Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Театр рідкої механіки: новий годинник H²0 від HYT

Годинник HYT H20 ref. 251-AD-46-GF-UA
Годинник HYT H²0 ref. 251-AD-46-GF-UA

Вартове мистецтво, як і кінематограф, не обходиться без спецефектів. Для HYT це означає рідина, яка вимірює час. Фірмовий підпис компанії привернув загальну увагу під час свого дебюту у 2012 році. Не дивно, що з того часу годинник «HYT» часто входить до списку номінантів «Grand Prix dHorlogerie de Geneve».

Компанія «HYT» народилася із питання. Час тече як річка, і набуває значення лише через те, чим його наповнюєш. То чому його вимір має обмежуватися лише теперішнім моментом? Чому тільки на нього вказують тонкі як голка стрілки або цифри дисплея, що змінюються?

Плинність часу помітили ще в Єгипті 3400 років тому разом із клепсидрами, або годинником фараонів. Так звані «водяні злодії» (від грец. Клепто - красти, приховувати і гідро - вода) переливали рідину з однієї судини в іншу, вимірюючи час, що минув або «вкрадений».

До 17-го століття такий спосіб візуалізації часу майже повністю зник, залишивши по собі лише відомий вираз: «час минув». Але до «HYT» так ніхто і не придумав, як створити досить маленьку клепсідру, яку можна носити на зап'ястя.

Відповіддю HYT стала сучасна технологія, яка відкрила нову сторінку годинної історії. У 2012 р. мануфактура представила перший наручний годинник з інтегрованим рідинним модулем. Ця технологія бере початок у філософській ідеї відображення подібної води плинності часу, і поєднує силу рідини з механічним рухом.

HYT H20 ref. 251-AD-46-GF-UA

Як повноводна річка час ніколи не стоїть на місці, і технологія «HYT» відображає цю давню філософію. Годинник «HYT» - це екосистема, що поєднує науку, філософію, високі технології, мистецтво та дизайн. Їхній характерний дизайн - це прозорість, з одночасним акцентом на естетику та технічні деталі. Годинникова механіка «HYT» гармонійно використовується як спусковий механізм для руху рідини. Поєднуючи минуле, сьогодення та майбутнє, вона символізує фундаментальне та захоплююче злиття часу та простору.

Новий годинник «HYT H²0» пропонує унікальний спосіб тривимірного спостереження за часом через чарівний сапфіровий купол, схожий формою на лабораторну посудину для препаратів. Він нагадує обладнання перших наукових лабораторій або захисне скло для огляду дорогоцінних дивовиж - у даному випадку часу. При погляді збоку, цифри, маркери та стрілки годинника, здається, вільно плавають під куполом.

Концепція уявлення часу в годиннику «H²0» заснована на безперервному русі кольорової та прозорої рідини в капілярі. При цьому кольорова рідина позначає недавнє минуле, а прозора вказує на найближче майбутнє. Їхнім місцем зустрічі є «справжнє» у вигляді викривленої вільної поверхні рідин.

HYT H²0

Серце і душу гідромеханіки годинника представляють два гнучкі сильфони, розташовані під кутом на кінцях капілярної трубки. Їх стінки в чотири рази тонші за людське волосся, і виконані з високоміцного гнучкого сплаву. Саме через ці сильфони, закріплені на основній платині, годинниковий механізм керує гідромодулем.

Сильфони являють собою два резервуари, кожен з яких містить рідини, що не змішуються. Їхня система була розроблена із застосуванням аерокосмічних технологій і герметизована відповідно до найсуворіших стандартів.

Механізм стискає лівий сильфон, вичавлюючи з нього кольорову рідину. У цей час правий сильфон навпаки розширюється, щоб прийняти прозору рідину, переміщуючи, таким чином, рідини всередині капіляра, а разом з ними і поверхню (меніск), що розділяє рідини в трубці. При цьому в резервуар із кольоровою рідиною додатково вбудована система термокомпенсації, що забезпечує точність ходу годинника незалежно від температури рідини.

HYT H20 ref. 251-AC-46-BF-UA
Годинник HYT H²0 ref. 251-AC-46-BF-UA

Дотик рідин, т. е. «зараз», у компанії називають «шлюбом». Він може відбуватися лише між двома субстанціями, які доповнюють одна одну, зберігаючи при цьому свою внутрішню індивідуальність. Створення люмінесцентного барвника з необхідною видимістю, естетикою, довговічністю та стійкістю до UV-випромінювання також зажадало сучасних хімічних досліджень. У компанії стверджують, що рідини акуратно відображатимуть час близько 40 років.

Рідини переміщуються всередині тонкого скляного капіляра завтовшки всього 0,8 мм, розташованого на передньому плані платформи. Трубка капіляра виготовлена з боросилікатного скла найвищої якості, що використовується в медичній промисловості та відрізняється підвищеною термостійкістю та стійкістю до механічних пошкоджень. Поверхня всередині капіляра спеціально оброблена, що дозволяє рідинам переміщатися, не прилипаючи до скла. Ця високотехнологічна технологія була натхненна нано-технологіями напівпровідникової промисловості.

Покриття капіляра є одним з найдорожчих елементів у годиннику «HYT H²0». Його функціональне завдання - забезпечити, щоб дві рідини з протилежними властивостями перетікали капіляром так само плавно, як саме час. Покриття є повністю прозорим, щоб забезпечити візуалізацію перебігу часу.



Двічі на день годинник «HYT» видає відкрите запрошення задуматися про останні 12 дорогоцінних годинників. Не втрачаючи жодної секунди з хронометражу, кольорова рідина, дійшовши до кінця капіляра, перемикається в режим повернення і повертається у вихідне положення. Це цікаве видовище триває близько 60 секунд. Стрибка, що стрибає, індикатор положення заводної головки і тепловий індикатор є додатковими елементами живого руху в цьому майстерно збудованому театрі часу.

Зворотний бік годинника відкриває вид на сильфони і два масивні барабани, що забезпечують 8-денний запас ходу. Також на тильну сторону виведено додатковий індикатор запасу ходу з маркерами "LOW" на лівому барабані, і "HIGH" - на правому.

Задня кришка блакитної версії HYT H20
Задня кришка блакитної версії HYT H²0

Годинник «H²0» створений у вигляді двох обмежених випусків по 25 екземплярів, кожен з яких має індивідуальний номер. Один варіант у чорному корпусі з яскраво-зеленою рідиною; інший – у сріблястому корпусі та синій рідиною.

Технічні деталі

Модель
HYT H²0
Ref.: 251-AD-46-GF-RU, 251-AC-46-BF-RU
Обмежений випуск: 2 варіанти по 25 екз.
Ціна: 95000 CHF

Корпус
Матеріал: нержавіюча сталь марки EN 1.4435 з поліруванням та сатинуванням деяких елементів, чорне DLC-покриття
Діаметр: 51 мм
Висота: 19,95 мм
Динамометрична загвинчується заводна головка, покрита чорною гумою
Куполоподібний сапфіровий кристал з покриттям антивідблиску
Задня кришка корпусу зі вставкою із сапфірового скла, що загвинчується.

Функції
Рідкісний покажчик годинника (зеленого або блакитного кольору)
Стрибка хвилинна стрілка
Індикатор положення заводної головки (HNR)
Індикатор температури
Індикатор запасу ходу
Водонепроникність: 30 м

Механізм
З ручним заводом, ексклюзивний калібр
Частота 21600 пк/год, 3 Гц
Каміння: 28
Титанові мости з піскоструминною обробкою, чорне DLC-покриття або синє PVD-покриття, сатинування, родієве покриття сильфонів.
Запас ходу: 192 год

Ексклюзивний запатентований мікро-рідинний модуль HYT
Капілярна трубка із боросилікатного скла з нано-покриттям внутрішньої поверхні капіляра
Сильфони із багатошарового металу
Дві рідини, що не змішуються; одна прозора, інша - з високотехнологічним барвником
Термокомпенсатор зі спеціальним сильфоном та спеціальною рідиною
Високотехнологічні керамічні рідинні обмежувачі

Циферблат
Скелетонізовані арабські цифри пофарбовані всередині білим лаком
Гранені маркери з чорним гальванічним або родієвим покриттям
Хвилинна стрілка червоного кольору з білим люмінесцентним наповненням Super-LumiNova®
Стрілка вказівника положення заводної голівки червоного кольору з білим люмінесцентним наповненням Super-LumiNova®

Ремінець
Чорний каучуковий
Титанова розкладна застібка із чорним DLC-покриттям.
Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю