Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

De Bethune: куди приводять мрії…

Що трапляється, коли відбувається зустріч двох талановитих людей? Таких, як італієць Давид Занетта - визнаний знавець антикварного годинника, консультант ряду провідних аукціонних будинків і просто людина, захоплена світом мікромеханіки як ніхто інший, і француз Дені Флажоле - потомствений годинниковий майстер і конструктор, викладач годинникової школи в Ле Локле, творець цілого ряду видатних механізмів, майстер, який працював пліч-о-пліч з такими визнаними корифеями годинникової справи, як Франсуа-Поль Журн і Віанне Альтер. Як мінімум, їм є про що поговорити.

Ну а насправді результатом їхнього знайомства стало заснування у 2002 році в містечку Ла Шо поблизу французького кордону підприємстваManufactureHorlogereDeBethune, подальшим підсумком діяльності якого стало авангардне переосмислення традиційного вартового мистецтва. У найкращому розумінні цих слів…

Рухаюча сила в особі Дені Флажоле та енергія натхнення, що привносить Давид Занетта, дозволила за відносно короткий термін поставити маркуDeBethuneв список найбільш прогресивних годинникових фабрик, що не бояться нових ідей і з вкрай неординарним підходом до годинникового дизайну аж до мілин. За 9 років існування на рахункуDeBethune11 власних калібрів та 9 зареєстрованих патентів. Компанією придумані унікальні компоненти годинника, завдяки яким відбувається 100% впізнаваність бренду. Саме час розповісти читачеві про ці фірмові розробки.

Колесо балансу є частиною коливальної системи баланс-спіраль і, як наслідок, одним з основних компонентів, що впливають на ізохронність коливань, з якою пов'язана точність ходу механізму. З моменту отримання свого першого патенту в 2004 році за баланс, виготовлений з використанням титану і платини, компанія знаходилася в безперервному розвитку цього компонента. Для поліпшення показників балансу застосовувалися різні підходи. Наприклад, збільшення моменту інерції використовувалися поєднання різних матеріалів – титану, платини, золота і кремнію. А для пошуку оптимальної аеродинаміки велися експерименти з формою, яка часом досить сильно відрізнялася від звичного кола. Зрештою вінцем творіння став кремнієвий баланс у формі диска з платиновим обідком.

Спіраль балансу також була забезпечена кінцевою кривою (FlatTerminalCurve), що дозволяла підвищити ізохронність коливань, але її основна перевага виявилася в тому, що вона стала плоскою, що забезпечувало менші розміри, займані спіраллю у відведеному їй просторі.

Говорячи про систему баланс-спіраль, не можна не відзначити фірмовий пристрій, який отримав назвуTriplePare-chute, призначений для захисту коливальної системи від ударів та вібрацій. Суть його полягає в тому, що захист отримує не тільки вісь балансу, що має місце в більшості годинникових механізмів, а й опори кріплення титанового моста балансу з кожного боку, що є додатковою перешкодою на шляху згубних ударів.

Завершуючи розмову про спусковий механізм, слід відзначити заново спроектованіDeBethuneдля своїх механізмів спускове колесо та анкер титану, отриманий за допомогою високоточного методуLIGA. Взаємодія даних компонентів є ключовим у питанні передачі енергії від колісної системи на коливальну пару баланс-спіраль.

Коли йдеться про найбільш впізнаваний елемент механізмівDeBethune, безумовно, це сферичний індикатор місячних фаз, що обертається. Сфера виконана з двох металів – платини та сталі. Саме тому при термічному окисленні в полум'ї вогню сталева напівсфера набуває насичений синій відтінок, а платинова залишається незмінною. Крім зовнішньої привабливості, цей покажчик має непогану точність - похибка в одну місячну добу з'являється лише через 122 роки.

А чого варта унікальна система регулювання точності ходу годинника, що здійснюється за допомогою двох кнопок "+" та "-" на задній кришці корпусу. Ця можливість, за задумом Занетта і Флажоле, дозволяє адаптувати точність ходу конкретних годинників під ритм та умови життя конкретного власника. Незважаючи на те, що застосування цієї системи поки що обмежується лише однією моделлю,DreamWatchOne, нестандартний підхід не можна не визнати очевидним.

Що стосується інших вищенаведених технічних родзинок, то вони з успіхом використовуються в тому чи іншому поєднанні у всіх годинниках постійно зростаючої колекціїDeBethune. Більше того, окремі моделі мають додаткові технічні нововведення і заслуговують на те, щоб про них розповіли більш детально.

Чіткий поділ по колекціях відбувся у марки не так вже й давно – поступове додавання нових моделей, нехай і не таке масштабне, як у більш масових виробників, призвело до того, що асортимент годинника вимагав певної класифікації. На даний момент компанія виділяє чотири основні лінійки: класичну (TheClassics), костюмну (DressWatches), спортивну (Sports'Watches) і годинника мрії (DreamWatches).

Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю