Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Double Balancier Sapphire: сапфірова симфонія від Greubel Forsey



У 2009 році, після великих досліджень "Лабораторією експериментального годинника" (EWT) декількох регуляторів, "Greubel Forsey" представив на Baselworld свою альтернативу турбійону - прототип похилого подвійного балансиру. Випущений з білого золота в 2016 році, а потім з рожевого золота - в 2018 році, тепер годинник «Greubel Forsey Double Balancier» побачив світ у сапфірі - найскладнішому з можливих матеріалів корпусу.

Доступні обмеженою серією всього в 11 екземплярів, "Greubel Forsey Double Balancier Sapphire" не тільки містять подвійний баланс з постійним диференціалом, але й є єдиними з подібним калібром у корпусі із сапфіру. Їх механізм із двома похилими балансовими колесами у стійкому положенні перевизначає межі хронометражу, тоді як постійний сферичний диференціал забезпечує більш постійну амплітуду.



На відміну від своїх попередників, "Double Balancier Sapphire", завдяки прозорій конструкції корпусу, нічого не залишає уяві. Корпус із сапфірового скла діаметром 47.25 мм і товщиною 13,81 мм забезпечує повну видимість механічного дива, що міститься всередині. Багатошарова конструкція годинникового механізму та циферблату змушує внутрішню роботу виглядати як мініатюрне місто, побудоване між химерними похилими балансами. Архітектура механізму враховує кожен елемент, створюючи інтелектуальну та емоційну історію чудової візуальної симфонії.

Корпус годинника створений з цільного сапфірового блоку, що потребує більше 900 годин обробки, і навіть має сапфірову головку з вигравіруваним логотипом бренду «GF». Корпус посилений вісьмома гвинтами, видимими з лицьового боку на безеле, і забезпечують водонепроникність годинника до 30 метрів, а також лакованим золотим кільцем, видимим через бічні стінки корпусу.



З більш ніж двома третинами циферблату, що відкривають механізм, естетика Greubel Forsey Double Balancier Sapphire просто не з цього світу. Конструкція годинника дозволяє нескінченно споглядати його рух. Корпус із сапфірового скла та така сама заводна головка підкреслюють бездоганно полірований блакитний циферблат із білими маркерами.

Багаторівневий циферблат містить індикатор запасу ходу між 1 і 3 годинами та фірмові скелетонізовані стрілки з люмінесцентним покриттям на кінцях. Елегантна хвилинна розмітка та емалеві індекси grand feu champlevé доповнюють класичний, але авангардний вигляд нового годинника. Для тих, хто любить рахувати секунди, індикатор встановлено на 4 години. Нарешті, між 6 та 7 годинами, можна оцінити 4-хвилинний індикатор постійного диференціального обертання з вороненою стрілкою та відмітками 0, 1, 2, 3.



Два балансирні колеса, встановлені під кутом до платини та один одному, створюють просто гіпнотичний вигляд. Колеса коливаються ритмічно, але в протилежних напрямках - начебто в нескінченному танці. Цей нахил є ключовим, гарантуючи, що в будь-якому положенні годинника позиційні помилки одного балансу будуть компенсуватися позиційними помилками іншого, поки сферичний диференціал забезпечує постійний крутний момент. Постійний сферичний диференціал також діє як remontoire d'egalité , подаючи енергію на балансири через невелику спіральну пружину, яка заводиться кожні чотири хвилини.

Поєднує всю композицію центральний елемент циферблату із дзеркально полірованої сталі, що діє як міст, який підтримує годинну та хвилинну стрілки, а також колеса зубчастої передачі під ним. Мости балансиров також відполіровані до дзеркального блиску.



Зі зворотного боку годинника ви побачите нікелеву платину з ефектом «морози» та сріблясто-сірим PVD-покриттям, що захищає запатентований калібр «GF04» з ручним заводом. Порівняно зі своїми попередниками, основна платина скелетонізована, щоб забезпечити повний огляд диференціалу та балансових коліс.

Механізм, що складається з 285 деталей, оснащений 50 камінням у куполоподібних золотих шатонах та 30-компонентним постійним диференціалом. Механізм працює із частотою 21 600 пк/год. Всі мости зроблені з нікельованого срібла із прямими гранями та сірим PVD-покриттям.



Завершує авангардний вигляд синій каучуковий ремінець, який поставляється на додаток до ремінця зі шкіри алігатора ручної роботи. Обидва ремінці оснащені традиційною подвійною розкладною застібкою з вигравіруваним логотипом «Greubel Forsey».

Через товщину корпусу годинник виглядає трохи більше свого розміру. Що ж до зовнішнього вигляду, то «Greubel Forsey Double Balancier Sapphire» може перевершити будь-який інший сапфіровий годинник, незалежно від бренду. Незважаючи на те, що вартові ускладнення витрачають класицизм, цей зразок вартового мистецтва виглядає цілком спортивним і сучасним.

Технічні деталі

Модель : Greubel Forsey Double Balancier Sapphire
Обмежена серія: 11 екз.
Ціна $695,000

Механізм
Калібр: GF04
Діаметр: 36,40 мм
Товщина: 8,15 мм
Кількість деталей: 285, 2 спускові платформи по 71, сферичний диференціал 30
Каміння: 50
Запас ходу 72 год
Заводні барабани: Два послідовно з'єднані барабани, що швидко обертаються (1 оборот за 3,2 години), один з яких оснащений ковзною пружиною, щоб уникнути надмірного натягу.
Частота: 21600 пк/год
Оздоблення:
Сіре PVD-покриття, ефект «спорожні»
Дзеркально поліровані мости диференціалу, центральний міст,
Скошені кути, поліровані краї, золоті шатони.
2 гравіровані золоті пластини: з логотипом та індивідуальним номером

Функції
Годинники та хвилини, мала секундна стрілка
4-хвилинний індикатор обертання сферичного диференціалу
Індикатор запасу ходу

Корпус
Розмір: 47,25 мм х 13,81 мм
Матеріал: синтетичний сапфір
Задня кришка: сапфірове скло
Вушка складної геометрії, сапфірова заводна головка, 8 золотих гвинтів по безелю
Ручне гравіювання «GF» на заводній голівці, та на задній кришці (“Double Balancier” та “Greubel Forsey”), індивідуальний номер
Водонепроникність: 30 м

Циферблат
Матеріал: біле золото
Глянсове синє оздоблення
Індекси: гравіровані, емалеві grand feu champlevé
Індикатор обертання диференціалу та секундний циферблат: біле золото
Стрілки: годинна та хвилинна - біле золото, секундна та стрілки індикаторів - полірована воронена сталь
Люмінесцентне покриття: Super-LumiNova

Ремінець
Синій каучуковий або зі шкіри алігатора
Розкладна титанова застібка з гравіюванням GF.

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
06.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
05.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
05.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю