: біле або червоне золото, інкрустований коштовним камінням
Водонепроникність: 50 м

Ремінець
Нова лінія ремінців зі страусиної або тисненої шкіри з липучкою
Колір чорний
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю