Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Pre-SIHH 2012: Richard Mille RM037

Головною особливістю нової моделі Richard Mille RM037, яка стане однією з десяти новинок марки на майбутньому Женевському салоні високого годинникового мистецтва, є механізм CRMA1 - перший повністю мануфактурний калібр, розроблений силами компанії. Нагадаю, що свій бізнес з виробництва унікального та високотехнологічного годинника Рішар Мілль відкрив улітку 2001 року, спільно зі своїм партнером Домініком Гена (Dominique Guenat). Виробництво розташоване на фабриці Montres Valgine у швейцарському містечку Les Breuleux, що у Юрських горах. Річний обсяг виробів складає близько 2500 годин, при цьому як корпуси, так і начинка всіх моделей Richard Mille є зразком застосування найпередовіших матеріалів і технологій, що використовуються в годинниковій промисловості.

Як відомо, основними постачальниками механізмів є мануфактури Audemars Piguet Renaud et Papi (турбійони та інші ускладнення) та Vaucher Manufacture Fleurier, авторству якої належить сімейство калібрів Vaucher 6200, що є базою для побудови більш простих моделей. Забігаючи вперед, можна зробити висновок, що новий механізм CRMA1 увібрав найбільш відомі «фішки» як тих, так і інших механізмів. Але для початку уважніше придивимося до зовнішнього вигляду моделі RM037.

Корпус годинника, зберігши характерну для Richard Mille форму tonneau, зазнав деяких змін щодо габаритних розмірів - вони становлять 52.2 мм х 34.4 мм, товщина 12.5 мм. Як можна помітити, він став трохи довшим і вже в порівнянні з типовими розмірами попередніх моделей колекції такого типу. Тим не менш, він, як і раніше, залишається складною у виготовленні складальною одиницею, що складається з трьох основних частин і вимагає для складання 255 операцій і більше 5 годин остаточного полірування. Матеріалом виступає титан, біле чи рожеве золото, а з'єднання елементів корпусу на єдине ціле служать 20 титанових гвинтів із головками сплайнового типу і шайби з нержавіючої сталі 316L. Водостійкість складає 5 бар (50 метрів).

Зовнішній вигляд моделі доповнюють заводна коронка та дві кнопки-пушера. Одна з кнопок розташована навпроти положення «4 години» і відповідає за так званий «селектор функцій» - фірмовий винахід ательє Renaud et Papi, використане ще в перших годинах RM001. Суть його полягає в тому, що послідовно натискаючи кнопку, ми вибираємо або нейтральне положення (N), завод механізму (W - winding) або установку часу (H - hand setting), що здійснюються заводною коронкою. Остання, до речі, має запатентований пристрій, при якому вона не має прямого з'єднання із заводним валом, що дозволить уберегти механізм від небажаних наслідків від ударів та інших зовнішніх впливів. Другий пушер, у положенні "10 годин", відповідає за швидке коригування покажчика "великої дати".

Настав час розповісти про особливості внутрішньої начинки годинника RM037. Калібр CRMA1 є автоматичним механізмом зі скелетонованими
платинами та мостами, що забезпечує індикацію годин, хвилин та доповнений покажчиком «велика дата», індикація якої забезпечується двома дисками.
Платини виготовлені з титану п'ятого ступеня і покриті матеріалом сірого кольору Titalyt, тоді як мости механізму, виготовлені з того ж титану, відрізняються покриттям PVD чорного кольору. Механізм має оптимізовану колісну передачу із заново розрахованим профілем зубів, заводний барабан із швидким обертанням, а також баланс із змінною інерцією. Останнє можливе за допомогою чотирьох шайб-ексцентриків, що розташовані на балансовому колесі.

Загалом, калібр CRMA1 успадкував усі позитивні моменти автоматичних калібрів виробництва Vaucher, з якими також має багато спільного як у візуальному відношенні, так і щодо технічних характеристик:
розміри механізму – 28×22.9 мм;
товщина - 4.82 мм;
25 каменів;
запас ходу - 50 годин;
частота коливань балансу - 28'800 пк/год.

Мабуть, слід звернути увагу на роторі автопідзаводу. Незважаючи на те, що він відноситься до вже звичного для Richard Mille типу роторів зі змінною геометрією (що дозволяє відбудувати інерцію ротора в залежності від активності власника годинника), в його конструкцію були внесені певні поліпшення. Керамічні підшипники, двонаправлена система заводу, а також зовнішній сегмент, виконаний з матеріалу ARCAP високої щільності, відрізняють новий ротор на краще. Крім того, його зовнішній вигляд також став привабливішим.

Тільки час покаже, наскільки вдалим виявиться новий витвір Richard Mille. Але в одному, як і раніше, можна бути впевненим - перед нами гідний зразок високого вартового мистецтва нового тисячоліття, натхнення для створення якого черпається у дивовижному світі автоперегонів та високих технологій. І заперечувати, що марка займає заслужене місце серед кращих молодих швейцарських виробників, щонайменше несправедливо.

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
07.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
29.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю