Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник Breguet на справжність

Відомий швейцарський виробник хронометрів Breguet є взірцем шляхетності, вишуканості, надійності та краси. Це одна з небагатьох марок із більш ніж двовіковою історією. Вироби годинникової мануфактури користуються популярністю серед цінителів механічних хронометрів преміум-класу. Купуючи годинник "Бреге", важливо знати, як відрізнити копію від оригіналу.

Годинна мануфактура була відкрита в 1775 році в Парижі і названа на честь засновника - Абрахама-Льюїса Бреге. Хронометри, зроблені майстром ускладнень, користувалися незвичайною популярністю і поціновувачів красного мистецтва. Серед клієнтури: Людовік XVI, королева Марія Антуанетта, Наполеон Бонапарт.

За весь період існування компанії, майстри Breguet зробили безліч відкриттів, які кардинально змінили хід історії хронометражу. Серед новацій мануфактури: спіраль Breguet, перший дорожній годинник, хронометр із підзаводом, розробка протиударної системи pare-chute та багато іншого.

Справжня слава прийшла до Бреги наприкінці XVIII століття, коли він виробляв годинник для представників королівських сімей. Так, перші наручні хронометри були створені для Марії Кароліни Австрійської, королеви Неаполя у 1810 році.

Схильність до винаходів супроводжує репутацію Breguet і в наші дні. Засновник мануфактури зображений в історії як геній годинникової інженерії та автор найскладніших новацій.

Як відрізнити оригінал Breguet від репліки: вивчаємо особливості

Як перевірити годинник «Бреге» на справжність? За якістю складання, що визначається технічним рівнем обробки дрібних елементів.

  1. Циферблат, що гільошує. За традицією, циферблати Breguet виготовлені з дорогоцінних металів — срібла та високопробного золота. Усі необхідні позначки майстер наносить на золотий диск вручну, після чого поле гільошують. Поверхня стає матовою. Використовується зонування. Для сріблення використовується спеціальний порошок на основі аргентуму. Зовнішній вигляд циферблату - справжній шедевр! Вибраний спосіб обробки сприяє створенню орнаментів неймовірної краси. Здається, що вони зіткані з безлічі найтонших хвиль. Процедура гільошування проводиться досвідченими гравіювачами Breguet на спеціальних верстатах. Вади та будь-які естетичні похибки не допускаються. Виробники підробок не дбають про такі дрібниці, тому практикують грубе машинне гільошування.

  1. Уважно подивіться виконання стрілок. Форма циферблатних покажчиків цієї мануфактури, що стала легендою, — зміщений кругоподібний наконечник. Дана форма, розроблена в 1783 році, вважається візиткою швейцарського бренду і в наші дні, ставши одним з «маяків» для відмінності підробки від оригіналу.
  2. Орнамент. Відмінною рисою фірмового стилю Breguet є рельєфний візерунок, що нагадує серію жолобків на годинниковому корпусі. В оригіналах орнамент ідеально рівний завдяки унікальним верстатам виробництва та фінішній ручній обробці, а підробки декорує тільки автомат.
  3. Секретний підпис Breguet. З отриманням світового визнання у далекому XVIII столітті майстер Бреге зіткнувся з неприємним фактом появи підробок унікальної продукції. Щоб убезпечити свою продукцію від неякісних реплік, Абрахам-Льюїс у 1795 році вирішив маркувати вироби секретним підписом на циферблаті. Знак розміром не більше 2 мм наноситься за особливою технологією і стає помітним лише за яскравого освітлення. Ще одна умова, що дозволяє перевірити годинник «Бреге» на справжність, — необхідність тримати прилад під нахилом, інакше напис не буде видно. У підробках відзнака найчастіше відсутня або нанесена дуже грубо, тому видно, як кажуть, неозброєним оком.
  4. Цифрові позначки. Для оформлення наручних годинників Breguet використовується спеціальний шрифт – це також брендовий стиль мануфактури.
  5. Перевірити справжність годинника «Бреге» можна за документами, звіривши серійний номер на задній кришці корпусу, що дублюється на циферблаті. Абсолютно всі моделі швейцарської марки мають персональний номерний код, що дозволяє простежити історію конкретних годинників. Відмінністю оригіналу є той факт, що в оригіналах номерний показник — не більше 5500. Перевірити справжність виробу можна по фото калібру з офіційного сайту, за умови, що задня кришка з сапфіра з видом на механізм.

  1. Ніжки. Модулі кріплення ремінців, що використовуються у хронометрах Breguet, мають особливу, трохи округлу форму. Якщо ви не знаєте, як відрізнити годинник «Бреге» оригінальний від підробки, — уважніше придивіться до ніжок. В оригіналах кріплення прикручені, що забезпечує корпусу елегантність, а конструкції – надійність. Вушка припаюють вручну, що дозволяє говорити про акуратність і витонченість усієї конструкції. У копіях цей елемент зазвичай має деякі вади.

При виборі хронометра, простежте, як рухаються циферблатом стрілки - динаміка повинна бути плавною, без ривків, ніж зазвичай грішать підробки.

Велику роль відіграють матеріали: дорогоцінні метали - справжні та високої проби, шкіра для ремінців - суто м'яка, натуральна. Всі елементи – акуратні, рівні, без потертостей.

Як і будь-які ексклюзивні хронометри, купувати «Брег» необхідно виключно в бутиках авторизованих дилерів, адреси яких вказані на офіційному сайті мануфактури.

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
06.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
05.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
05.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю