Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Найдорожчий годинник у світі

Простий московський магазин годинників. Заходять двоє потенційних клієнтів, але дуже далекого майбутнього. Усміхаючись, тикаючи пальцями у вітрину, вони жартують з приводу чергового побаченого цінника із шістьма цифрами. Вдосталь нашутившись, у піднесеному настрої вони ставлять кульмінаційне питання продавцю магазину: «А який найдорожчий годинник у вашому магазині?» Чому людей цікавить найдорожчий годинник у світі? Напевно, їм цікаво побачити виріб маленьких розмірів, який коштує нечуваних грошей. Далі виникає бажання порівняти цю цифру зі своїми доходами або порахувати, скільки на ці гроші можна було б купити чогось іншого, а можливо навіть поставити собі планку на майбутнє: «Я стільки працюватиму, щоб зуміти купити собі такий годинник».
 
Моя нова стаття присвячена годинникам вартістю від мільйона доларів. Чому саме мільйон? Мільйон – це магічна цифра. В одному кілометрі мільйон міліметрів, мільйон кубічних міліметрів – це літр води. Клуб мільйонерів - це клуб обраних, вхід до якого знайти дуже важко, і цей вхід не для всіх. Клінт Іствуд одного разу сказав: "Я ніколи не куплю майку за 100 доларів, тому що вона стільки не коштує". Багато людей скажуть, що годинник не може стільки коштувати. Однак я з ними не погоджуся. Якщо на них є ціна, значить їх хтось купує. Чи багато це мільйон доларів? Що можна купити за ці гроші? Моя вчителька Марія Іванівна із села Грамотеїне, що в Кемеровській області, має працювати 292 роки, щоб купити на свою зарплату такий годинник. Приблизно стільки років може жити на ці гроші пенсіонер. Можна придбати 1500000 різнокольорових надувних кульок. Можна 110 разів поїхати у навколосвітню подорож по всьому світу. Можна купити 11 двокімнатних квартир по одній у кожному місті-мільйоннику Росії. Або купити всю річну лінію мого улюбленого годинника Azimuth.
Годинник - це відзнака. І ця відзнака побічно натякає на можливості людини, а дуже дорогий годинник, крім можливостей, повинен ще натякати на ознаки наявності влади у власника. А влада, як відомо, це сила.
Чи не гроші приваблюють жінок. Не автомобілі та коштовності. Чи не ресторани і дорогий одяг. Не могутність, багатство та елегантність. А те, що зробило людину могутньою, багатою та елегантною. Сила, якою наділені одні та повністю позбавлені інші.
Сергій Довлатов, «Філія», 1987 рік
Чоловік не може виділитися з натовпу дорогими ювелірними прикрасами, будь то персні, інкрустовані діамантами або важкі золоті ланцюги. Реально існує одна гідна прикраса для чоловіка – це годинник. Так, ми всі повинні розуміти: годинник – це прикраса, але прикраса досить стримана. У годинах чоловікові ніхто не дорікне за перевантаженість аксесуарів. Це не сережки у вухах і не ланцюги на оголених грудях.
Кисті скрізь відкриті у будь-якій релігії.
Годинник – зовнішній атрибут, предмет оцінки Вашого добробуту. Адже неможливо носити із собою перелік сфер діяльності, якими Ви займаєтесь, неможливо поставити свій дорогий автомобіль на стіл переговорів, неможливо обклеїти себе банкнотами. Адже не дарма існує прислів'я: «Зустрічають по одязі…». До речі, можна сміливо приписати до прислів'я слово «скрізь».
Найчастіше невпевненість у собі породжує бажання бути визнаним у тому чи іншому суспільстві. Визнання складно досягти у широкого кола людей. І хоча визнання, що здобувається дорогими аксесуарами, - це де-факто, але воно також реальне, як визнання суспільством людини, нагородженої державною нагородою. Але, на відміну від держави, Ви тут вирішуєте, кому видати нагороду. Ви любите себе, Ви себе і нагороджуєте. Іноді нагорода буває настільки дорогою, що Вам доводиться її чекати. Людині, яка народилася в добробутній сім'ї, визнання потрібне меншою мірою. Навіщо дорогий годинник англійській королеві чи синові президента? Купівля дорогого годинника для чоловіка - це продовження дитячої гри, коли дитина біжить із новою іграшкою в пісочницю не грати, а показати іншим дітям. Ми ростемо, зростають і наші іграшки. Людина може платити за свою іграшку стільки, скільки їй не шкода. (Ми не беремо до уваги колекціонерів годинників). Годинник – це матеріальне втілення багатства. І цією відзнакою милуються і оточуючі, і господар цього годинника. Адже не дарма відомі марки годинників знайомі не тільки заможним людям.
У світі високих технологій та розвитку електроніки, коли нас буквально скрізь оточують електронні дисплеї, де обов'язково присутня індикація часу, наручний годинник втратив свою головну функцію – показувати час. Так скільки ж коштує ця функція годинника на зап'ястя? Відповідайте самі ……
Ця стаття в жодному разі написана не для засудження купівлі дорогого годинника. Я і сам іноді купую годинник, що не вписується в рамки мого сімейного бюджету. І якщо колись у житті в мене буде дуже багато грошей, я нагороджу себе відзнакою за мільйон доларів.
 
 
 
 
Нарис про найдорожчі години світу я почну з легендарних Patek Philippe Sky Moon Tourbillion. У цьому дорогому годиннику від Patek Philippe зібрані найрідкісніші ускладнення, що застосовуються в годинниковій промисловості. Референс годин 5002. Вперше цей годинник був представлений на огляд публіці в 2001 році, слідом за показаним у жовтні 2000 року найскладнішим кишеньковим годинником під назвою Star Kaliber 2000. По суті цей кишеньковий годинник є донором годинника Sky Moon Tourbillion. Ці годинники виробляються у чотирьох видах: 5002G біле золото, 5002J жовте золото, 5002R рожеве золото та 5002P платина. Patek Philippe Sky Moon Tourbillion - це найскладніший годинник, що випускається Patek Philippe на сьогоднішній день. У годиннику використовується механізм Caliber R TO 27 QR SID LU CL. Цей суперскладний годинник складається з 686 деталей, деякі з яких мікроскопічно малі, що говорить про найбільшу складність їх виготовлення. Годинник має ручний завод, хвилинний репетир, вічний календар, покажчик дати у вигляді ретроградної стрілки, покажчик високосного року у вигляді стрілки, циферблат, що показує рух зірок, та орбіту руху Місяця. На звороті годинника 24-годинна шкала індикації часу, а також карта зірок над женевським озером. Місяць рухається циферблатом за допомогою сапфірового скла, на якому він намальований. Білий циферблат зроблений у фірмовому стилі Patek Philippe – він прикрашений хрестами Calatrava, а числа позначення годинника на циферблаті - римські. Діаметр годинника – 42,8 міліметрів. Кількість стрілок на годиннику - 9 штук. Компанія Patek Philippe не планувала зібрати всі ускладнення, які вона може зробити, в одному годиннику. Її метою було зібрати воєдино нестандартні ускладнення, тим самим наголосити на унікальності цього годинника.
Створення компанією Patek Philippe карти зоряного неба – справді унікальне. Також у годиннику знаходиться унікальний модуль хвилинного репетира, який відбиває годинник та хвилини на різних тонах. Такий бій називається кафедральним. Також не можна залишити без уваги і турбійон, вбудований у цей годинник. При вазі 0,3 г він складається з 69 деталей. Вічний календар, який присутній у цьому годиннику, відрізняється в першу чергу ретроградною стрілкою вказівки дати, яка не зустрічається в іншому годиннику з функцією вічного календаря.
Купити цей годинник вкрай важко. Існує аркуш очікування потенційних клієнтів, які готові їх придбати. Але потрапити до цього листа очікування також не просто. Це можна зробити лише після особистої бесіди з президентом компанії Patek Philippe Філіпом Штерном. У першу чергу на цій співбесіді обговорюється, який годинник Patek Philippe є в колекції Sky Moon, який побажав купити.
Тепер про ціну. Купити найдорожчі годинники від Patek Philippe Ви можете за наступними цінами.
Patek Philippe Sky Moon Tourbillion 5002P - 1327300 доларів США
Patek Philippe Sky Moon Tourbillion 5002G - 1281600 доларів США
Patek Philippe Sky Moon Tourbillion 5002J - 1258700 доларів США
Patek Philippe Sky Moon Tourbillion 5002R - 1258700 доларів США
Ці ціни годинників є рекомендованими рітейл цінами від Patek Philippe. Купити годинник без аркуша очікування можна тільки у сірих дилерів, але ціна буде дорожчою за ритейл ціни або на аукціоні, де, до речі, ціна цього годинника в ході торгів зросла аж до цифри 1700000 доларів.
 
 
 
 
 
Модель Royal Blue Tourbillion Haute Joaillerie від компанії Ulysse Nardin
 
 
Отже, продовжимо наш список найдорожчих годинників, представивши на суворий суд чергове творіння за мільйон. Відома швейцарська годинникова мануфактура Ulysse Nardin ось уже протягом півтора століття зберігає свою бездоганну репутацію своїм розкішним, складним і неперевершеним наручним годинником. Годинникова компанія, яка має у своєму «арсеналі» 4300 нагород, з яких 18 золотих медалей та чотири нагороди «За новаторство», просто не могла обійти стороною годинник із мільйонною ціною. Як завжди годинниковій компанії Ulysse Nardin вдалося справити враження: модель Royal Blue Tourbillion Haute Joaillerie (ref. 799-99BAG-8BAG) заслуговує на особливу і пильну увагу, як і кожен черговий витвір компанії Ulysse Nardin. Головною відмінністю даної розкішної моделі стало поєднання білого і блакитного кольорів. Блакитний колір надає годинникам додаткову вишуканість, оскільки є кольором королівського походження, а саме «блакитних кровей». Найдорожчий годинник Royal Blue Tourbillion Haute Joaillerie від Ulysse Nardin – це бездоганне поєднання розкоші та високого вартового мистецтва. Бездоганно круглий корпус діаметрів 43 мм виконаний із платини та спеціально виготовлений виключно для цієї моделі. Корпус годинника майстерно інкрустований 128 білими діамантами багетного огранювання, а 57 блакитних сапфірів обгинають боки корпусу, надаючи йому більш об'ємну і витончену форму. Заводна головка прикрашена сапфіровим кабошоном. Багетне огранювання є ступінчастим видом огранювання алмазів, яке надає алмазу прямокутної форми зі співвідношенням сторін 1.4:1. Такому виду огранювання в основному схильні дрібні алмази, оскільки їх легше обробляти саме таким методом, використовуючи їх надалі для оточення більших дорогоцінних каменів. Багетне огранювання вигідно підкреслює колір та якість діаманта. Внутрішній безель годинника прикрашають 12 сапфірів, які виконують роль годинникових міток. Платиновий браслет годинника Royal Blue Tourbillion Haute Joaillerie також інкрустований 432 білими багетними діамантами та 176 синіми сапфірами. Загальна вага 568 діамантів становить 34 карати, вага 234 блакитних сапфірів становить 17 карат. Парячий турбійон годинника розташований на позиції «6 годин», надаючи годинникам своєрідну динаміку. На позиції «12», «3» та «9 годин» розташовані маленькі зубчасті коліщатка. Всі дорогоцінні камені, використані для прикраси цих найдорожчих годинників компанії, найвищої якості. Модель також водонепроникна до глибини 30 метрів. 100 – годинний хід годинника забезпечує механізм з ручним заводом UN-79. Механізм годинника Royal Blue Tourbillion Haute Joaillerie такий же розкішний і незвичайний, як і сам годинник. Мости та основні кріплення механізму виконані з блакитного сапфіру, який надає годинникам незвичайного та магічного вигляду, чудово гармонуючи з блакитними сапфірами корпусу та браслета. Механізм, що служить і циферблатом, скелетонований. І це цілком природно, оскільки було б безглуздо приховати всю красу «серця годинника», що б'ється всередині корпусу. Майстри зробили систему заводу годинника абсолютно прозорою, надаючи годинникам ще більше таємничості. Кожен, побачивши цей годинник, мимоволі задасться питанням: на чому все - таки кріпиться турбійон, що ширяє, який своїм обертанням мимоволі нагадує нам про швидкоплинність часу!
Головною особливістю годинника, крім розкішного дизайну та високої майстерності, яка змусила голосно заговорити про цю модель і внести її до списку найдорожчих годинників, звичайно, є ціна - 1,1 мільйон доларів. Незважаючи на таку «м'яко кажучи» високу ціну, було випущено лише 30 екземплярів годинника Royal Blue Tourbillion Haute Joaillerie, у половини з яких, мабуть, знайшлися щасливі власники.
Слід зазначити, що навіть при такій величезній кількості дорогоцінного каміння, модель Royal Blue Tourbillion Haute Joaillerie не виглядає зухвалим аксесуаром, а являє собою елегантний і гармонійний витвір майстерних ювелірів і талановитих годинникарів.
 
Найдорожчий годинник від Vacheron Constantin
 
 
Хочу представити на Ваш суд також найдорожчий годинник марки Vacheron Constantin. Вимірники часу Tour de l'Ile – щось більше, ніж просто прилад для обчислення часу. Модель, присвячена 250-річному ювілею компанії, була випущена у 2005 році. Творчий потенціал маститих годинникарів втілився в естетично досконалий годинник, комплектований мануфактурним механізмом 2750, що складається з 834 частин (ручний завод, частота коливання балансу - 18 000 пк/год, запас ходу - 58 годин). Калібр характеризується ускладненими технічними параметрами. З 19 функцій годин 16 відносяться до розряду ускладнень. На циферблаті з запатентованим візерунком під назвою 250-th AnniversaryMotif («Мотив 250-річчя») є годинна і хвилинна стрілки, турбійон з секундною стрілкою, що позиціонує на 6 годинах, індикатор часу в другому часовому поясі з покажчиком часу індикатор фаз Місяця, запас бою. Турбійон годинника має форму Мальтійського хреста, що є логотипом компанії. Циферблат годинника виконаний з посрібленого 18К золота. На зворотному боці годинника знаходяться вічний та астрономічний календарі: індикатори дати, дня тижня, місяця, покажчик рівняння часу, віконце високосного року, індикатор сходу/захід сонця, карта зоряного неба з індикаторами небесного часу та сторін світла.
Корпус годинника виконаний з 18-каратного рожевого золота. Купити один з найдорожчих годинників у світі можна за $1.500.000. Майстри годинникової справи витратили понад 10 000 год. на створення найдорожчих годинників компанії. Прагнення до досконалості та творчий початок висококваліфікованих годинникарів реалізуються на всіх етапах виготовлення годинника. Модель Tour de l'Ile – витвір вартового мистецтва. Вимірники часу були випущені в обмеженій кількості – лише 7 пронумерованих екземплярів. Номер корпусу, моделі та напис 250 ans Vacheron Constantin Geneve Swiss Made вигравірувані на звороті безелю.
Через рік компанія випустила ще 2 моделі дорогого годинника. Вимірники часу були виготовлені на замовлення студії Atelier Cabinotiers – одного з клієнтів годинникового бренду. Моделі називаються Vladimir та Philosophia.
Годинник Vladimir за своїми технічними параметрами перевершив навіть легендарний Tour de l'Ile. Модель має мануфактурний механізм 2750, зібраний з 891 деталі. 17 функцій поліфункціонального годинника відносяться до ускладнень. На циферблаті розташовані покажчики наступних функцій: "мальтійський" турбійон, хвилинний репетир, індикатори місячних фаз, другого часового поясу, дня/ночі, запасу ходу. На звороті годинника розташований індикатор високосного року, показник рівняння часу, круглі покажчики вічного календаря, карта зоряного неба, час світанку та заходу сонця. Дизайн годинника багато в чому нагадує попередню модель. На боковинах корпусу годинника Vladimir вигравіровані тварини китайського гороскопу.
Специфікою моделі Philosophia є наявність однієї центральної стрілки – вартовий. Годинник має неперевершений екстравагантний дизайн. Хід хвилин можна «простежити» з бою репетира. У корпус моделі з рожевого золота встановлений мануфактурний калібр 2755. Годинник характеризується складними технічними параметрами: турбійон «мальтійський», розташований на 6 годинах, індикатор місячних фаз з фотографічно реалістичним відображенням місячних кратерів. На зворотному боці годинника розміщено індикатор резерву ходу та сузір'я Малої та Великої Ведмедиць.
Звернемося до ювелірних годинників марки. 1979 року компанія Vacheron Constantin випустила модель Kallista, за яку анонімний клієнт на одному з аукціонів заплатив 5 мільйонів доларів. У перекладі з грецької мови слово Kallista означає «найпрекрасніша». Шедевр вартового мистецтва був створений скульптором та художником Раймоном Моретті. 118 великих алмазів, з'єднаних невидимою конструкцією, складають корпус та браслет моделі. Чарівна магія діамантів з таємничим блиском вражає дивовижним райдужним переливом квітів. Загальна вага алмазів, що використовуються в годиннику, становить 127,34 К. Вартові та ювелірні майстри витратили 5 років на створення цього шедевра. Сьогодні вартість незаперечного шедевра вартового мистецтва становить 11 мільйонів доларів. У 2006 році з'явилися «гідні» спадкоємці шедеврального годинника Kallista – Kalla Duchesse. Модель Kalla Duchesse Large Model REF: 81750/S01G-9198 коштує 1.100.000$. У виготовленні одного з найдорожчих ювелірних годинників у світі було використано 18К біле золото та 867 білих багетних діамантів загальною вагою 58.3 карата. Циферблат моделі декорований 98 білими багетними діамантами загальною вагою 6.67 карат, браслет інкрустований 587 білими багетними діамантами вагою 40 карат, корпус - 182 білими багетними діамантами загальною вагою. Секрет чарівності ювелірних годинників Kalla Duchesse Large Model криється в тонкій грі спокуси, емоцій і витонченості діамантів, що переливаються всіма кольорами веселки.
 
 
Годинник "2 Million Euro Big Bang" (Ref: 305.WX.0099.WX.9904)
 
Що ж, продовжимо нашу розповідь і перейдемо до компанії Hublot, яка відома годинником категорії люкс. Наступна модель, яку я хочу Вам представити, - жіночий наручний годинник «2 Million Euro Big Bang» (Ref: 305.WX.0099.WX.9904). Фактично, це – ювелірний виріб, втілення «вищого пілотажу» годинникового мистецтва, яке вийшло в результаті тандему ювелірів та годинників, які працювали над цією моделлю. Загальний час, витрачений створення годин, становив понад 13.000 годин. Сама ідея створення такого розкішного аксесуара прийшла СЕО компанії Hublot Жан-Клоду Біве під час всесвітньої годинної виставки в Швейцарії BaselWorld 2011. втім, успішно змогли досягти найвищого результату.
Здійснення задуму президента компанії тривало рік і, що примітно, проект ніяк не афішувався, що посприяло сюрпризу компанії для своїх шанувальників. Металом, з якого виконаний годинник, стало біле 18-каратне золото. Однак головним акцентом у цій моделі стали діаманти. Усі алмази, які використані при декоруванні годинника, видобуто в одній шахті в Якутську.
Огранювання діамантів, якими декорований годинник «2 Million Euro Big Bang», заслуговують на окрему увагу: всі діаманти, використані при декоруванні цієї моделі, огранені в стилі багет.
Багет – ступінчастий тип обробки алмазу. Під час огранювання такого типу алмазу надається форма прямокутника, рідше – квадрата (у цьому випадку ширина та довжина дорогоцінного каменю – рівні). Класичний багет у формі прямокутника має співвідношення сторін 1.4:1 (також діамант багет може бути огранований у формі трапеції, проте така форма огранювання зустрічається досить рідко). В основному багет застосовується для ограновування дрібних алмазів, оскільки в технічному плані вона досить проста і в порівнянні з іншими способами ограновування має меншу кількість граней. Діаманти цього огранювання ювеліри вважають за краще використовувати як оточення для більших дорогоцінних каменів. Також каміння цього огранювання часто використовується в браслетах, коли потрібно підкреслити і витримати чітку лінію і в кільцях, коли необхідно окантувати діамант.
Що ж стосується більших діамантів, то на відміну від круглого огранювання, яке маскує недоліки каменю і робить акцент на «гру» світла, огранювання багет, навпаки, - підкреслює кольоровість алмазу і всі, навіть незначні, дефекти каменю. Діамант ограновування багет видає колір та якісні параметри дорогоцінного каменю. Так що, набуваючи великих діамантів саме цього огранювання, Ви можете бути впевнені в максимальній «чистоті» дорогоцінного каменю та його якості.
Отже, повернемося до годинника «2 Million Euro Big Bang», які виконані з щільним розсипом діамантів ограновування багет. Корпус годинника інкрустований 72 діамантами, загальна вага яких становить 20.85 карат, безель годинника також виконаний з білого 18-каратного золота та інкрустований 72 діамантами, загальна вага яких становить 11.14 карат. Заводна головка виконана з інкрустацією 24 діамантів, огранювання яких виконано у вигляді троянди: їхня загальна вага становить 1.02 карата.
Лицьова сторона годинника і задня кришка покриті сапфіровим склом, з двостороннім покриттям антивідблиску. Скло задньої кришки також покрито внутрішнім покриттям антивідблиску.
Переходячи до оформлення циферблата, слід зазначити матеріал: для його виконання був використаний, окрім білого золота, – паладій 150. Кількість діамантів, використаних при інкрустації, становила 116, загальна вага – 8.87 карат. Також циферблат декорований двома колонами Vendôme, стрілки моделі – скелетоновані, виконані з напиленням родію.
Годинник "2 Million Euro Big Bang" оснащений механізмом з ручним заводом HUB 6003 і турбійоном, діаметр якого становить 30.00 мм, а товщина 7.10 мм. Механізм складається із 148 деталей, заснованими на базі 24 каменів. Частота балансу становить 21.600 напівколивань на годину (3 гц), запас ходу – 120 годин.
Браслет годинника інкрустований 353 діамантами, загальна вага яких становить 102.62 карата і оснащений розкладною застібкою.
Для оформлення цієї моделі творці "2 Million Euro Big Bang" відібрали 270 каратів необроблених алмазів із загальної маси, вагою 1500 карат. Протягом місяця сорок п'ять досвідчених гранильників створювали 637 діамантів ограновування багет, загальна вага яких склала 141 карат. Час, який вони витратили на створення цієї моделі, становив близько 13.000 годин.
Назва годинника: «2 Million» - вказує ціну годинника – два мільйони євро. Однак краса і витончена розкіш діамантів «2 Million Euro Big Bang» зовсім не кричить, як може здатися на перший погляд, а навпаки: Ви можете уявити цей годинник на своєму зап'ясті, хай і на секунду.
Однак історія «мільйонного» годинника на цій моделі не закінчилася. У березні 2011 року компанія випускає нову модель - «мільйонник», модель годинника Hublot Big Bang, яка стає вдосконаленим варіантом попередньої моделі.
В основному «удосконалення» торкнулися кількості діамантів, завдяки чому ціна годинника досягла 5 мільйонів доларів.
Основою «діамантового» Big Bang-а фахівці обрали такі матеріали, як червоне чи жовте золото, сталь чи чорна кераміка. Так що годинник, представлений у кількох варіантах, підійде людям з різними уподобаннями. Однак незалежно від обраного матеріалу Вам все одно не доведеться бачити жоден з ваших обраних матеріалів, оскільки годинник буквально посипаний діамантами так густо, що матеріал абсолютно не видно. Загальна вага дорогоцінного каміння цього разу склала 300 каратів: майстри Hublot цього разу перевершили самих себе.
Модель Big Bang інкрустована дорогоцінним камінням різного огранювання одинадцяти різних кольорів, у тому числі і на браслеті. Здавалося б, за такої інкрустації можна було приділити менше уваги розробці механізму. Однак майстри Hublot не скупилися на його розробку. Вирішивши, напевно, що такому розкішному хронометру необхідне таке розкішне технічне оформлення.
Отже, годинник Hublot Big Bang працює на основі мануфактурного механізму HUB 6003 на базі 24 камені, частота коливань якого становить 3 Гц. Запас ходу моделі становив 120 годин.
Розкішний та дорогий аксесуар Big Bang призначений для жінок. Так, Ви не помилилися - це жіночий наручний годинник. Одним із мотивів створення такого розкішного та дорогого аксесуару саме для жінки, як зазначив головний виконавчий директор Hublot Жан-Клод Бівер, стало те, що жінки купують більше коштовностей та аксесуарів, ніж чоловіки, і жінки більше впливають на чоловіків, ніж чоловіки на жінок.
Так що у майстрів компанії є принаймні три причини, з яких вони звертаються до виробництва жіночого годинника.
Ціна годинника – п'ять мільйонів доларів, що, безсумнівно, буде дуже дорогим подарунком для будь-якої дівчини!
 
Витончений і розкішний годинник Baby Million
Проте компанія знову не зупинилася на своїх здобутках. Наступна модель, яка знову вразила всіх шанувальників бренду та стала новим зразком витонченості та розкоші часового світу.
Отже, зустрічайте годинник Baby Million. Презентація годинника пройшла в Парижі під час відкриття виставки Belles Montres у 2011 році.
Годинник Baby Million виконаний у класичному стилі, який, однак, чудово поєднується з елементами спортивного стилю, дизайнери змогли зробити це гармонійно. Для корпусу годинника дизайнери вибрали круглу форму. Корпус годинника виготовлений з білого 18-каратного золота, діаметром 44 мм. І, звичайно, діаманти, які стали вже невід'ємною частиною розкішних моделей-мільйонників Hublot.
Почнемо з корпусу: корпус годинника Baby Million є зразком ювелірного мистецтва, «вимощений» 440 діамантами огранювання багет і 451 діамантами круглого огранювання. Загальна вага цього діамантового «бенкету» становить 28 карат. Безель годинника, який також щедро посипаний діамантами, увінчаний у корпус шістьма Н-подібними гвинтами, що і надає класичному круглому корпусу якогось спортивного «відтінку». Заводна головка, розташована на позиції "3" години, прикрашена діамантовим кабошоном, а дві кнопки хронографа, розташовані в позиції "2" і "4" години, інкрустовані 14 крихітними дорогоцінним камінням.
Чорний циферблат годинника яскраво контрастує з білою діамантовою «обгорткою» Baby Million-а. Дизайн циферблату виконаний у простих геометричних формах, які тільки підкреслюють розкіш аксесуара: периферія циферблату розмічена червоною хвилинною шкалою, а вісім діамантів прямокутного багетного огранювання грають роль тимчасових індексів.
Окрім розкішного та дорогого оформлення, творці годинника також виконали ґрунтовну технічну основу. Годинник Baby Million оснащений функціями хронографа на базі автоматичного механізму. Функції хронографа відображаються на 30-хвилинному лічильнику, розташованому на позиції «3» години, 12-годинному лічильнику, на позиції «6» годинника, за допомогою центральної секундної стрілки. Апертура дати розташована між «4» та «5» годинами.
Ще одним штрихом, який можна назвати завершальним, це розкішний браслет з білого золота, інкрустований 344 діамантами огранювання багет і 344 діамантами круглого огранювання, загальна вага яких становить 20.69 карат.
 
Годинник "Black Caviar Bang" (Ref: 346.CX.1800.RX)
 
Звичайно ж, такий розкішний жіночий наручний годинник не може залишитися без пари. Наступну модель від компанії Hublot можна з чистою совістю назвати ексклюзивною: годинник «Black Caviar Bang» (Ref: 346.CX.1800.RX) виготовлено лише в одному екземплярі. Щасливий власник цієї моделі може бути впевнений: такий годинник знайшов місце лише на його зап'ясті.
Основною рисою «Black Caviar Bang» стало глибоке і містичне мерехтіння чорних діамантів, якими декорований наручний годинник. Корпус, діаметр якого становить 41 мм, і безель годинника виконані з відполірованої чорної кераміки. Виготовлені з титану гвинти корпусу виконані в Н-подібній формі та «втоплені» в безеле. Заводна головка також виконана з чорної полірованої кераміки. Водостійкість моделі сягає 100 метрів. Циферблат годинника виготовлений з чорної полірованої кераміки, яка, як уже вказувалося, стала основним матеріалом виготовлення цієї моделі. Скелетоновані фасетні стрілки виконані з алмазним та родієвим напиленням.
Механізм годинника – автоматичний HUB 1112, виконаний на базі 25 дорогоцінного каміння. Запас ходу годинника склав 42 години. Регулятор ходу годинника виконаний на основі волоскової пружини.
Ремінець годинника виконаний з чорної гуми з логотипом Hublot, що досить дивно для годинників такої категорії. Можливо, дизайнери таким чином намагалися підкреслити особливу естетику поєднання дорогих рідкісних чорних дорогоцінних каменів та тривіальної гуми, з якої і виконано ремінець моделі.
Творці моделі використовували лише чорні діаманти, огранювання яких абсолютно невидиме: саме це поставило годинник «Black Caviar Bang» у низку високотехнологічних та художніх досягнень. Модель розроблена спільно з майстернею «Bunter SA». Філософією унікальної моделі стало створення відчуття «видимої невидимості».
Матеріал, з якого виконаний годинник - кераміка, яка на 30% зі сталі і є практично ідеальним матеріалом для виготовлення годинника: вона на 30% легша за сталі, на 100% захищає від подряпин, 100% гіпоалергенна і зовсім не схильна до змін і стійка до іржі.
Головною особливістю годинника стало їхнє «огранювання». Вся складність конструкції полягає в тому, що дизайнерам вдалося створити абсолютно неповторну і жодного разу до цього не створену розстановку діамантів для інкрустації всього корпусу. Незвичайні лінії корпусу Black Caviar Bang створюють дивовижний візуальний образ: з одного боку, здається, що чорний корпус виконаний з одного цілісного діамантового шматка з горизонтальними і вертикальними насічками, але в той же час цілком очевидно, що корпус «усіяний» чорними діамантами, розташованими так близько один від одного, що межі дотику практично непомітні. Все це передає неймовірне відчуття легкості, візуального обману і, як зазначають самі творці, – «видимої невидимості».
Моноблочна конструкція Black Caviar Bang виконана із білого 18-каратного золота. Чорні діаманти, глибокого насиченого кольору – єдина видима деталь, що завершує містичний образ цієї моделі.
Годинник Black Caviar Bang – та модель, якою особливо пишається компанія Hublot. Адже це своєрідна співпраця з найкращими ювелірами.
Годинник випущений в одному єдиному екземплярі, ціна якого становить 1 мільйон доларів. Заплатити мільйон за цей годинник зовсім не шкода, якщо врахувати чудовий унікальний дизайн і, звичайно ж, матеріали, які використані при виготовленні годинника.
Загальна вага чорних діамантів годинника Black Caviar Bang складає 34.5 карата. Загальний рахунок для інкрустації годинника - знадобилося 531 одиниця, вагою по 34.5 карата: 322 діаманти на корпусі, 179 діамантів на безеле і 30 на застібці.
 
Cyrus Klepcys Conquest: мільйон за легенду...
 
 
Компанія Cyrus, заснована двоюрідними братами Лораном і Жюльєном, за короткий час свого існування на годинниковому ринку з тріумфом завоювала у світовій годинниковій промисловості своє певне місце завдяки інноваційному та зухвалому підходу до створення своєї продукції, внаслідок якого на небосхилі годинникового неба засвітилася ще одна Унікальна зірка.
Назва бренду сягає давнини за часів розквіту вавилонського царства і правління перського царя Кіра Великого з племені пасаргадів. Назва бренду натхненна саме ним, ніби передаючи з глибини століть зухвалість і дух переможця, які годинники компанії змогли майстерно втілити у своїй продукції.
Вся невелика історія «молодого» бренду Cyrus може бути розказана під назвою «завоювання нового жанру». Творчий колектив, що створює годинник Cyrus, свідомо прибрав зі свого виробництва поняття «стандарт», створивши гармонійний синтез роботи майстрів, дизайнерів і продуманого, грамотного маркетингу. І як результат всього цього - незаперечний доказ того, що в сучасній годинниковій промисловості, так розпещеній нововведеннями та креативом, все ще можуть бути інновації ексклюзивного спрямування – запатентований дизайн корпусу та запатентовані функції механізму годинника Cyrus.
Бренд Cyrus – спільний незалежний проект двоюрідних братів - Лорана та Жюльєна Лекампов, які вже довгі роки працюють у годинниковій промисловості. Інженер та архітектор за освітою Жюльєн займався розробкою та дизайном різної продукції, графічним оформленням 3D анімацією. Співпрацюючи зі своїм братом Лораном, Жюльєн стежив за тенденціями моди та підбором матеріалів. Лоран займався маркетингом, а також питаннями продажу та годинної продукції більш ніж у 60 країнах світу. Розробивши свою маркетингову стратегію, Лоран використовує особливі комерційні інструменти, які перетворюють бренд на марку світового рівня. Вклавши свою майстерність та досвід роботи у спільну справу, братам вдалося створити унікальний бренд, який з хвилини появи на ринку удостоївся неймовірного успіху та беззастережного визнання.
Звичайно, не тільки маркетинг став складовою успіху годинників Cyrus. Однією з головних особливостей годинника цієї марки є унікальні запатентовані тривимірні функції механізму, які сьогодні є єдиними у своєму роді. Кожна деталь годинника бренду виготовляється у Швейцарії, кожна складова механізму проходить ретельне випробування: кожна модель, випущена компанією, проходить різні випробування та тести, у тому числі й особисто з боку генерального директора компанії.
Дебютувавши в 2011 році на женевській виставці GTE для широкої публіки, компанія Cyrus виступила з оригінальним годинником Klepcus, що є хронографом унікального дизайну та інноваційного механізму. Після цього бренд відразу опинився в центрі уваги світової громадськості, а в червні того ж року удостоївся нагороди «найкраща незалежна марка року» у конкурсі «Ночі годинної майстерності» у Монако.
Що ж спричинило таку нагороду марки?
Майстри, що створюють годинник Cyrus, поєднують найвищі досягнення годинної майстерності, витонченого ювелірного мистецтва, глибокого знання світової культури, що й надає цим виробам такої яскравої концепції.
Перше дітище компанії - годинник Klepcys, оснащений механізмом CYR598, назву якого механізм отримав на честь року народження Кіра (598 р. до н.е.), - стали справжнім одкровенням у світі годинникових новинок, завдяки незвичайній індикації, де стрілкою календаря служить куб, що обертається, куб. , на кожній грані якого нанесено цифру. Але головною особливістю годинника Klepcys, перш за все, є оригінальний корпус годинника, який виконаний в оригінальній і характерній «архітектурі».
Отже, що ж є цей корпус, який схвилював суспільство знавців годинника високого класу? Відповідь очевидна – висока художність виконання. Запатентований дизайн корпусів годинників Cyrus Klepcys нагадує бастіони стародавнього міста, які свого часу кидали у священний трепет усіх, хто їх бачив колись своєю величчю та могутністю.
Після успіху на женевській виставці компанія приголомшує російську публіку. Прем'єра на виставці Moscow Watch Expo у Москві, що відбулася восени 2011 року, стає справжньою сенсацією. Cyrus знову представляє свої колекції годинників, серед яких - знаменита модель Klepcys, спроектована дизайнером Жаном-Франсуа Можоном.
Жан-Франсуа Можон – відомий у вартових колах, як найкращий годинникар 2010 року (Prix du meilleur horloger concepteur), який прославився завдяки співпраці з компанією Harry Winston, завдяки якій народилася дивовижна модель – Opus X. У числі «колег» майстра – компанія IWC , конструктори з марок Swatch Group, та співробітники проекту Meccanico dG для de Grisogono.
Однак окрім співпраці з різними великими годинниковими компаніями Франуса також заснував власне конструкторське бюро у знаменитому містечку Ле-Локль під назвою Chronode SA, де він і розробляє свої дивовижні вироби. Як зазначає талановитий годинникар, він обрав цю професію за прикладом свого батька, який також був незалежним годинникарем.
Після співпраці Франсуа з Harry Winston у годинниковому світі починається тенденція такого роду «вільної» співпраці між великими компаніями та незалежними годинниками, які створюють
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
07.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
29.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю