Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник Audemars Piguet Royal Oak на справжність

У цієї моделі вельми запам'ятовується назва, яка перекладається як «Королівський дуб». Свій шедевр компанія Audemars Piguet представила на виставці в Базелі навесні 1972 року - це був по-справжньому розкішний годинник зі сміливим, яскравим дизайном. Починаючи з 1971 року у вигляді сталевого морського хронометра виникли агресивні риси спортивного стилю. Данине моді.

Годинник став «лебединою піснею» кар'єри їх творця, годинникара Джеральда Джента, який на момент розробки моделі вже мав плідний досвід співпраці з Omega та Patek Philippe.

Революційний дизайн корпусу нагадує водолазний шолом. Поле циферблату – у насиченому синьому кольорі, а фаска з восьми кутів (яка стала візитною карткою компанії) була загвинчена вісьмома золотими гвинтами. Головна особливість нового творіння Джента на момент створення Royal Oak – вбудований браслет зі сталі дуже складного складання.

У назві та дизайні годинника простежується чітка асоціація з Королівською флотилією – вісім головних судів Британії. Не дивно, що Royal Oak - годинник Audemars Piguet, що найбільш підробляється. Але як відрізнити гарну копію від оригінальної моделі?

Гордість «Адемар Піге»: як відрізнити підробку «Роял Оак» від оригіналу

  • Серед колекціонерів найпопулярнішою вважається серія "A" компанії "Роял Оак", до якої увійшла перша тисяча екземплярів. Розпізнати моделі можна за ініціалами бренду, які розташовані вище від мітки «6», але не в області «12», як у всіх наступних серіях.
  • На честь 20-річчя легендарної моделі, компанія презентувала нову версію "дубів" - Offshore: сталеві хронометри з 42-мм корпусом, що отримали прізвисько "звір". До речі, сам Джент залишився незадоволеним оновленою інтерпретацією, заявивши, що його ідея знищена. У сучасних версіях діаметр корпусу становить 42 та 44 мм.
  • На сьогоднішній день існує близько 700 офіційних інтерпретацій Royal Oak, що мають різне технічне оснащення, що часом ускладнює класифікацію виробу: відрізнити оригінал від фейку може тільки добре обізнаний користувач. На честь 25-річчя мануфактура випустила автоматичний турбійон Royal Oak. До 30-річного ювілею – годинник Concept Royal Oak, який також можна ідентифікувати за серійним номером у бутіках Audemars Piguet, щоб перевірити на справжність.
  • Корпус сучасних оригіналів «Роял Оак» є монолітним сталевим сейфом з круглими шліцевими гайками на тильній стороні. Така конструкція має міцність, невразливість і важить відповідно. Чого не сказати про копії. Навіть за візуальної оцінки можна виявити нещільне прилягання елементів. Вага фейкової моделі набагато легша.
  • Перша ланка фірмового браслета Royal Oak – елемент корпусу. Крім сталі, в обробці браслета часто використовуються елементи з білого та жовтого золота, про що заявлено у гарантійному сертифікаті. У підробках використовується срібло та позолота. Істинно золотими залишаються деталі корпусу: ротор підзаводу та легендарні гвинти із 6-гранними головками.
  • Дві головні стрілки справжнього «Королівського дуба» мають округлу симетричну форму, як і обводи поділів, які розташовані на циферблаті. Для обробки поля використовується традиційний візерунок гільйоше. Секундна стрілка у дизайні відсутня, що продиктовано інженерними особливостями механізму годинника. У оновлених Royal Oak, крім базових функцій, є секундна стрілка, календар, лічильник дати, хронометр другого часового поясу.
  • В оригіналі використовується надтонкий автоматичний калібр, що забезпечує хронометру граничну точність (частота - до 28 800 пк на годину). Примітно, що у створенні прототипу "движка" брали участь компанії Vacheron Constantin та Patek Philippe, яких називали то друзями, то конкурентами Audemars Piguet.
Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
06.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
05.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
05.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю