Сказано, що щасливого годинника не спостерігає. Зважаючи на все, знаменитості не відносяться до щасливчиків, тому що не можуть обійтися без годинника, і здебільшого – найдорожчих та ексклюзивних.

Нещодавно легендарний журнал Forbes опублікував свою щорічну десятку найбагатших людей світу. Неймовірно, але факт - Білл Гейтс несподівано спустився з першого на друге місце. Найбагатшою людиною 2010 року став мексиканський телемагнат Карлос Слім Елу, з його 53 мільярдами доларів. Білл ненабагато відстав від лідера рейтингу Forbes 2010 - всього на 500 мільйонів доларів. Але факт залишається фактом. «Так тобі і треба Білл» радіють незадоволені користувачі Windows Vista. Білл, як ніхто інший, любитель «світити» свій годинник публіці. Але його улюблений бренд залишається незмінним: Pateck Philippe Sky Moon Tourbillon.

 

Нещодавно мер міста Москва був помічений у годиннику, який не зміг собі дозволити навіть король Іспанії Хуан Карлос I.

Який же годинник дуже він любить? Такі ж, як і Біл Гейтс. До загальновідомого списку годинників, які віддає перевагу Юрію Лужкову, а саме, Blancpain і Breguet , можна тепер додати і Patek Philippe Sky Moon .

В ексклюзивній моделі Patek Phillipe – Ref. 5102 , мер прийшов на засідання генради Федерації незалежних профспілок РФ 18 вересня 2010 року. У всіх відразу постало питання: скільки ж коштує цей годинник? Смішна сума для мера столиці - всього близько 400 000 $ . Однак варто відзначити, годинник цей, не для всіх. І не лише через ціну. Таких моделей у всьому світі випущено лише 50 екземплярів.

Особливістю моделі є астрономічний календар, що відображає карту зірок. Patek Philippe перша компанія у всьому світі, що створила таке ускладнення в наручному годиннику. У функції Moscow Sky Ref. 5102 також входять астрономічний час, вічний календар із покажчиками чисел, днів тижня, місяців, високосних років та фаз Місяця, хвилинний репетир та, звичайно, години та хвилини.

 

Легендарний Уоррен Баффет – інвестор із великої літери, скуповує головні корпорації США. Його капітал – 47 мільярдів доларів. Його улюблений годинник Rolex Datejust за 67 000 $ з 18к золотом.

 

На 4-му місці – Мукеш Амбані – нафтовий магнат. Він віддає перевагу марці Pateck Philippe - шкіряний ремінець і золотий корпус, вказують на високий статус.

 

Ну і на 5-му місці відомий всій Україні Лакшмі Метал – сьогоднішній власник Криворіжсталі. Має 28 мільярдів доларів. Він віддає перевагу Vasheron Constantin.

 

Цікаве спостереження : влітку, під час візиту в Україну, був сфотографований годинник патріарха Кирила, і багато хто був шокований: на руці Його Святості виявився годинник фірми Breguet вартістю приблизно в 30 тисяч євро.

Дмитро Медведєв має кілька годин знаменитої марки Breguet. Цій же марці віддавав перевагу Наполеону, і саме вони красувалися на руці імператора під час усіх його знаменитих завоювань. Медведєву, схоже, дуже подобаються годинник із серії Classique Simple – у нього є мінімум два варіанти цієї серії: перший – у корпусі білого золота, з автоматичним підзаводом, 45-годинним резервом ходу, датами та фазами Місяця, а другий – у корпусі жовтого золота , без резерву ходу та фази Місяця, трохи простіше.

 

А ось Роман Абрамович, віддає перевагу марці Rolex, змінюючи золоті Rolex Oyster Perpetual Date Submariner приблизно за $19 тис. на Rolex Daytona, які коштують від $29 тис. Достойне доповнення до яхти, що входить у Top-100 світу, та Boeing 737 Business Jet.