Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Pre-SIHH 2012: Montblanc Villeret 1858 Vintage Tachydate

Не відстає від своїх колег по групі Richmont і годинник марки Montblanc, в якому також прийняли рішення познайомити вимогливих шанувальників вартового мистецтва з новою моделлю цього року незадовго до відкриття Женевського салону. При цьому ставлення до Haute Horlogerie найпряміше, адже прем'єра підготовлена годинниковим підрозділом марки у Вільрі, більш відомому як мануфактура Minerva. Нагадаю, що тут створюють годинник, що входить до виняткової колекції Montblanc Villeret 1858. Початок співпраці між Montblanc і Minerva було покладено в 2006 році, а вже навесні 2007 року під маркою Montblanc були представлені перші 4 моделі: два однокнопкові хронографи, які є історичною осьчиною і два тристрілочники. Варто зауважити, що механізми, що використовуються в годинах цієї колекції, являють собою пристрої класичного годинникового стилю: великий розмір, ручний завод, великий баланс з частотою коливань 18'000 пк/год. На окремі слова заслуговує високоякісне ручне оздоблення калібрів: прекрасні «женевські смуги», англяж і полірування.

Модель Montblanc Villeret 1858 Vintage Tachydate продовжує заданий у 2010 році напрямок «вінтажних» моделей, до яких уже відносяться Vintage Chronographe (2010) та Vintage Pulsographe (2011). Перший годинник існує в корпусі 43.5 мм і оснащений легендарним калібром Minerva 16-29 . Їх елегантний емалевий циферблат прикрашають телеметрична шкала та тахіметрична шкала у вигляді равлика.

Модель Vintage Pulsograph побудована на основі хронографічного калібру меншого розміру Minerva 13-21 і є компактною моделлю колекції Villeret 1858 з діаметром 39.5 мм. Відповідно до позначення, циферблат годинника має пульсометричну шкалу, в якій за базу прийнято цифру в 30 серцебиття.

Як можна помітити, зазначені моделі є хронографами в чистому вигляді, тоді як нова модель додатково до функціонала хронографа отримала стрілочний покажчик дати, оформлений у вигляді великого субциферблату в положенні "6 годин". Тахіметрична шкала виконана за зовнішнім краєм циферблату у привабливій стилістиці «залізниці».

Серцем Vintage Tachydate є новий калібр Minerva 16-32 , очевидно як база використовує хронограф 16-29 . Він побудований на 22 каменях, має один заводний барабан з 50-годинним запасом ходу, а також здатний вразити величезним 14 мм балансом, статечно коливається з частотою 18'000 пк/год. Логічно, що діаметр годинника схожий з діаметром Vintage Chronographe і становить 43.5 мм.

Загальною для всіх годинників «вінтажного» напрямку особливістю є наявність двох версій у білому та червоному золоті відповідно, тираж обмежений кількістю 58 одиниць кожного кольору. Цікаво, що Vintage Tachydate не можуть похвалитися емалевим циферблатом, але якщо врахувати, що в іншому випадку в стінах Manufacture Minerva використовують золото, то можна припустити, що так воно і є у варіанті з моделлю, що розглядається.

Таким сталося перше знайомство з новинкою Montblanc. Якщо врахувати, що попередні роки дарували нам як мінімум дві нові моделі колекції Villeret 1858, можна чекати прем'єри ще одного розкішного годинника, наприклад, чергового екзотичного турбійону. Втім, якщо ускладнення виявиться іншим, навряд це буде приводом для розладу.

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
07.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
29.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю