Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Галактика із золота та скла від Jacob & Co Astronomia Maestro

Годинник Jacob & Co Astronomia Maestro

Позаземна колекція Astronomia від Jacob & Co отримала цього року нове поповнення. Її останнім шедевром став годинник «Astronomia Maestro», представлений на Baselworld 2018.

«Astronomia Maestro» безумовно не той годинник, який варто сприймати легковажно. У корпусі з рожевого золота і сапфіру, годинник представляє складний механізм, що обертається під скляним куполом.

Задумані та виконані Якобом Арабо, у партнерстві з годинниковим майстром Лукой Сопрано, «Astronomia Maestro» переносять глядача у фантастичну подорож відкритим космосом. Через сапфіровий дисплей діаметром 50 мм, що більше нагадує ілюмінатор космічного корабля, глядач може милуватися чарівним танцем космічних об'єктів.

Дует майстрів, який за останні роки розробив і створив кілька механізмів колекції «Astronomia», (включаючи перший в історії вертикальний годинний калібр, що обертається навколо центральної осі, та зіркову карту, що обертається в «Astronomia Sky»), присвятив загалом два роки, щоб втілити у життя «Astronomia Maestro».



Навколо циферблату, що знаходиться в центрі, на чотирьох півосях механізму переміщуються «Земна сфера», індикатор фаз Місяця, знаменитий триосьовий турбійон Jacob & Co, і мініатюрна фігурка космонавта в стилі Gravity.

Модель Землі, представлена в годиннику, виготовлена з лакованого магнію, і обертається навколо своєї осі один раз на 30 секунд, при цьому переміщаючись по всьому циферблату.

"Astronomia Maestro" має дуже оригінальний індикатор місячних фаз - у вигляді вишуканого чорно-білого діаманта з 288 гранями. Чорна і біла половина діаманта вказують на молодик або повний місяць, про що можна здогадатися за кольором каменю. «Місяць» обертається, роблячи один оберт навколо всього механізму кожні 10 хвилин і один оберт навколо своєї осі за 31 день. На зовнішньому металевому кільці навколо індикатора розміщується шкала покажчика дати.

«Цвяхом програми» на цьому святі високої механіки стала крихітна, жива фігурка астронавта у скафандрі, що плаває у невагомості механічного всесвіту «Astronomia Maestro». Фігурка переміщається навколо циферблату кожні 10 хвилин і перевертається кожні 30 секунд.



Крім того, «свято» отримало музичний супровід у вигляді унікального хвилинного репетира з карильйоном. Репетир «Maestro» є першим в історії годинної справи і включає три молоточки і три гонги, що звучать трьома тонами, замість звичайних двох. Гонги, що відтворюють мелодію кафедрального карильйону, розташовуються по спіралі над основною платиною, і можна легко побачити через бічні стінки корпусу.

Створюючи мелодійний звук, що нагадує церковні дзвони, хвилинний репетир відбиває годинник, чверть години та хвилини з різною висотою тону, що переходить від низького до високого. При цьому простір, доступний під сапфіровим куполом, і стінки годинника забезпечують потужний і кришталево чистий звук.

Механізм репетира оснащений фузейним блоком з храповим механізмом, в якому енергія, що необхідна для роботи, забезпечується барабаном, що обертається на великій швидкості. Крім того, запатентована система захищає механізм від повторного натискання та пошкодження.

Крім акустичних характеристик, "Astronomia Maestro" вважається унікальним зразком годинникового мистецтва завдяки її триосьовому турбійону. Незважаючи на те, що спочатку система була розроблена для запобігання дії земної гравітації на рухливі компоненти механізму, обертання трьох осей додає їй ефективності. Каретка, що містить спуск, обходить вісь балансирного колеса за 60 секунд і завершує оберт навколо своєї осі за 2,5 хвилини. У той же час весь турбійон здійснює повний цикл навколо центральної осі за 10 хвилин. Таке тривісне обертання забезпечує виняткову точність унікального калібру Jacob & Co. JCEM03».

Будучи дизайнерською примхою вартістю півмільйона євро, «Astronomia Maestro», тим не менш, є типовим зразком швейцарського ортодоксального вартового мистецтва. Складність конструкції годинника робить їх механізм майже неможливим. Втілення його в життя зажадало від творців переосмислення та винаходу по-новому багатьох елементів механізму.



Технічні деталі
Лімітована серія: 18 шт. з індивідуальними номерами;
Reference: AM500.40.AC.SD.B.

Механізм
Калібр: Jacob & Co. JCEM03 з ручним заводом;
Діаметр: 39,7 мм; Висота: 19,6 мм; Компонентів: 601;
Матеріал: Титан та мельхіор;
Функції: Годинники та хвилини, хвилинний репетир з карильйоном та спіральними гонгами, фази Місяця, дата;
Система: вертикальний модульний механізм з 4-ма півосями та повним оборотом навколо центральної осі за 10 хвилин;
• триосьовий турбійон, 1 каретка обертається за 60 секунд, 2 каретка - за 2,5 хвилини;
• Лакований магнієвий глобус, що обертається за 30 секунд; вага: 0,3 г;
• Фігурка астронавта з магнію, ручної роботи, з ручним розписом, що обертається за 30 секунд; Вага: 0,2 г
• Фази місяця та дата, 2 діамантові півсфери ограновування Jacob Cut® Diamonds: вага 1 карат;
Хвилинний репетир: годинник, чверті години та хвилини (ноти: до, ре, мі), карильйон з трьома гонгами та трьома молоточками на 6 годин;
Запатентована функція Double Mechanical Safety під час роботи репетира;
Першості у годинній справі: три гонги, що становлять спіраль над основною платиною, у поєднанні з тривісним турбійоном;
Діаметр гонгов: вартового: 44,7 мм; чверть-годинного: 43,5 мм; хвилинного: 44,1 мм;
Запас ходу: 60 годин; Частота: 21600 пк/хв (3 Гц); Каміння: 56.

Оздоблення
Платина та мости: ручне оброблення та полірування, кругове зернення, полірування фасок; ручне полірування гвинтів; Барабан: кругове зерно.

Корпус, циферблат, ремінець
Діаметр: 50 мм; Висота: 26 мм; Матеріал: золото рожеве 18 карат; Сапфірові апертури з боків;
Задня кришка корпусу: Подвійна кришка, що покращує звучання гонгов, з дужками, що обертаються, для заводу та встановлення часу;
Колесо, що обертається, для встановлення фази Місяця;
Кристал: унікальний куполоподібний сапфір з покриттям антивідблиску;
Водостійкість: 30 м
Циферблат: алюміній та титан, лаковані індекси;
Стрілки: воронені;
Ремінець: шкіра алігатора;
Застібка: складна пряжка із 18-каратного рожевого золота.
Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
05.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
04.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
04.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю