Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Ressence e-Crown Type 2: перший самоналаштований механічний годинник



Об'єднання механіки та електроніки в одному годиннику для багатьох поціновувачів вартового мистецтва досі здається досить радикальним кроком. І на те є вагома причина: годинна індустрія все ще живе у довгій тіні кварцової революції 1980-х років. Це робить партнерство між піонером Кремнієвої долини і «батьком iPod», Тоні Фаделлом, та бельгійською незалежною годинниковою мануфактурою «Ressence» ще більш інтригуючим.

Ось уже 9 років, як промисловий дизайнер Бенуа Мінтьєн увірвався до годинникового світу з першим годинником «Ressence» - абсолютно новим підходом, що переосмислює годинниковий механізм. Якщо ви знайомі з годинником Ressence, то знаєте, що це годинник без традиційного циферблата і стрілок, які показують час за допомогою покажчиків, вигравіруваних на трьох дисках, що обертаються, встановлених на платформі, яка сама безперервно обертається. У кожного з цих годинників є два унікальні модулі. Перший – це сам механізм, а другий – модуль ROCS (Ressence Orbital Convex System), який забезпечує роботу циферблату. Тривимірний модуль ROCS рухається хвилинною віссю автоматичного годинникового механізму. Ця система використовується і в новому проекті Мінтьєна і Фаделла, «Ressence e-Crown Type 2».

Годинник Ressence e-Crown Type 2 можна налаштувати вручну, за допомогою важеля на задній кришці
Годинник Ressence e-Crown Type 2 можна налаштувати вручну, за допомогою важеля на задній кришці

Їх спільний винахід e-Crown - новий модуль, який існуватиме між основним механізмом і ROCS. Це електронна система, яка бере електронну енергію та використовує її для автоматичного налаштування механічного годинника, доповнюючи, але не замінюючи звичайну заводну головку.

Мета e-Crown проста - підвищити точність механічного годинника. Це відбувається шляхом автоматичного налаштування механічного годинника через рівні проміжки часу або вручну. E-Crown звіряє час з електронною системою, яка за своєю природою набагато надійніша і точніша за механіку.

Кінетичний генератор Ressence e-Crown Type 2
Кінетичний генератор Ressence e-Crown Type 2

Індикація часу e-Crown Type 2 заснована на стандартному автоматичному механізмі ETA 2892/A, модифікованому за специфікаціями Ressence. Однак модуль e-Crown змінює спосіб взаємодії власника з механічним годинником, який залишався незмінним останні 170 років. Електронний модуль з підтримкою Bluetooth синхронізує час із додатком для смартфона. Ви можете встановити час вручну за допомогою важеля на задній кришці, а потім просто двічі натиснути на скло, і e-Crown зареєструє час і підтримуватиме його.

Примітно, що навіть після трьох місяців бездіяльності ви можете просто взяти годинник і двічі постукати склом. Навіть у режимі очікування, електронна система зберігає правильний час, а потім, використовуючи механіку, вона встановлює час на дисках.

Енергія для e-Crown надходить від фотоелементів, розташованих під мікро-стулками на циферблаті, роблячи годинник автономним.
Енергія для e-Crown надходить від фотоелементів, розташованих під мікро-стулками на циферблаті, роблячи годинник автономним.

Вся система отримує енергію двома способами. По-перше, годинник має два ротори - ротор автопідзаводу і ротор e-Crown, - які кінетично генерують енергію під час руху. Ротори генерують два типи енергії - електрику та натяг пружини. По-друге, e-Crown одержує сонячну енергію через фотоелементи, розташовані під циферблатом. Це один із найпримітніших елементів годинника з точки зору механіки. Також це означає, що e-Crown Type 2 зажадали створення модулів ROCS нового покоління.

Десять мініатюрних стулок на додатковому циферблаті годинника відкриваються автоматично, (коли системі потрібна енергія), або вручну, (через додаток), дозволяючи світлу потрапити на фотоелементи. За даними Ressence, для роботи всієї системи потрібно всього 1,8 Дж енергії в день. Коли годинник не використовується більше 12 годин, для економії енергії e-Crown автоматично блокує барабанний заводний годинниковий механізм. Повернувшись на зап'ястя, e-Crown звільнить барабан, і Type 2 знову почнуть працювати.

Система e-Crown включає мініатюрну чотиришарову друковану плату завтовшки всього 0,25 мм.
Система e-Crown включає мініатюрну чотиришарову друковану плату завтовшки всього 0,25 мм.

Система e-Crown складається з 87 деталей, які включають друковану плату і механічні компоненти. Більшість деталей годинників виготовляються з легкого титану класу 5. Годинник складається приблизно з 500 деталей, що робить їх по-справжньому складним і рідкісним зразком технології.

«Ressence e-Crown» також дозволяє зберігати час для різних часових поясів, що дозволяє легко перемикати годинник під час подорожей. А для тих, кому «Ressence» здадуться надто електронними, є можливість відключити e-Crown, тоді годинник стане виключно механічним. Усього e-Crown має чотири режими роботи («годинний пояс 1», «годинний пояс 2», «додаток» та «вимкнено»).

Електромеханічна система управління Ressence Type 2 поєднує найкраще з двох світів, забезпечуючи електронну точність та механічну естетику
Електромеханічна система управління Ressence Type 2 поєднує найкраще з двох світів, забезпечуючи електронну точність та механічну естетику

"Ressence Type 2" поставляються в 45-міліметровому титановому корпусі з PVD-покриттям і товщиною близько 12 мм. Годинник водонепроникний до 10 м, але має вигравірувані люмінесцентні індикатори. Все це розташоване під куполоподібним сапфіровим склом. «Ressence Type 2» будуть доступні з квітня 2019 року у двох різних кольорах: антрацит (Type-2A) та сірий (Type-2G).



Модель
Ressence e-Crown Type 2
Reference: Type-2A (антрацитовий циферблат) та Type-2G (сірий циферблат)
Ціна: $48 800
У продажу: з квітня 2019 р.

Корпус
Діаметр: 45 мм
Товщина: 12 мм
Матеріал: титан з антрацитовим покриттям PVD
Сапфірове скло з двостороннім покриттям антивідблиску

Циферблат
Матеріал: титан
Колір: антрацит або сірий
Індекси: вигравірувані, заповнені Super-LumiNova
Стрілки: вигравірувані, люмінесцентні
Вбудовані фотоелементи, 10 мікро-створок
Водонепроникність: 10 м

Механізм
Калібр: індивідуально модифікований автоматичний калібр ETA 2892/A із вбудованими системами ROCS 2 та e-Crown
Частота: 4 Гц (28 800 пк/год)
Функції: години, хвилини, секунди
Запас ходу: 36 годин
Каміння: 45
Механізм не залежить від немеханічної потужності

Модуль e-Crown
Функції: другий часовий пояс, енергозбереження, автоналаштування, контроль часу
Енергоспоживання: 1,8 Дж на добу
Компонентів: 87
Чотиришарова гнучка друкована плата завтовшки 0,25 мм

Ремінець
Колір: антрацитовий
Текстильний або шкіряний із пряжкою.

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю