Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Cупер-ускладнення годинник URWERK UR-1001 Zeit Device

Компанія URWERK пропонує власний прилад для вимірювання часу під назвою UR-1001 Zeit Device, що в перекладі означає «пристрій для вимірювання часу UR-1001», і цей прилад не залишиться непоміченим в історії вартового мистецтва. Всі ми живемо в ритмі постійного прискорення, і час людина звикла називати швидкоплинною. Це знайшло своє відображення і в тому, що зазвичай вимірюються відносно короткі відрізки часу: секунди, хвилини та години. Є, щоправда, хронометри, що дають перспективніше бачення часу: вони вказують дні тижня, місяці і роки, причому часом навіть високосні. Але мало знайдеться хронометрів, що дають уявлення про час у справжніх світових вимірах, тобто в мільярдах років. Саме в таких масштабах функціонує новий пристрій URWERK, який повністю виправдовує свою назву Zeit Device.
 
 
 

UR-1001 – складний годинник у високому розумінні слова. Вони вимірюють час і ведуть літочислення у його абсолютній повноті: від миті секунди до тисячоліття. Цей прилад, поміщений у корпус із масивного металу, показує час у секундах, хвилинах і годинах, показує дні та ночі, місяці, роки, століття, а головне – чого ще ніколи не було в годинній справі – тисячоліття.

Супер-ускладнення Zeit Device відкриває масу можливостей індикації, зокрема через орбітальні «сателіти» та ретроградну систему. І циферблати, і пружини, і сателіти, і каруселі, і спіралі ретроградні виготовлені на мануфактурі URWERK. Так само, як і більшість деталей, що входять до складу різних вузлів приладу Zeit Device.

 

 

 

 

Циферблат

Сателіт годинника. Прилад Zeit Device оснащений сателітним годинниковим індикатором ширяючого типу. Тут немає верхнього моста каруселі, що несе, і механізм спирається лише на нижній супорт. Це дозволяє оцінити роботу механізму і помилуватися ретроградною системою хвилин.

 

Ретроградна хвилинна стрілка

Ретроградна хвилинна стрілка закріплена на добре видимому пружинному кільці по колу сателітного ускладнення. Це кільце рухається сателітом годинника: ліроподібна пружина зачіплює зубчики двох коаксіальних кулачків, які ковзають по напрямній рейці хвилинної стрілки. Коли стрілка досягає кінця свого ходу, тобто позначки 60 хвилин, зубчасті кулачки направляють її ретроградний хід до нуля, де на неї чекає сателіт наступної години.

 

 

Індикатори день/ніч та запас ходу  
Індикатор день/ніч є ротаційним диском. Для індикації ночі диск покритий люмінесцентним складом чорного кольору Super-LumiNova, для індикації дня — матованим рутенням білого кольору, а для індикації вечірніх чи світанкових сутінків передбачена спеціальна стрічка зі смужками. Індикатор дня та ночі необхідний для регулювання механізму календаря.

 


Індикатор запасу ходу показує кількість енергії, що накопичується в приводній пружині аж до 39 годин. У ньому передбачена і спеціальна зона, що повідомляє про те, що Zeit Device настав час завести.

 

 

 

 

Сателіт календаря, що обертається.

Сателіт календаря, що обертається, являє собою оригінальне як в технічному, так і в архітектурному плані ускладнення, заслуга створення якого повністю належить майстрам фірми URWERK. Візуально він дещо нагадує сателіт годинника з тією лише різницею, що замість ретроградного годинника і хвилин тут місяці і дата. При цьому годинник завжди змінюється в залежності від хвилин (кожні 60 хвилин), а місяць автоматично регулюється на 30 або на 31 день.


Ось, що говорить про роботу механізму один із засновників будинку URWERK, годинник Фелікс Баумгартнер: «Наприкінці місяців, у яких налічується 30 днів — квітень, червень, вересень та листопад — дата автоматично переходить на перше число наступного місяця. Наприкінці коротких місяців передбачений на одному з мальтійських хрестів стрижень просуває шестерню, яка управляє датою, на два дні, які необхідні для переходу наступного місяця».

 

Індикатор зміни олії

Найкоротший період часу, п'ять років, вимірюється з боку задньої кришки UR-1001 і відповідає індикатору зміни масла. Цей індикатор повідомляє власнику годинника про те, що настав час подумати про техобслуговування: з першого по третій рік колір на індикаторі білий, а коли настає четвертий і п'ятий роки, колір змінюється на червоний. Після завершення технічного обслуговування лічильник скидається на нуль.


Індикатор – 100 років. Індикатор 100 років просувається відрізками, що відповідають п'яти рокам. Принцип дії тут такий самий, як у лічильнику пробігу автомобіля. Тільки лічильник пробігу реєструє загальну відстань, пройдену автомашиною, а індикатори 100 та 1000 років UR-1001 реєструють загальну тривалість роботи механізму годинника.
Індикатор 1000 років. Коли індикатор 100 років досягає позначки 100, мала стрілка в нижній частині індикатора 1000 років починає невблаганно переміщатися в нове тисячоліття, проходячи через десять сторічних відрізків.

 

 

 

 

Корпус

Корпус UR-1001 виготовлений із сталі, обробленої сплавом AlTiN на базі алюмінію та нітриду титану. Спочатку це промислове покриття було розроблено зменшення зносу ріжучого інструменту верстатів. Саме на сплаві AlTiN зупинили свій вибір спеціалісти URWERK. Цей матеріал приємного чорного напівматового кольору має високу стійкість до окислення та підвищену міцність, і було вирішено, що це ідеальне захисне покриття для Zeit Device.


Ось, що каже Мартін Фрай, один із засновників будинку URWERK, відповідальний за дизайн: «Я хотів, щоб хронометр UR-1001 було не лише приємно носити, а й щоб він радував око своїм зовнішнім виглядом. Для цього я зробив дерев'яний макет і працював над ним довгі місяці. А в металі корпус був відлитий лише тоді, коли в мене з'явилася стовідсоткова впевненість у тому, що обрана тривимірна форма є дійсно оптимальною і на дотик, і на вигляд».

 

 

 

 

 

 

Витончене фінішне оздоблення

Витончене фінішне оздоблення корпусу, циферблатів та інших компонентів Zeit Device надає хронометру приємного зовнішнього вигляду, в якому сучасність поєднується з традиціями. В оздобленні знайшло своє відображення уявлення фірми URWERK про годинникове мистецтво XXI століття як про гармонію традицій та сучасності. Кругові лінії, що вигравірують на поверхні корпусу, перегукуються з формою Zeit Device: прилад округлий, а краї його зрізані. На циферблат методом гільошування завдано декору «клу де парі» (clous de Paris), що створює витончений ефект контрасту з плоскими поверхнями індикаторів. Сателіти та стрілки виготовлені за допомогою алмазного різця. Їхні скошені грані вдень іскряться на сонці, а вночі ідеальна видимість забезпечується завдяки білому люмінесцентному складу Super-LumiNova. На задній кришці годинника гільошований мотив «клу де парі», а на честь Женеви, міста, де знаходиться вартовий будинок URWERK, на перетині мосту, який служить супортом для сателіту годинника, зображено мотив «женевські хвилі».

 

Сплав ARCAP

URWERK — один з рідкісних вартових будинків (а може, навіть єдиний), який широко застосовує для свого годинника матеріал ARCAP. ARCAP — це ціла група запатентованих сплавів, які не містять заліза, а значить, не магнітяться. Сплави групи ARCAP мають дуже високу міцність при розтягуванні. На відміну від латуні, що вимагає плакування, вони не окислюються, мають стійкість до хімічної корозії, стійкість до низьких температур, і взагалі не реагують на температурні перепади. ARCAP стабільніший, ніж латунь, і йому не властиве залишкове натяг, що дозволяє обробляти цей матеріал з високим ступенем точності. Проте кожна медаль має і зворотний бік. Інструменти, які застосовуються для механічної обробки цього сплаву, зношуються вп'ятеро швидше, ніж при обробці латуні. У хронометрі UR-1001 із сплаву ARCAP виготовлені платини, каруселі, сателіти, циферблати, мости, а також спіральні та U-подібні ретроградні пружини.

 

 

 

 

Подарункове оформлення

У подарунковому варіанті хронометр Zeit Device із системою автоматичного заводу покладений у скриньку з ліщини, оббиту буйволовою шкірою. Скриньку можна тримати на письмовому столі, і при цьому хронометр, встановлений вертикально, надійно захищений від падіння, а його циферблат виставлений на загальний огляд. Кожні 10-15 хвилин Zeit Device повертається на 185 ° і при цьому злегка похитується, що дозволяє ротору звести пружину приводну. При цьому вказаний інтервал можна регулювати в залежності від того, чи хронометр вимагає швидкого або так званого профілактичного підзаводу. Завдяки тому, що Zeit Device знаходиться у закладному положенні, у разі зупинення механізму немає необхідності повторно ініціалізувати функції календаря.


Технічні характеристики:
Механізм:
- UR-10.01, автопідзавод
- Частота 28 800 пк/год
- 51 камінь
- запас ходу 39 годин
Функції:
- години, хвилини, секунди
- дата, місяць
- індикатор день/ніч
- індикатор запасу ходу
- індикатор «зміна олії» (5 років)
- індикатор 100 років
- лінійний індикатор 1000 років

Корпус:
- Розміри: 106 мм x 62 мм x 23 мм

- сталь, оброблена сплавом AlTiN, з елементами з титану
- водонепроникність 300 м
Ланцюжок:
- сталеві, виготовлені вручну ланки, піддані гарячому чорнінню
- ексклюзивна застібка URWERK із засувкою

 

 

 

 

 

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю