Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Jaeger-LeCoultre - Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpétuel

Компанія зі 186-річною історією та більш ніж 1200 годинних калібрів продовжує робити сміливі ходи, що відображають її технічні можливості. На SIHH 2019 мануфактура представила вражаючий годинник «Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpetuel» – або «Gyrotourbillon 5», який став однією з найяскравіших зірок виставки.

Просто глянувши на годинник, більша частина механізму якого відкрита з боку циферблату, можна сказати, що це, очевидно, один із найскладніших зразків високого вартового мистецтва. Насамперед спостерігач побачить сферичний гіротурбійон - п'ятий багатовісний турбійон від Jaeger-LeCoultre з 2004 року. Це ефектне та складне рішення зберігає механізм від несприятливого впливу сили тяжіння, середня позиційні помилки від зміни швидкості коливань у горизонтальному та вертикальному положеннях.

Але це ще не все ... Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpetuel оснащені механізмом постійної сили. Двигуна, що змінюється, що доставляється до регулюючого органу годинника, впливає на їх швидкість. Щоб вирішити цю проблему, «Jaeger-LeCoultre» використовувала remontoir d'égalité , цей механізм складається з пружини, яка періодично приводиться в рух головною пружиною, ізолюючи енергоємний регулятор турбійону від крутного моменту, що варіюється, заводного барабана. У цьому випадку remontoir також використовується, щоб регулювати рух хвилинного колеса, створюючи ефект стрибаючих хвилин та забезпечуючи точність відображення часу. Що ще важливіше, ударний хвилинний механізм також залежить від системи хвилин, що стрибають, повністю усуваючи помилку звукового сигналу, яка може виникнути, якщо репетир активується між хвилинами - тоді відтворюваний дзвін і час на циферблаті можуть відрізнятися на одну хвилину.

«Вестмінстерський» хвилинний репетир відтворює дзвін Біг-Бена за допомогою набору з чотирьох гонгів та молоточків (Sol-Do-Re-Mi, як вигравірувано французькою мовою на механізмі). Молоточки-требюше (шарнірні та пружинні) дозволяють робити сильні та швидкі удари по кришталевих гонгах з квадратним поперечним перерізом, що забезпечує оптимальну площу контакту. Вони приварені до годинного скла, щоб, завдяки чудовій якості звукопередачі синтетичного сапфіру, робити гучний і чистий звук.

Механізм репетира від Jaeger-LeCoultre містить кілька інновацій в області годинника з боєм. Наприклад, найкрасивіший передзвін може бути затьмарений перервами та проміжками тиші між ударами. Для того щоб створити милозвучну мелодію, в ударний механізм «Gyrotourbillon Westminster Perpétuel Master Grande Tradition» була вбудована функція придушення тиші. Це гарантує, що навіть коли буде програно неповний набір Вестмінстерських чвертей, не буде тимчасової затримки, що відповідає відсутнім чвертям, до того, як будуть пробиті хвилини. У кожному випадку, коли буде активовано репетир, удари годинників, чвертей години та хвилини об'єднаються в одну безперервну мелодію.

На відміну від більшості вічних календарів, калібр 184 коригується в обох напрямках. Розмітка дат вигравірована рельєфно на кільці, що обрамляє циферблат. Оскільки апертура турбійону розрізає розмітку дат на циферблаті між 16 і 17 числом, покажчик дати перестрибує через розріз, завжди показуючи правильний день. При цьому день тижня, місяць та рік відображаються в апертурах на 9, 3 та 12 годин.

Вражаюча комбінація ускладнень поміщена в корпус із білого золота розміром всього 43 мм x 14,08 мм (зокрема багатовісний турбійон менше, ніж у попередніх моделях). А зменшення розміру означає зменшення допустимої похибки. Таким чином, зменшений розмір робить годинник не тільки зручнішим, а й показує додаткову складність, яку тягне ця мінімізація.

Як і у випадку з механізмом, обробка корпусу виконана на найвищому рівні, комбінуючи поліровані та матові поверхні. Кнопка репетира висувається - це нововведення було вперше представлене у версії "Master Ultra-Thin Minute Repeater Flying Tourbillon" - зберігаючи плавні лінії круглого корпусу.

Відкритий циферблат представлений у двох версіях: синій емалевій (ref. Q52534E1) та більш класичній, сріблясто-білій (ref. Q5253420), демонструючи унікальну майстерність бренду в мистецтві оздоблення в таких техніках, як гільйоше, тонка ковка martelage та емаль. Завершальний штрих додає синій ремінець зі шкіри алігатора. Обмежена серія о 18 годині буде доступна не раніше 2020 року.

Технічні деталі

Модель
Jaeger-LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpetuel
Reference: Q52534E1 (блакитний емалевий циферблат), Q5253420 (сріблястий циферблат)
Обмежений випуск: 18 екз.
Ціна: CHF 800.000

Корпус
Діаметр: 43 мм
Товщина: 14,08 мм
Матеріал: біле золото 18 карат
Сапфірова скло, сапфірова задня кришка
Вонепроникність: 30 м

Циферблат
Блакитний з гільйоше або сріблястий із зерненням

Механізм
Калібр: 184 з ручним заводом
Частота: 28800 пк/год
Запас ходу: 52 годин
Компонентів 1050
Каміння: 137
Заводних барабанів: 2
Функції: годинник, хвилини, вічний календар, багатовісний турбійон, хвилинний репетир з Вестмінстерським передзвоном

Ремінець
Синій зі шкіри алігатора.

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
06.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
05.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
05.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю