Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Годинник та футбол

Спорт та час завжди йшли в одну ногу. Зародившись за кілька століть до нашої ери, вони неподільно супроводжують людство аж до теперішнього часу. Ці дві сфери розвивалися та еволюціонували, удосконалюючись як у інструментах спостереження часу, так і у різноманітності спортивних ігор. Годинники та футбол: як це було?
 
 
 
Розкопки в Єгипті внесли ясність в історію виникнення інтересу до спостереження за рухами небесного світила. У ході проведення розкопок було виявлено перші інструменти визначення часу в історії людства — стародавній сонячний годинник віком понад 3 тисячоліття. Це був рідкісний годинник горизонтального типу з далекою від ідеалу точністю визначення часу. У 1600 році до нашої ери стародавні люди, що населяли територію центральної Америки, грали в м'яч на 80-ти метровому полі, обгородженому трибунами. Стародавній спорт під назвою "Пок-А-Ток" був дуже видовищним і приваблював багато глядачів. Предки Ольмеков і Майя надавали дуже великого значення цій забаві, оскільки гра була невіддільною від політичної та релігійної сфери життя племені.
 
У VI столітті до нашої ери з'явився перший у Греції сонячний годинник-подарунок астронома Берос з Вавилону. Час на них ділився на два періоди - по 12 годин дня і 12 годин ночі. Тривалість години на такому інструменті була непостійною і змінювалася залежно від пори року. Приблизно в цей час, якщо вірити стародавнім китайським літописам, згадується гра під назвою «Тсу-Чу». «Гра зі шкіряним м'ячем» присвячувалась дню народження імператора і полягала в штовханні м'яча з метою потрапити в мережу через отвір діаметром 30-40 см. Пізніше ця гра набула статусу тренувань для солдатів династії Цин.
 
170-й рік порадував Рим першим сонячним годинником, пристосованим до географічного положення Імперії. Марцій Філіп переробив привезений раніше із Сицилії годинник під потрібну широту, де перебувала Римська Імперія і домігся щодо вірного результату у визначенні часу. У 300-му році в Японії було винайдено гру під назвою «Кемарі», де вісім людей грали набитою тирсою м'ячем з м'якої шкіри. Основне правило гри полягало в тому, що м'яч не повинен був торкнутися землі, і гравці, жонглюючи ногами, передавали снаряд один одному, що вимагало певної спритності та витривалості.
 
Перенесемося в пізніший час, коли свідома увага до годинникових механізмів і спортивних забав стала відігравати певну роль у соціальному житті суспільства.
 
1228 вважається початком ери механічних годинників, більш точних, зручних і доступних. Ознаменувала цей етап одна подія, яка «внесла час» у життя простих людей — баштовий годинник, зведений у Вестмінстерському Абатстві лондонськими годинникарями-«прародителями». Міське життя сильно змінилося з появою баштового годинника, вони стали відігравати важливу роль у регулюванні повсякденної мирської метушні. Аж до кінця XV століття баштовий годинник був найскладнішим механізмом у світі. У Футбольному світі кінець XIII - початок XIV століть є значним періодом. І знову ж таки Англія, знову Лондон! В цей час видається указ про заборону футболу під страхом в'язниці. Що дивно, це відіграло позитивну роль у розвитку гри із м'ячем. Саме під час заборони гри, вона отримала назву, таку звичну нашому слуху.
 
У 1657 році відбулася годинна революція, яка перемістила величезні багатотонні інструменти спостереження часу в кишені людей. Християн Гюйгенс, який створив і запатентував перший маятниковий годинник, що володів на той час незрівнянною точністю, зробив це реальним. Механізм, який зазвичай розташовувався у великих вежах або непідйомних конструкціях для підлоги, завдяки маятниковому механізму, вміщався на долоні. Тепер забезпечені люди могли дозволити собі «носити час із собою». Кишеньковий годинник згодом перетворювався на твори мистецтва, зачаровуючи своєю красою та граціозністю. Футбольний світ, що зароджувався, у цей час перейшов зі статусу заборони на вулиці міст і сільські поля, вже більш організованим і менш жорстоким видом спорту. У 1660 після сходження на англійський престол Карла II, футбол стає також грою вищого суспільства. Придворні у величезних палацових садах грали сформованими командами та влаштовували змагання. Популярність цієї гри зросла у небачених раніше масштабах.
 
XIX століття в годинниковій промисловості примітний створенням і впровадженням у маси наручних годинників, зручніших, ніж кишенькові. Перший наручний годинник був виготовлений для дружини Наполеона Бонапарта французьким майстром-ювеліром Нітоном в 1809 році. Вони являли собою два золоті браслети з календарем на одному і годинником на іншому. То справжній ювелірний шедевр! Але лише в 1850 році годинник з браслетом набув поширення, вважаючись жіночою прикрасою для багатих людей. Популяризація наручного годинника серед усіх верств населення та подальше серійне виробництво почалося після виконання швейцарськими майстрами годинникового мистецтва більшого замовлення для німецького адміралтейства зручного та надійного годинника для морських офіцерів у 1880 році. Годинник набуває іншого вигляду, іншого стилю і своєї філософії. Свої нововведення приходять у світ футболу. У 1846 році в Англії робиться серйозна спроба створення перших загальних правил для цього виду спорту. Перше зведення правил, прийняте на засіданні представників різних шкіл, мало назву «Кембриджські правила» і лягло в основу Футбольної асоціації Англії. Пізніше, 1862 року, у Шеффілді, було створено перший футбольний клуб. Гравці «Шефілда» грали одна з одною командами, що складаються з одинадцяти осіб, коли в інших товариствах любителів футболу кількість гравців не регламентувалася. Наступного року активісти з 11 клубів та шкіл заснували Футбольну асоціацію Англії. До кінця XIX століття футбол стає світовою грою з єдиними правилами, що відрізняють його від регбі та крикету.
 
У XX столітті годинник перестає бути важкодоступним інструментом і завойовує маси, з'являються колекціонери, поціновувачі ексклюзивних моделей. Кількість шанувальників футболу зростає у геометричній прогресії, виникають фан-клуби певних команд та окремих гравців.
Деякі моделі годинника стають музейними експонатами, а гравці у футбол — легендами.
 
 
 
Такі футбольні знаменитості, як Девід Бекхем, Зінедін Зідан, Дієго Армандо Марадона, Пеле налічують мільйони шанувальників у всьому світі, а національні клуби, за яких вони грають, збирають багатотисячні натовпи вболівальників на стадіонах у різних куточках планети. "Реал Мадрид", "Манчестер Юнайтед", "Баварія", "Барселона", "Мілан" - квитки на матчі цих команд розкуповуються за кілька місяців до початку гри. І серед годинникової індустрії є свої легенди та знаменитості. Такі годинникові бренди, як "Roleх", "Rado", "Breitling", "Anonimo", "Azimuth", "Audemars Piguet", диктують сучасну годинникову моду і стають жаданими екземплярами найдорожчих колекцій наручного годинника.
 
Співпраця годинної промисловості та спорту стала невід'ємною частиною маркетингових ходів багатьох виробників наручного годинника, і футбол — не виняток. Такими рекламними прийомами вбиваються одразу два зайці, так званий «взаємний піар». Відомі футбольні гравці рекламують відомі годинникові бренди та моделі, стаючи обличчям компанії та підвищуючи власні рейтинги. Виробники ж годинника знаходять серед фанатів цих людей своїх покупців, популяризуючи свою марку.
 
Багато годинникових компаній випускають лімітовані серії наручного годинника, присвячені футбольним командам або іграм. Одним із таких прикладів може бути компанія Hublot, яка ніколи не залишається байдужою до світових футбольних подій. У 2008 році Швейцарську компанію Hublot визнано офіційним хронометражистом Euro-2008. Усі рефері турніру отримали подарунки від Hublot, ставши щасливими володарями однойменного годинника.
Годинникова компанія Ebel уклала відразу з двома найбільшими європейськими клубами довгострокові контракти: «Арсеналом» та «Баварією». Це був дуже грамотний рекламний хід — мало хто зможе встояти перед годинником «Лондонського Арсеналу» або «Мюнхенської Баварії.
ФК «Мілан» уклав контракт із італійською компанією Chronotech на виробництво недорогих годинників із власною символікою. Наручний годинник вартістю від 5-ти до 15-ти доларів може дозволити собі всі вболівальники улюбленої футбольної команди.
 
 
 
Створення «футбольного годинника» передбачає певні труднощі. Справжній годинник для футболістів і фанатів повинен обов'язково мати хронограф, причому здатний відміряти тривалість двох 45-ти хвилинних таймів і перерву. Це не дуже просто, оскільки більшість сучасних механічних хронографів мають лише 30-хвилинний лічильник, іноді в поєднанні з 12-ти годинним. Виробники наручного годинника були змушені розробляти нову конструкцію модуля хронометра, що відповідає всім вимогам шанувальників «футбольного годинника». У цій справі досягла успіху швейцарська компанія IWC, випустивши модель свого «невразливого» хронографа Automatic Mission Earth у футбольному виконанні. Першим володарем наручного годинника серії, обмеженим тисячею екземплярів, став легенда збірної Франції, мадридського «Реала» та італійського «Ювентуса» Зінедін Зідан.
 
Багато вартових гігантів продовжують співпрацювати з футбольними клубами та гравцями, отримуючи двосторонню вигоду від такого союзу. Результатом стає випуск серій прекрасного лімітованого годинника, що не залишає байдужими шанувальників футболу та оригінального наручного годинника. Адже як приємно, коли перед очима завжди є частка улюбленої команди.
 
Годинник IWC Ingenieur Automatic Edition Zinédine Zidane
 
 
Де б ще могла пройти презентація нового годинника IWC, присвяченого Зінедіну Зідану, як не в столиці моди та стилю — Франції. Тим більше, що Франція і Зідан стали двома поняттями у світі великого футболу.
 
 
 
Зінедін Зідан, переїхавши з Алжиру разом зі своїми батьками, почав захоплюватися різними видами спорту, але саме футбол став його стихією. Все, що пов'язане із Зіданом і футболом, можна назвати словом «блискучий»: блискучий початок кар'єри, блискуча гра та талант, блискучий відхід з великої гри... Це людина, про яку говоритимуть після не однієї епохи, легенда футболу. Але, пішовши з більшого футболу, Зінедін Зідан не збирається йти зі світського життя, і прикладом може стати нещодавня подія, яка зібрала багатьох іменитих гостей в одному місці. Виробник легендарного годинника та легендарний футбольний гравець вирішили випустити лімітовану колекцію, яка припаде до смаку колекціонерам ексклюзивного годинника та завзятим любителям світового футболу. Наручний годинник IWC Ingenieur Automatic Edition Zinédine Zidane був представлений у Парижі самим директором компанії IWC Жоржем Керном і самим «винуватцем» урочистостей Зінедіна Зідана. Годинник втілює в собі бездоганний стиль, фантастичну точність, досконалість виконання - все те, що супроводжує ім'я Зідан. Компанія IWC створила воістину «непереможний» годинник у всіх відносинах і забезпечив його фірмовим механізмом калібру 8011 з унікальною системою автоматичного заводу, що забезпечує годинниковий механізм великим запасом енергії. Крім того, годинник Ingenieur Automatic Edition Zinédine Zidane має вбудовану протиударну систему і водонепроникність 12 бар - справжній чоловічий хронометр. Дизайн годинника відрізняється особливою символічністю: від кольорів корпусу до стилю виконання циферблату. Годинник виконаний у біло-синіх кольорах і повторює стиль французького прапора, а на синьому циферблаті з білими індикаціями гордо красується величезна цифра «10» - саме під цим номером грав Зінедін Зідан — найкращий бомбардир збірної команди Франції всіх часів. Годинник комплектується синім крокодиловим ремінцем з червоним простроченням, що доповнює загальну колірну тематику наручного годинника IWC Ingenieur Automatic Edition Zinédine Zidane. На сталевій задній кришці годинника вигравіровано стилізований портрет легендарного гравця та його автограф. Навколо цієї символічної композиції красується напис "Zinedine Zidane - World Champion 1998", що підтверджує предмет гордості Франції - перемогу на світовому чемпіонаті світу з футболу 1998 своєї збірної команди, вирішальну роль в якій зіграв один з її кращих гравців - Зінедін Зідан. Масивний корпус годинника становить у своєму діаметрі 44мм, запас ходу годинникового механізму із заводною системою Pellaton – 44 години. З випуском серії годинника IWC Ingenieur Automatic Edition Zinédine Zidane знаменитий футболіст став світовим послом цього швейцарського годинникового бренду, символізуючи стиль та надійність легендарної серії Ingenieur компанії IWC. Не можна припустити, які почуття можуть викликати наручний годинник IWC Ingenieur Automatic Edition Zinédine Zidane на вашій руці, але одне можна стверджувати з упевненістю: годинник з особистим автографом кращого гравця збірної Франції - це не просто інструмент спостереження часу, це можливість торкнутися кращих моментів в історії світового футболу.
 
Годинник IWC Portuguese Perpetual Calendar Edition Luis Figo
 
 
Ще однією особою компанії IWC на терені футбольної стихії став знаменитий португальський футболіст Луїшу Фігу. Вибір годинників не випадковий, адже Фігу уродженець першої історичної батьківщини годинникової компанії IWC — Португалії. Саме на замовлення португальських ВМФ IWC в 1939 році випустила свій особливо надійний наручний годинник серії Portuguese. Саме в Португалії відома годинникова компанія і вирішила відзначити своє 70-річчя, тим більше, що ця країна носить досить символічну роль у зародженні годинної справи. Адже Португалія здавна славилася своїми майстерними мореплавцями, що підкоряли простори світового океану, а годинник для моряків був життєво важливим інструментом, що дозволяв визначити координати свого місця розташування, від чого залежали часом життя не одного корабля, а цілих ескадрилій.
Ось і міжнародні годинникові фахівці вирішили оригінально провести цей значний захід і влаштували для всіх бажаючих змагання, учасники яких вирушили у відкритий океан на 8 годин і, орудуючи лише навігаційними приладами XVIII століття, серед яких були: секстант, компас, циркуль з картами і, звичайно ж годинник, мали успішно визначити своє місце розташування і благополучно повернутися на берег. До свого 70-річчя компанія IWC приурочила випуск кількох своїх нових моделей наручного годинника, у тому числі і вищезгадані Portuguese Perpetual Calendar Edition Luis Figo, натхненні португальським героєм футбольних полів Луїшу Фігу. Футболіст особисто вибирав серію годинника, яка буде гордо прикрашена його автографом, і щось підказує, що лінія Portuguese була ним обрана не спеціально, хоча, окрім історичного коріння, ці моделі годинника мають досить багато відмінних переваг. Наручний годинник Portuguese Perpetual Calendar має найскладніший механізм в асортименті IWC і крім цього має примітне ускладнення - вічний календар. Годинник IWC Portuguese Perpetual Calendar Edition Luis Figo був випущений лімітованою серією 50 шт, і майже всі екземпляри були викуплені самим «винуватцем» вартового посвяти. Але компанія IWC спеціально для свого бутіка в Москві залишила один пам'ятний годинник, знаючи, що шанувальників IWC з вічним календарем і легендарного футболіста в Росії вистачає з надлишком.
 
 
 
Годинник оснащений автоматичним мануфактурним механізмом калібру 51614 з частотою 21600 пк\год і тижневим запасом ходу. Вічний календар на додаток забезпечений індикатором місячних фаз у двох півкулях. Круглий корпус виготовлений із рожевого золота та в діаметрі становить 44,1мм. Про приналежність великого футболіста до кращого годинника лінії Portuguese голосно заявляє автограф Луїша Фігу на білому циферблаті в положенні «4:30», так само через прозору задню кришку можна спостерігати за обертанням ротора автоматичного заводу з вбудованим золотим медальйоном з цифрою «7» щасливим номером португальського футболіста Луїша Фігу. Обмежений настільки малою кількістю випуск серії Portuguese Perpetual Calendar Edition Luis Figo робить цей наручний годинник справді унікальним екземпляром для будь-якої колекції, тим більше, що у вільний продаж надходив лише один екземпляр, і можна з упевненістю сказати, що незабаром на світових годинникових аукціонах чоловічий наручний годинник IWC Portuguese Perpetual Calendar Edition Luis Figo будуть бажаним лотом для багатьох колекціонерів ексклюзивних годинників, любителів футболу та шанувальників легендарного Луїша Фігу.
 
Годинник Hublot Big Bang Maradona 2 Limited Edition
 
 
Годинники з компанії Hublot просто люблять яскраві особистості, живі легенди, особливо з ухилом у спортивний бік. І тісна співпраця найвідомішого годинникового бренду з геніальним футболістом ХХ століття не стала шокуючою подією, адже найкращі мають триматися разом! За час плідної співпраці Hublot і Дієго Марадони був випущений лімітований годинник серії Big Bang, присвячений іменитому футболісту. Виготовлені вони з чорної кераміки з використанням більшої кількості деталей синього кольору, що символізують аргентинський прапор. Перший наручний годинник Hublot Big Bang Maradona був виготовлений обмеженою серією, що налічує всього 250 екземплярів і мали колосальний успіх, і годинникарі з Hublot, знаючи яскраву звичку Марадони носити годинник одночасно на двох зап'ястях, подарували дві моделі своїх футбольних хронометрів метру футбольних полів. на задній кришці годинника.
І, природно, величезний ажіотаж навколо «марадонівського» годинника не міг не призвести до випуску наступної моделі під назвою Hublot Big Bang Maradona 2 Limited Edition, більш серйозних і благородних, виконаних із рожевого золота, знову ж таки з елементами аргентинського прапора. Презентація годинника пройшла в Москві, на даху Центрального універсального магазину в Москві, де Дієго Марадона на радість гостей прийняв виклик від компанії Hublot вартістю 1 мільйон доларів. Легендарний футболіст повинен був вийти у бій зі стіною, на якій було завдано 10 позначок у вигляді футбольних м'ячів, потрапивши до яких Дієго вигравав певну суму грошей. Загальний призовий фонд становив 1 млн. доларів, і всі виручені кошти було відправлено до Інституту дитячої гематології та трансплантології імені Раїси Горбачової для створення регістру неспоріднених донорів кісткового мозку. Після видовищного змагання разом з генеральним директором швейцарського годинникового бренду Hublot Рекардо Гвадалупе, зірковий футболіст Дієго Марадона спустився на перший поверх ЦУМу, у бутік Hublot, для представлення публіці першої золотої моделі лімітованої серії Big Bang Maradona 2, яка мала стати нагадуванням футбольному гравцю ХХ століття, що відбувся в Росії, країні, де однаково сильно люблять футбол і дорогий годинник. Наручний годинник Big Bang Maradona під номером «2» виконаний з полірованого рожевого золота в обрамленні обода з чорної кераміки, що відмінно доповнює чорний циферблат з синім автографом Дієго Марадони, що красується на ньому. У положенні «3 години» знаходиться додатковий індикаційний циферблат зі щасливим для Марадони номером «10», а в районі «9 годин» розташовується 45-хвилинний лічильник — відмінна риса всіх гідних футбольних годинників. Нагадування про аргентинський прапор простежується навіть у чорному ремінці годинника. Виготовлений із крокодилової шкіри з каучуковою прокладкою, він прострочений синіми та білими нитками, що доповнюють символізм синіх деталей корпусу та циферблату годинника. На задній кришці вигравірувано силует самого футболіста з переможно піднятими в повітря руками. Нова модель футбольного наручного годинника Hublot Big Bang Maradona 2 Limited Edition буде обмежена тиражем всього в 100 екземплярів. У подарунок до такого чудового годинникового виробу кожен покупець Big Bang Maradona отримає унікальну футболку з автографом Дієго Марадони, що безсумнівно порадує шанувальників зіркового футболіста.
 
Годинник Anonimo Chronoscopio Mark II Oliver Kahn
 
 
Уславлена італійська годинникова компанія Anonimo, що випускає ексклюзивний наручний годинник, не проходить повз загальну тенденцію до випуску лімітованих серій годинників, присвячених якійсь відомій людині або значній події. І якщо Anonimo вирішує випустити черговий «посвячений годинник», то об'єктом їхньої уваги можуть бути лише найвідоміші особистості, справді гідні загального захоплення. І у зв'язку з повальним захопленням мирського люду масовими ігрищами, особливо футболом, італійські годинники вирішили навідатися саме в цю сферу, як завжди обравши найгіднішого кандидата для поповнення рядів своїх послів у світському рауті та спортивному світі. Яскравим обличчям компанії Anonimo і черговим володарем прекрасного годинника став найталановитіший футболіст, чотириразовий найкращий голкіпер світу та Європи, дворазовий найкращий голкіпер Німеччини, п'ятикратний володар титулу найкращого голкіпера Бундесліги, найкращий гравець Мундіалу-2002. Ім'я цього титулованого воротаря – Олівер Кан, найкращий із найкращих гравців у футбол XX – початку XXI століть. Олівер Кан є символом сучасної збірної Німеччини з футболу. Він народився 15 червня 1969 і з раннього дитинства вирішив присвятити своє життя футболу, вступивши на цю спортивну дорогу стараннями свого батька, футболіста Рольфа Кана. Маленький Олівер відрізнявся від однолітків завзятістю та старанністю, і вже до 18 років він став другим воротарем в основній команді. Але не можна сказати, що його кар'єра йшла в гору, як по маслу, Олівер Кан стикався з певними проблемами: пропускав м'ячі, його команда програвала, і лише його легендарна цілеспрямованість врятувала майбутнього найкращого голкіпера від вимушеного відходу з футбольного життя. Після невдачі Олівер узяв себе в руки, і з тих пір протягом довгих років мало кому вдавалося вразити ворота з геніальним воротарем німецької футбольної команди. У наш час уже не можна уявити ні знамениту мюнхенську «Баварію», ні збірну команду Німеччини з футболу без легендарного воротаря – Олівера Кана, який, до речі, вирізняється досить непростим характером та палкою вдачею. Блискуча кар'єра кращого воротаря у світі є гідною сторінкою в історії світового футболу, і виробник елегантно-аскетичних італійських наручних годинників Anonimo вирішив втілити у виробі вартового мистецтва весь той символізм, який несе в собі ім'я Олівер Кан, присвятивши свою імениту модель годинника серії Chronoscopio Mark цього легендарного футбольного гравця, серії, прославленої своєю італійською витонченістю та позамежною надійністю справжніх чоловічих хронометрів. Наручний годинник Anonimo Chronoscopio Mark II Oliver Kahn є взірцем стриманої краси стилю мілітарі, несучи в собі дух минулих епох, втілений у сучасній формі. Корпус цього чоловічого хронографа виконаний зі сталі, діаметром становить 44мм. Полірований безель кріпиться на 5 гвинтах. На чорному циферблаті біля «2 години» красується синій автограф Олівера Кана. З усіх числових індикацій на основному циферблаті є лише арабські цифри «1», «4» і «8». На «3-й годині» знаходиться апертура дати із зазначенням дня тижня, на «6-й годині» розташовується додатковий 12-ти годинний лічильник, а в протилежній частині можна побачити додатковий циферблат з 30-ти секундною шкалою. Хронограф Chronoscopio Mark II Oliver Kahn має механізм ETA, калібр Valijoux 775, 25 каменів, 28800 кпч. Запас ходу складає 40 годин. Водонепроникність корпусу 200м. На стрілках та індикаціях циферблату нанесено люмінесцентне покриття, що дозволяє без зайвих зусиль визначити час у непроглядній темряві. Фірмовий ремінець, яким комплектується хронограф, виготовлений з телячої шкіри і має спеціальне покриття Kodiak, що робить його непереможним для їдкої морської солоної води, адже все-таки наручний годинник серії Chronoscorpio MarkII, кому б вони не були присвячені, мають морську спрямованість, так що якщо посол Anonimo у футбольному світі Олівер Кан вирішить раптом зайнятися дайвінгом, то його іменний італійський годинник стане незамінним супутником у підводному світі. А взагалі, наручний годинник Anonimo Chronoscopio Mark II Oliver Kahn є досить незвичайним представником футбольних хронографів, в них відсутній звичний для нас 45-хвилинний лічильник, якесь гравіювання футбольного м'яча і так далі. Але при детальному розгляді цього зразка посвяти іменитому голкіперу стає очевидно, що всі ці «футбольні примочки» відходять на другий план перед основним завданням - зручністю визначення часу, часу справжніх чоловіків з серйозним годинником.
 
 
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю