Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Урожай погляд на хронограф

 

Сказати, що тема сучасного втілення знакових моделей зі славного минулого багатьох вартових марок популярна, означає дещо применшити ту тенденцію, що запанувала на годинниковому ринку. Останні кілька років рясніли численними прем'єрами, які виступають як триб'юти вінтажним моделям давно минулих днів. Особливо вдало щодо цього виглядає мануфактура Jaeger-LeCoultre з Ле Сантьє.

Не далі як рік тому ми стали свідками появи двох прекрасних екземплярів під позначенням Memovox Tribute to Deep Sea - годинника, покликаного увічнити образ знаменитої моделі 1959-го року Memovox Deep Sea, першого дайверського годинника з будильником. Прихильникам марки були запропоновані європейська версія Jaeger-LeCoultre Classique 1959 та версія американської моделі LeCoultre Spécial Amérique 1959, у сталевому корпусі діаметром 40.5 мм та з водозахисту 10 бар (100 м). Лицьову частину корпусу прикрашає опукле плексигласове скло, характерне для годинників тієї пори.

 

Зрозуміло, як механічна начинка виступає калібр 956, який, крім індикації годин, хвилин і секунд, має функцію будильника - фірмовим типом механізму, що виробляється в стінах фабрики Jaeger-LeCoultre .

Так склалося, що в історичній колекції тих часів не знайшлося місця дайверського годинника з іншим помітним ускладненням - хронографом. Точніше, такий годинник з'явився трохи пізніше (Shark Chronograph, початок 70-х), але був виконаний вже трохи в іншій стилістиці.

Але гарною ідеєю є місце на будь-якому історичному етапі. Саме тому в компанії вирішили використати вдале вигляд моделі Memovox Tribute to Deep Sea, цього разу наділивши її функціоналом хронографа. Новинка одержала позначення Deep Sea Vintage Chronograph.

Jaeger LeCoultre
Deep Sea Vintage Chronograph
Ref. 207857J

Як можна здогадатися, геометричні параметри корпусу і ступінь його захисту залишилися незмінними, як і плексигласове скло. Представлена на фотографії модель елементами оформлення циферблату нагадує європейську версію будильника, не виключено, що на SIHH-2012 ми дізнаємося про те, що існує і американський різновид.

Функції хронографа покладаються на перевірений часом (нагадаю, що калібр був представлений у 2005 році) механізм за номером 751, який отримав чергову літеру, цього разу G. Він є хронографом з вертикальною муфтою і колонним колесом, двома заводними барабанами із запасом ходу 65 годин і балансом із змінною інерцією, що коливається з частотою 28'800 пк/год.

Як можна помітити, ця версія калібру, 751G, має в своєму розпорядженні 30-хвилинний і 12-годинний лічильник, залишивши не при справі покажчик малих секунд, який можна спостерігати в моделі Master Chronograph (калібр 751А/1). Аналогічним чином, без малих секунд, виглядає індикація в годиннику AMVOX2 Chronograph (калібр 751В), але там є віконце дати.

Для того, щоб моделі вінтажного відгалуження не набридли на полицях численних торгових точок, їх вирішено поширювати лише через мережу офіційних бутиків Jaeger-LeCoultre , яка, до речі, досить сильно розрослася в останні кілька років. Видання Deep Sea Vintage Chronograph офіційно не лімітовано, проте за традицією, що склалася, нова модель навряд чи буде вироблятися більше двох років з моменту прем'єри. Адже такий годинник завжди повинен залишатися долею вузького кола поціновувачів.

Інші новини по темі
Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer
07.09.2023 Огляд годинника Rolex Cosmograph Explorer

Годинник Oyster Perpetual Explorer втілює в собі дух пригод і завзятість, яка стоїть за кожним подвигом.

Читати далі
Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest
29.06.2023 Лімітовані серії Vacheron Constantin Overseas Chronograph та Dual Time Everest

Цей унікальний годинник тепер втілює свої естетичні коди у двох нових моделях Overseas Limited Edition "Everest", сфотографованих з цієї нагоди самим Корі Річардсом

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю