Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Dual Time Resonance: Armin Strom представляє нову колекцію Masterpiece



Явище синхронного руху, чи резонансу, зачаровувало майстрів вартового справи ще з часів Християна Гюйгенса (1629-1695). Одного разу, будучи хворим і прикутим до ліжка, Гюйгенс помітив, що двоє маятників з його нещодавно винайденого маятникового годинника коливалися синхронно, а якщо резонанс раптом порушували зовнішні перешкоди, то за короткий час він знову відновлювався.

Годинник Християна Гюйгенса висіло на одній дерев'яній балці, яка й допомагала їм синхронізувати маятники. Подальші дослідження вченого підтвердили, що загальна балка поєднувала вібрації, створюючи резонанс, і, таким чином, два маятники функціонували синхронно. Після цього, вже у 18-му столітті, Авраам-Луї Бреге та Антід Жанв'є продемонстрували свої знання у фізиці, представивши “Pendules Sympathiques” з подвійним маятниковим механізмом, що діє за принципом резонансу.

Принцип резонансу в справі годинника означає використання двох осциляторів, що працюють в безпосередній близькості один від одного, що посилює частоту коливань кожного з них. Якщо резонанс дійсно працює, то осцилятори працюватимуть синхронно, але з більшою амплітудою та стабільністю. Менш відомо, що резонанс також зберігає енергію: коливальна енергія, яка зазвичай втрачається через опори регулятора, у цьому випадку зберігається в системі. Крім того, резонанс мінімізує вплив зовнішніх впливів на механізм, і, таким чином, дає більш високу точність та кращу продуктивність.

Armin Strom Mirrored Force Resonance
Armin Strom Mirrored Force Resonance

Проте, концепція резонансу загалом є однією з найменш вивчених систем у справі. Через складність конструкції та відносності переваг, більшість брендів уникають створення резонансного годинника, тому можливості резонансних систем, як і раніше, майже не вивчені. Незважаючи на те, що принцип резонансу відомий протягом століть, у наші дні успішно використовувати цей феномен вдалося лише жменьці годинникарів, включаючи FP Journe, Beat Haldimann і Antoine Preziuso. У 2016 році до їхнього вузького кола приєднався «Armin Strom», з годинником «Mirrored Force Resonance».

«Armin Strom» розробив справді унікальний механізм, по суті, четвертий із сучасних механізмів, який є представником цілої галузі фізики, а для колекціонерів – взірцем складної теорії вартового мистецтва. А це серйозна відповідальність. Але найпрекрасніше в цьому те, що з "Dual Time Resonance" "Armin Strom" продовжує розвиток концепції, тоді як ні "Haldimann", ні "Journe" протягом багатьох років ніяк не розвинули свої.

Armin Strom Dual Time Resonance
Armin Strom Dual Time Resonance

"Dual Time Resonance" продовжують концепцію "Resonance" від бренду, розширену іншими функціями, в порівнянні з спорідненою моделлю, "Pure Resonance", і перетворилися на чудове механічне диво на зап'ястя. Тим не менш, "Dual Time Resonance" є частиною абсолютно нової лінійки: колекції "Masterpiece".

Як перший годинник колекції, вони також носять титул «Masterpiece 1» («Шедевр 1») і відкривають новий напрямок для розвитку стилю бренду. При цьому новий стиль полягає не тільки в тому, щоб додати складності чи експлуатувати концепцію резонансу саму собою; мова йде про вивчення способів підвищення функціональності у годинниковій механіці, в якій традиційна годинникова індустрія навряд чи досягла межі. Лабораторні випробування Armin Strom показали, що для двох механізмів хронометра на рівні сертифікації COSC, що працюють в резонансі, точність зростає на 15-20%.

Зіркою резонансного годинника «Armin Strom» є резонансна пружина зчеплення (Resonance Clutch Spring).

Головним фактором синхронізації маятників Гюйгенса був їхній зв'язок через дерев'яну балку. Аналогічно, Клод Грайслер, (співзасновник і технічний директор «Armin Strom»), з'єднав два осцилятори за допомогою сталевої пружини, прикріпленої до їх стояків. Два балансові колеса синхронізуються завдяки мікроколиванням пружини. Вона дозволяє бачити дію таємничої сили резонансу у реальному часі, що робить ускладнення як технічним досягненням, але яскравим візуальним ефектом. Механізм підвищення продуктивності повністю відкритий, і ви можете його легко побачити.

Механізм Dual Time Resonance
Механізм Dual Time Resonance

На створення пружини у компанії пішло більше двох років досліджень та розробок, для оптимізації її форми та досягнення максимального резонансу. Як пояснює пан Грайслер: «Розробка вічного календаря чи турбійону була б набагато простішою, ніж кілька років розрахунків та випробувань резонансної пружини. Це була незвідана територія». Armin Strom також співпрацювала з CSEM (Швейцарським центром електроніки та мікротехнологій) у Невшателі, який офіційно сертифікував механізм Armin Strom як справжню резонансну систему.

Циферблат «Dual Time Resonance» складається з двох чорних циферблатів, декорованих гільйоше ручної роботи та римськими годинниковими індексами. Як кажуть, циферблати зроблені компанією «Comblemine», що належить Карі Вотілайнену. Завдяки незалежним механізмам, власник може встановити на циферблатах будь-який час, який забажає.

Проте годинник із подвійним часом не був основною метою «Armin Strom». Основна мета полягала у тому, щоб максимально продемонструвати резонансний механізм. Архітектура годинника була ідеальною комбінацією форми та функції: розташування двох механізмів по горизонталі означало логічний вибір створення окремого циферблату для кожного механізму. А з двома циферблатами приходить і подвійний час. При цьому два незалежні механізми дозволяють використовувати один циферблат для домашнього часу, а другий – не тільки як другий часовий пояс, але і як таймер або пасивний хронограф.

Для кожного з циферблатів є окрема 24-годинна індикація часу доби - розташована в центрі, на 6 годин, стрілка вказує на відповідні за кольором годинникові маркери на відповідному суб-циферблаті, - а також окрема індикація запасу ходу.

І все-таки, спарені механізми взаємозалежні. Розміщені на 12 години осцилятори з'єднані пружиною, що підсилює резонанс і синхронність коливань. Чотири заводні барабани (по два на кожен механізм) заводяться однією і тією ж головкою, щоб забезпечити їх одночасний завод. При цьому на початку роботи механізму може знадобитися близько 10 хвилин синхронізувати обидві системи. Така архітектура гарантує, що від заводних барабанів до осциляторів подаватиметься однакова енергія і не допускає порушень у феномені резонансу. Резерв потужності для кожного з механізмів становить 110 годин, а вид через задню кришку на всі чотири барабани, так само заворожує, як і балет регуляторів на циферблаті.

Вид на механізм Dual Time Resonance через задню кришку
Вид на механізм Dual Time Resonance через задню кришку

Новий калібр Armin Strom ARF17 - це механізм з ручним заводом, що працює з частотою 25 200 пк/ч. Механізм можна побачити через сапфірове скло на задній кришці, і він красиво прикрашений традиційним декором, як скошені кути та Côtes de Genève – на мостах, та поліровані головки гвинтів.

Годинник досить великий, 59 мм завширшки і 16 мм завтовшки. Однак титановий корпус означає, що вони залишаються відносно легкими. Годинник має дві заводні головки, на 2 і на 10 годин, вони забезпечують незалежне встановлення часу на відповідних циферблатах. Корпус годинника, як і раніше, має відмінний для бренду виступ на 6 годин.

"Armin Strom Masterpiece 1 Dual Time Resonance" випущені лімітованою серією в 8 екземплярів, і поставляються на широкому ремінці зі шкіри алігатора.



Технічні деталі

Модель: Armin Strom Masterpiece 1 Dual Time Resonance
Лімітований випуск: 8 екз.
Ціна: 180 000 CHF

Корпус
Розмір: 59 мм х 43,4 мм (включаючи вушка)
Товщина: 13 мм
Матеріал: титан 5-го класу, полірований та сатинований
Сапфірове скло спереду та ззаду
Водонепроникність: 50 м

Механізм
Калібр: AFR17 з ручним заводом
Розміри: 52,55 мм x 39,95 мм x 11,67 мм
Частота: 3,5 Гц
Деталі: 419
Каміння: 70
Функції: годинник, хвилини, подвійний час, індикатори часу доби та запасу ходу
Запас ходу: 110 годин

Ремінець
зі шкіри алігатора з розкладною застібкою або на пряжці.
Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
06.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
05.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
05.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю