Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Ботаніка від Van Cleef & Arpels: реалістичні коштовності колекції Le Jardin



Немає іншого ювелірного будинку, який умів би розповідати історії у такій яскравій манері, як це робить Van Cleef & Arpels. Казкові творіння кружляють у танці перед глядачами, захоплено спостерігають за мерехтінням коштовностей та ускладненнями, що так бездоганно правлять бал.

Цього року, на SIHH "Van Cleef & Arpels" представив цілу лінійку чудових жіночих прикрас, які, до того ж, показують час, висвітлюючи його шлях блиском дорогоцінного каміння. При цьому флора – одна з улюблених тем годинного будинку – привнесла свій ритм, свіжість та вічні метаморфози до квіткових творів «haute joaillerie». І унікальні, і серійні моделі колекції Le Jardin разом утворюють сад, багатий чарівними і ніжними відтінками. Майстерність у цьому годиннику завжди вишукано і поетично, а дорогоцінні квіти напрочуд схожі на свої живі прообрази з рослинного світу.

Годинник із секретом «Van Cleef & Arpels Pivoine Secrète»

Годинник «Pivoine Secrete» надихнув пишний півонія. Багаторічна ароматна квітка, що розквітає в кінці весни, зі складним листям і квітами, що варіюються за кольором від білого і фіолетового, до - жовтого.

Van Cleef & Arpels Pivoine Secrète
Van Cleef & Arpels Pivoine Secrète

Творіння "Van Cleef & Arpels" найближче нагадує Paeonia lactiflora James Kelway , квітка з одним або двома рядами широких пелюсток білого або блідо-рожевого відтінку та жовтим віночком. Цей сорт був виведений Джеймсом Келвеєм у 1900 році, який і дав йому своє ім'я. Майстри «Van Cleef & Arpels» відтворили чудові білі пелюстки Paeonia lactiflora із золота та діамантів, а жовту серцевину – зі спесартинів.

Paeonia lactiflora James Kelway
Paeonia lactiflora James Kelway

Особливість годинника «Pivoine» – у складному кріпленні пелюсток, яке робить образ квітки об'ємним і напрочуд реалістичним. Центр унікального годинника зсувається, відкриваючи 10-міліметровий циферблат, інкрустований жовтими, майже помаранчевими, спессартинами. Пишне листя з білого золота з білими діамантами та зеленими турмалінами обвивають витончений браслет із рожевого золота, прикрашений рожевими сапфірами та застібкою у вигляді банта.

Технічні деталі Van Cleef & Arpels Pivoine Secrète

Циферблат: 10 мм, жовте та біле золото, діаманти, рожеві сапфіри, жовті спессартини, «м'ятні» турмаліни.
Механізм: кварцовий.
Функції: годинник, хвилини.
Обмежена серія: в єдиному екземплярі.

Годинник-браслет "Van Cleef & Arpels Myosotis"

Незабудка – міфічна та історична квітка, яка символізує безсмертну любов, вірність та пам'ять. Його латинська назва, Myosótis , походить від давньогрецького виразу, що описує форму квітки, - «мишаче вухо». Всім відоме романтичне ім'я незабудки прийшло до нас із німецького міфу, в якому її називали Vergissmeinnicht (буквально «не забувай мене»). Кажуть, що англійському перекладу цієї назви - forget-me-not - близько 1400 років.

Квіти Myosotis
Квіти Myosotis зазвичай бувають блакитними, білими, жовтими або рожевими

Квіти незабудок, які бувають блакитними, рожевими, білими та жовтими, зазвичай не більше одного сантиметра в діаметрі. Тому 12-міліметровий циферблат Van Cleef & Arpels Myosotis трохи більше, ніж квіти.

Ювелірне творіння "Van Cleef & Arpels Myosotis" схоже на цілу квітучу рослину, сплетене в браслет. У вільному положенні браслет утворює вінок у ніжних жовтих, блакитних та рожевих відтінках. Одягнений на зап'ястя він набуває нового вигляду, відкриваючи під квітами ложе з рожевого золота та рожевих сапфірів. Весь твір захоплює уяву дивовижним об'ємом, завдяки дворівневій архітектурі та різноманітності деталей із золота та дорогоцінного каміння, які чудово поєднуються, зображуючи оберемок романтичних кольорів.

«Myosotis» є годинником-браслетом, без секрету, тому циферблат, прикрашений білим золотом і блакитними сапфірами, завжди відкритий.

Van Cleef & Arpels Myosotis

Van Cleef & Arpels Myosotis

Технічні деталі Van Cleef & Arpels Myosotis

Циферблат: 12 мм, біле та рожеве золото, блакитні, жовті та рожеві сапфіри.
Механізм: кварцовий.
Функції: годинник, хвилини.
Обмежена серія: створені в єдиному екземплярі.

Годинник із секретом «Van Cleef & Arpels Chrysanthème»

"Chrysanthème" - це французька назва хризантеми та теми ювелірного твору "Van Cleef & Arpels". Хризантеми популярні не тільки через свій розкішний зовнішній вигляд, але і завдяки твердженню NASA, що хризантема має виняткову здатність очищення і фільтрації повітря. Її квіти бувають різних відтінків, розмірів і форм, але дизайнери Van Cleef & Arpels, здається, вирішили відтворити рожеву Chrysanthemum morifolium , також відому як Садова хризантема.

Chrysanthemum morifolium
Chrysanthemum morifolium

Ювелірний трюк тут полягав у тому, щоб відтворити градієнт із рожевих відтінків, присутніх у квітці. Для нього майстри бренду використовували діаманти, рожеві сапфіри та спессартини в оправі із золотих пелюсток. Кожна пелюстка відрізняється від інших тонкою зміною розміру, форми та орієнтації, створюючи асиметрію, властиву живим кольорам. Також слід відзначити ідею використання жовтого та рожевого золота, які контрастують із браслетом із білого золота та діамантів.

Циферблат, інкрустований червоними та помаранчевими спессартинами, імітує віночок квітки та відкривається за допомогою прихованого механізму. Листя з рожевого та жовтого золота з білими діамантами лягає на браслет під квітковими пелюстками.

Van Cleef & Arpels Chrysanthème Secrète
Van Cleef & Arpels Chrysanthème Secrète

Годинник Chrysanthème також є досить точним зображенням квітки. Особливо прекрасна ідея: використовувати три типи дорогоцінного каміння в градієнті пелюсток малинової гами.

Технічні деталі «Van Cleef & Arpels Chrysanthème Secrète»

Циферблат: 10 мм, жовте, біле та рожеве золото, діаманти, сапфіри та спессартини.
Механізм: кварцовий.
Функції: годинник, хвилини.
Обмежена серія: в єдиному екземплярі.

Годинник із секретом «Van Cleef & Arpels Dandelion»

Ми всі бачили кульбаби. Насправді їх було б складно не помітити. Особливо навесні, коли вони відкривають пору загального цвітіння. Часто розглядаються як бур'яни, ці польові квіти є важливим джерелом весняного нектару для бджіл. Їх можна знайти на всіх шести континентах.

Слово "dandelion" походить від французького "dent de lion" ("левий зуб"), - швидше за все, тому, що його пелюстки трохи схожі на левині зуби.

Цікаво також як рослина розсіює своє насіння: після цвітіння головка квітки висихає за пару днів, а її пелюстки та тичинки опадають. Замість них відкривається пухнаста сфера, яка розносить насіння, розлітаючись за вітром. У німецькій та російській мовах назва кульбаби походить саме від цього етапу життя квітки, (нім. Pusteblume – у вільному перекладі означає «квітка подиху»).

Van Cleef & Arpels Dandelion
Van Cleef & Arpels Dandelion

Годинник «Van Cleef & Arpels Dandelion» - чудове зображення нескінченного оновлення природи, створене з абсолютною увагою до їхньої живої музи, і поєднує мотиви жовтих квітів і розсіювання насіння. Кожна сторона годинника розкриває унікальні метаморфози з життя квітки. З одного боку - квітка кульбаби з жовтого золота, інкрустована жовтими діамантами, яка зсувається убік, відкриваючи яскраво-жовтий циферблат. А на іншому кінці - легка діамантова сфера, в яку вставлений спеціальний механізм trembleuse , що дозволяє діамантам тремтіти, ніби делікатні пушинки кульбаби готові відірватися від квітки і полетіти разом з вітром. Все це пов'язано браслетом, прикрашеним білими і жовтими діамантами, що чергуються, імітують контур листя.

Майстерне зображення кульбаби в обох його формах дуже близько до справжньої квітки. А мерехтливі діаманти an trembleuse , якими можна милуватися годинами - просто геніальна ідея!

Технічні деталі «Van Cleef & Arpels Dandelion Secrète»

Циферблат: 10 мм, жовте, біле та рожеве золото з жовтими та білими діамантами.
Механізм: кварцовий.
Функції: годинник, хвилини.
Обмежена серія: створені в єдиному екземплярі.

Годинник-браслет "Van Cleef & Arpels Pâquerette"

Van Cleef & Arpels Pâquerette
Van Cleef & Arpels Pâquerette

Маргаритка - це ще одна екстраординарна квітка, що відображає тріумф весни, а також гемологів та ювелірів «Van Cleef & Arpels». Рослина відноситься до сімейства Астрових, і, як правило, має квіти білого або рожевого кольору. У скандинавських країнах її вважають символом весни, чистоти, чесності та непорочності.

Годинник «Paquerette», що зображує, очевидно, польову маргаритку, має таку ж архітектуру, як і «Van Cleef & Arpels Myosotis». Майстерно підібрані грушоподібні діаманти зображують пелюстки, а круглі жовті сапфіри – віночки квітів. Коли браслет опиняється на зап'ясті, відкриваючи під квітами дорогоцінну траву із зелених цаворитів, галявина маргариток ніби оживає. У центрі браслета виблискує циферблат, прикрашений білими діамантами та безелем із жовтого золота.

Технічні деталі «Van Cleef & Arpels Pâquerette»

Циферблат: 12 мм, жовте та біле золото, білі діаманти, жовті сапфіри та зелені цаворити.
Механізм: кварцовий.
Функції: годинник, хвилини.
Обмежена серія: в єдиному екземплярі.

Годинник із секретом «Van Cleef & Arpels Marguerite»

Годинник «Maruerite» також присвячений маргаритці, яку іноді плутають ромашкою і навіть хризантемою. Його офіційна назва - Argyranthemum haouarytheum . Найбільш типові характеристики квітки включають одиночні білі пелюстки, хоча вони можуть бути і іншого кольору, і яскраво-жовтий центр. На таких маргаритках, як і на ромашках, традиційно ворожать «любить, не любить». Це витончене творіння – одна із знакових квіток для «Van Cleef & Arpels», яку компанія переосмислює з 1920 року.

Van Cleef & Arpels Marguerite Secrète
Van Cleef & Arpels Marguerite Secrète

Тепер маргаритка розцвіла як годинник із секретом, час у якому приховано під серцевиною із жовтих сапфірів. Під кришкою ви побачите діамантовий циферблат, що перегукується з мерехтливими пелюстками.

Годинник «Marguerite» створений з досконалістю і простотою, властивою цій тендітній квітці, і виглядає дуже натурально. Особливо прекрасний тривимірний жовтий віночок, що приховує циферблат. Крім того, продовжуючи традицію годинників-трансформерів, годинник також може бути пересаджений на брошку, посівши центральне місце у листі з жовтого золота, виточеного в традиційній техніці ювелірного будинку. Поліроване ажурне листя, здається, тремтить на вітрі, створюючи гру відблисків і теплих відображень.

Брошка Van Cleef & Arpels Marguerite
Брошка Van Cleef & Arpels Marguerite

Технічні деталі «Van Cleef & Arpels Marguerite Secrète»

Корпус: 36 мм.
Циферблат: 12 мм.
Біле та жовте золото, білі діаманти та жовті сапфіри.
Механізм: кварцовий.
Функції: годинник, хвилини.
Ремінець: чорний «Gros grain» із застібкою із білого золота та діамантами.
Брошка: жовте та біле золото з діамантами.
Випуск: маленька серія.
Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
05.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
04.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
04.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю