Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Piaget Altiplano Skeleton Ultra-Thin

Годинник у тонкому корпусі. Мають на увазі використання ще більш тонкого механізму, створення якого і до сьогодні вважається долею небагатьох годинникових виробників. Зате вдало сконструйований та виконаний ультратонкий механізм супроводжує різні моделі годинника дуже довгий час. Так, Vacheron Constantin активно використовує калібр із ручним заводом VC 1003 товщиною 1.64 мм, розроблений Jaeger-LeCoultre у 1953 році. Audemars Piguet, у свою чергу, радує нас моделями на ультратонкому автоматі AP 2120 (товщина - 2.45 мм), знову ж таки авторства мануфактури з Ле Сантьє 1967 року. Зрештою, у самій Jaeger-LeCoultre роблять ставку на калібр із ручним заводом JLC 849 товщиною 1.85 мм, коріння якого сягає також у 60-ті роки минулого століття. Не дивно, що 1960 став роком появи іншого легендарного механізму — Piaget 12P — ультратонкого (2.35 мм) автомата з мікро-ротором. Ця конструкція згодом стала фірмовим атрибутом мануфактури з Ла Кот-о-Фе.

Втішно, що й досі марка Piaget є одним із найбільш повноважних гравців у сегменті ультратонкої високої механіки. На даний момент Piaget має 18 механізмів такого класу, багато з яких були створені в останні кілька років. Так, сімейство 83х (калібри 830Р, 832Р, 838Р - товщина 2.5 мм, ручний завод) було представлено у 2007 році. Роком пізніше з'явилися ще більш витончені механізми 430P та 450P, також із ручним заводом, але меншого діаметру та товщиною 2.1 мм. У ряді складної механіки можна відзначити автоматичні калібри 855Р (вічний календар) та 880Р (хронограф) з повноформатним ротором та товщиною 5.6 мм. Ну і звичайно не можна не відзначити прекрасні механізми з турбійоном, виняткові у своєму класі вироби - калібр 600Р з ручним заводом і товщиною 3.5 мм, і прем'єру року - автоматичний калібр 1270Р товщиною 5.5 мм.

Особливе місце у виробничій гамі Piaget займають скелетоновані механізми, чиє витончене виконання дозволяє надати і так тонким виробам ще більше легкості, а різний колір покриття платин вигідно гармонує з кольором корпусу годинника. Зовсім недавно маркою була анонсована чергова новинка - Piaget Altiplano Automatic Skeleton Ultra-Thin , побудована на основі виняткового за красою механізму 1200S.

Piaget
Skeleton Automatic

Завдяки тому, що товщина корпусу нової моделі склала 5.34 мм, а висота калібру — 2.4 мм, стало можливим стверджувати про найтонший у світі годинник з автоматичним скелетонованим механізмом і відповідно про найтонший скелетонований механізм з автопідзаводом. В іншому перед нами справжній твір світу від орложери в 38 мм корпусі з 18-каратного білого золота з функціоналом у вигляді годинника і хвилини, індикація яких здійснюється за допомогою чорних стрілок типу Dauphine. Для стилістики чорними також виконані гвинти і мікро-ротор з платини, що несе на собі сімейний герб Пьяже.
Слід зазначити, що калібр Piaget 1200S (діаметр — 31.9 мм, висота — 2.4 мм, 26 каменів, частота балансу — 21'600 пк/год, запас ходу — 44 години) являє собою скелетоновану версію механізму 1200Р — прямого спадкоємця P1 , 50-річний ювілей якого було відсвятковано минулого року випуском калібрів 1200Р та 1208Р (доповнений покажчиком малих секунд). І не дивлячись на те, що скелетонування передбачає порятунок від неабиякої кількості матеріалу мостів і платин, а отже втрату загальної жорсткості конструкції, це практично не позначилося на висоті калібру, вона зросла на нікчемні 0.05 мм порівняно з товщиною базового механізму. Це означає, що майстри з Piaget знають свою справу, як ніхто інший.

Кожен з нас вибирає годинник у міру своїх переваг. Комусь подобаються потужні варіанти, хтось є прихильником помірних розмірів. Але якщо ви зараховуєте себе до кола шанувальників вишуканих аксесуарів або просто маєте невелике зап'ястя, тоді від вашого погляду не вислизнуть тонкі та витончені моделі будинку Piaget. Адже за їхньою простотою лежить набагато складніший світ — світ ультратонкої механіки. І для того, щоб його зрозуміти, потрібний особливий погляд на речі.
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
07.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
29.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю