Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

URWERK представляє UR-110 TTH та UR-110 ST

Існувала дотепер в однобарвній гамі – металік у титановому виконанні та антрацит з покриттям з алюмонітриду титану – модель UR-110 у 2012 році «одягається» в інші кольори. Золото та тантал – ось нові фаворити.

Вже з першого погляду модель UR-110 TTH (танталовий корпус) вселяє повагу. Більш масивна та важка, ніж її побратими по гамі, UR-110 TTH дає особливі відчуття при носінні завдяки своїй танталовій «броні». Тантал – метал, що володіє чудовими властивостями: високими показниками твердості та щільності, біосумісністю та антикорозійними характеристиками.

 

 

UR-110 TTH


 

Броньований обід UR-110 TTH далеко обігнав по товщині всі існуючі моделі (4,10 мм проти 2,40 мм). Ця масивна деталь, що кріпиться до титанового корпусу шістьма гайками, надає годиннику характерного військового стилю, який ще більше посилюється сіро-блакитним відтінком чистого танталу. Інший елемент стилю «мілітарі» – номер вигравіруваний на склі UR-110 TTH. "Тантал - рідкісний метал, названий на ім'я героя давньогрецької міфології, синоніма вічної спокуси", - пояснює Фелікс Баумгартнер. «Не дивно, що ми не встояли перед його шармом. Властивий цьому матеріалу особливий відтінок дозволив використовувати його виключно чистому вигляді. Склоструминна обробка та сатиновий фініш вручну, – ось і вся обробка, що змусила заграти цей метал у його природній красі».

 

 

 

Рельєфність корпусного кільця моделі відповідає філософії тривимірності, закладеної в годиннику URWERK. Модель UR-110 ST спокушає при першому дотику. Її можна описати із заплющеними очима. Проведіть кінчиками пальців поверхнею її корпусу. Одна мить – і бездоганну гладкість скла змінюють складки та борозни металевої поверхні. Скоро вам стануть знайомі та близькі всі її поглиблення та опуклості. Сенсуальний досвід? Саме в цьому ключі думав Мартін Фрай, дизайнер та співзасновник фірми URWERK. «Годинник для повсякденного носіння має бути джерелом задоволення. Задоволення від основного інстинкту володіння, і навіть задоволення, дарованого досвідом. Мені подобається цитата з Поля Клоделя, де йдеться, що «скульптура відчуває потребу в дотику». Сподіваюся, UR-110 ST вдасться викликати цю потребу.

 

 

 

У плані зчитування часу в моделях UR-110 всі три покажчики націлилися на хвилинну дугу. Це нерозлучне інфернальне тріо пролітає над платиною, хвилина за хвилиною вивіряючи своє становище. Насправді годинникові блоки залишаються суворо паралельними протягом повного обороту. Цей результат досягається завдяки конструкції трирівневої складності:
Центральна вежа по всій висоті UR-110 гарантує стійкість та рівновагу всього ускладнення;
Центральна карусель забезпечують обертання рухомих блоків годин навколо циферблата;
Три годинні блоки – кожен складається з «сателітної години» та хвилинної стрілки – встановлені на планетарній зубчастій передачі. Ці три рухомі блоки здійснюють постійне обертання в напрямку, протилежному круговому руху центральної каруселі.

 

 

UR-110 ST

 

Моделі UR-110 належать до гідного ряду колекцій URWERK, що відображають час за допомогою «сателітної» індикації години. Часовий покажчик виявляється в них навпроти хвилинного, розташованого на правій боковині. Рухомий блок опускається вздовж вертикальної дуги із розміткою від 0 до 60 хвилин. Завдяки винахідливості системи, власник годинника може елегантно і непомітно визначати час, йому не потрібно закочувати рукав, щоб звіритися зі своїм хронометром.

 

 

 

«Колекція UR-110 – закономірна еволюція наших винаходів. Ми уявили собі, якою може бути «безшумна подорож». «Сателітна година» здійснює повний оберт навколо циферблату, але це приглушене, майже безшумне обертання. Враження, що виникає від розмаїття між обертанням в одному та іншому напрямку, практично невловиме. На циферблаті відбувається щось з першого погляду нерозрізнене, неприродне, але таке, що створює видимість нормального стану справ, щось абсолютно плинне», – пояснює Мартін Фрай.

 

 

 

«Розробка колекції UR-110 мобілізувала всю нашу команду протягом майже двох років. Серед проблем при її створенні багато питань викликало те, як ідеально вивірити центральну карусель і годинникові блоки, що обертаються. Зрештою ми вибрали технічне рішення, що докорінно відрізняється від інших наших винаходів. Жодних шарикопідшипників, але нерухома вісь по всій висоті корпусу годинника. Ця точка кріплення лежить в основі сателітного ускладнення з його бездоганною рівновагою», – пояснює Фелікс Баумгартнер.


Майстерністю виконання моделей UR-110 можна помилуватися через широке скло, що дає круговий огляд. Панель управління на лицьовій стороні годинника оснащена, крім вказівника години, індикатором день/ніч, розробленим компанією URWERK вказівником техобслуговування «oil change» (зміна мастила), а також 60-секундним лічильником. І – останній штрих – задня кришка годинника, також виконана з титану, приховує систему автоматичного підзаводу, регульовану двома турбінами.

 

Технічні характеристики:
Механізм:
- UR 9.01, автопідзавод
- Частота 28 800 пк/год
- 46 каменів
- запас ходу 39 годин
Функції:
- годинник, хвилини
- індикатор "Oil Change"
- покажчик «день/ніч»
Корпус:
- титан 5 класу з ободом із сталі з покриттям AlTiN для UR-110 ST;
- титан 5 класу з ободом з танталу для UR-110 TTH
- Розміри: 47 мм x 51 мм x 16 мм
- сапфірове скло
- водонепроникність 30 м
Ремінець:
- Шкіра

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
08.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
30.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю