Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

SIHH 2012. Audemars Piguet Royal Oak Collection

40 років тому, коли талановитий дизайнер Жеральд Жента створив для марки Audemars Piguet образ перших годин Royal Oak, навряд чи хтось міг згодом припустити величезну популярність моделі у сталевому корпусі з рантом характерної восьмикутної форми. При цьому корпус годинника був скріплений по всій товщині гвинтами з шестигранними головками. Аналогічну форму набула і заводна коронка.

Легенда свідчить, що в далекому 1651 році, майбутній король Англії Карл II, переслідуваний військами Кромвеля, знайшов укриття у гілках могутнього дуба, який отримав символічну назву Королівського дуба і став символом захисту, безпеки та могутності. Пізніше, у період з 1769 по 1914 рік, для британського флоту буде побудовано чотири кораблі, які на знак пам'яті про вищеописану подію отримають позначення HMS Royal Oak. Так ось, відмінністю одного з кораблів стали бортові гарматні люки восьмигранної форми, що і дає нам шуканий зв'язок з творінням Женти.

З 1972 року річка Орб, що протікає через село Ле Брассю, де розташована знаменита мануфактура Audemars Piguet, забрала в озеро Жу чимало води. Ну а колекція Royal Oak так само популярна у цінителів високої механіки, ставши візитною карткою марки. Не дивно, що до її 40-річного ювілею у компанії підготували велику номенклатуру нових моделей, з якими змогли ознайомитись відвідувачі Женевського салону високого вартового мистецтва, який завершив свою роботу минулого тижня.

Модель Extra-Thin Royal Oak , зберігши оригінальний діаметр (39 мм) і оформлення циферблату перших годин, забезпечує зв'язок поколінь довжиною в 40 років.

Більш того, у витонченому тонкому корпусі розташований історичний ультратонкий автомат AP 2121, версія з покажчиком дати якого займає 3.05 мм заввишки (діаметр - 28.4 мм, 36 каменів, 247 компонентів, 19'800 пк/год, запас ходу - 40 год). Цей механізм, створений на початку 70-х у стінах мануфактури Jaeger-LeCoultre із сусіднього села Ле Сантьє, є однією з найвидатніших розробок у галузі годинникової механіки другої половини 20 століття. Зараз, коли всі права на його виготовлення знаходяться у Audemars Piguet, в арсеналі марки можна знайти найцікавіші моделі на основі цього калібру, у тому числі з вічним календарем та рівнянням часу.

На 2 мм у діаметрі збільшилася модель Royal Oak Selfwinding , діаметр корпусу становить 41 мм при товщині 9.8 мм.

Калібр AP 3120 відноситься до основних базових механізмів мануфактури, розроблений власними силами і представлений в середині минулого десятиліття (діаметр — 26.6 мм, товщина — 4.26 мм, 40 каменів, 280 компонентів, 21'600 пк/год, запас ходу — 6 . Тристрілочник з датою пропонується у версіях зі сталі та рожевого золота, задня кришка оснащена сапфіровим склом, що дозволяє милуватися прекрасним золотим ротором із фамільними гербами Одемар та Піге.

Аналогічна трансформація корпусу торкнулася і модель Royal Oak Chronograph . Вочевидь, що з діаметрі 41 мм його товщина трохи більше, ніж в трехстрелочника, але у цілком розумних межах (10.8 мм). Є версії в сталі і рожевому золоті.

А ось за механічну частину відповідає калібр AP 2385, що за фактом є поширеним механізмом Frederic Piguet 1185 з колонним колесом і вертикальним зачепленням (діаметр - 26.2 мм, товщина - 5.5 мм, 37 каменів, 304 деталі, 21'600 пк/ - 40 год). Що ж, розробка свого власного хронографічного механізму затягується ще на деякий час, але мабуть новий твір вартий того, щоб його ще трохи почекати.

Абсолютно новим годинником стали Extra-Thin Royal Oak Tourbillon - ще одна модель, що втілює особливе відношення Audemars Piguet до ультратонкого годинника. При вгадуваному діаметрі 41 мм, висота корпусу становить лише 8.85 мм.

Зрозуміло, таке було б неможливо без нового гранично тонкого калібру з хвилинним турбійоном під індексом AP 2924 (діаметр – 31.5 мм, товщина – 4.46 мм, 25 каменів, 216 компонентів, 21'600 пк/год, запас ходу – 70 год). Зазначу, що коріння попереднього механізму з турбійоном (тут як типовий приклад можна розглядати круглий AP cal. 2906) йдуть до компонування на 19 каменях, товщині 6.1 мм і запасу ходу 72 години, розробка якої велася в середині 90-х (фасонний механізм) 2871). Цікаво, що новий калібр AP 2924, окрім зниження товщини, оснащений з зворотного боку вказівником запасу ходу.

Компанія не стала відкладати задумане в довгу скриньку, і на SIHH-2012 представила скелетону версію калібру 2924, так само як і годинник на його основі - Openworked Extra-Thin Royal Oak Tourbillon . І це дуже похвально, вони з'явилися прикрасою колекції, справедливо претендуючи на звання найкрасивіших годинників Женевського салону. Платиновий корпус, гальванопокриття мостів і платин привабливого антрацитового кольору, а також винятково невеликий тираж у вигляді 40 екземплярів роблять цю модель на диво незабутньою і бажаною.

Аналогічно представлена ще одна ювілейна модель — Openworked Extra-Thin Royal Oak . Корпус з платини, лімітоване видання 40 одиниць і скелетонована версія калібру AP 2121, що отримала дещо незвичне позначення 5122.

Вважаю, що слід згадати і про нові моделі Royal Oak Selfwinding (діаметр корпусу – 37 мм, AP cal. 3120) та Royal Oak Quartz (діаметр – 33 мм), також підготовлені в рамках нової колекції Royal Oak 40th Anniversary.

В якості останніх слів хотілося б відзначити, що ставка на короткий і відомий дизайн найпростіших і нехитрих по функціоналу моделей лінії Royal Oak стала більш логічною, ніж випуск ультраскладних і новорічних годин. Адже мода змінюється, а вічні цінності непорушні. А до останніх цілком можна віднести і відомий восьмикутний рант, і шестигранні гвинти, і циферблат з мотивом Tapisserie. Адже вони з честю витримали перевірку часом.

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
07.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
29.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю