Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити швейцарський годинник на справжність

Прикриваючись знижками та розпродажами, реклама в Мережі часто пропонує нам купити за мінімальною ціною хороший швейцарський годинник, обіцяючи відповідну якість товару. На жаль, ринок підробок швейцарського годинникового продукту розвивається стрімко: підпільні «майстри» опановують технології, максимально наближені до мануфактурного виробництва навіть найскладніших хронометрів, тому відрізнити оригінальну модель швейцарського годинника від репліки стає все важче.

За статистикою, близько 5% власників дорогого наручного годинника носять не оригінали, а майстерно виконані підробки, навіть не здогадуючись, що їх обдурили. І здебільшого за атрибут сплачено чималі гроші. Удар не лише по гаманцю, а й за іміджем.

Підробляють найпопулярніші моделі відомих брендів - те, на що завжди високий попит. Рівень реплік досить різний: трапляються й грубі китайські фейки, чиє походження видно за версту неозброєним оком, але найбільша загроза — копії середнього та найвищого цінового діапазону, які найчастіше видають за справжній Ролекс або Хублот. Їх навіть пакують у красиві коробки, доповнюючи нібито справжніми сертифікатами якості.

Як би чудово не виглядала копія, все ж таки відрізнити фейк від оригіналу швейцарського годинника можна. Виконуйте рекомендації, які ми наводимо нижче.

Слабкі місця контрафакту: за якими ознаками годинник швейцарського виробництва відрізнити від гарної підробки

  • Комплектація. Всі справжні хронометри упаковані у якісні фірмові коробки з елегантним дизайном. Як правило, для боксів використовуються дорогі матеріали (муар, саф'ян та тиснення золотом). На днищі надруковано реквізити мануфактури. Крім годинника, в комплектацію також входять технічний паспорт або сертифікат із зазначенням індивідуального номера моделі. Перевірити справжність швейцарського годинника можна за серійним номером, відвідавши офіційні бутики брендів, адреси яких можна побачити на офіційних сайтах компанії. Копія, як правило, не нумерується або її числовий ряд не відповідає базам даних бренду. Також сертифікат повинен містити друк та інформацію про місце продажу годинника.
  • Маркування. Оригінальні хронометри не містять фрази Made in Switzerland - виробник використовується маркування у вигляді фраз Swiss Made або Swiss Quartz, що передбачає автентичність не тільки збирання приладу, а й виготовлення його механізмів, а також перевірку на якість. Аналогічні написи зустрічаються і на сталевих браслетах, якщо вони також виготовлені в Швейцарії. Про тестування механізму на батьківщині свідчить напис Swiss Movement, але сама конструкція може мати не швейцарське походження. Про автентичність корпусу говорить маркування Swiss Case, а Swiss Parts означає, що швейцарські моделі — лише окремі деталі, які також марковані.

  • Вага справжніх наручних хронометрів досить важка, чого не сказати про копії, укомплектовані полегшеними механізмами. У фейках іноді зустрічається пластмаса, що йде врозріз із фірмовою комплектацією. Замість механіки в репліках часто встановлені кварцові системи ходу. Якщо в оригінальну модель впроваджено ускладнення або додаткові опції, у контрафактних вони лише часткові або не працюють зовсім. У механічному хронометрі хід секундної стрілки плавний, кварцовому — з ривками. Стрілки в автентичному годиннику завжди рівні.
  • За якими ще ознаками швейцарський годинник відрізняється від підробки? За якістю браслета чи ремінця. Стежки повинні бути рівними, нитки, що стирчать, — виключені. При згині шкіра швидко вирівнюється, не залишаючи сліду. Якщо в автентичній моделі браслет виготовлений з дорогоцінних металів, то в копії використовується сталь з позолотою. Зверніть увагу на гравіювання, нанесене на застібку, — воно має бути нанесене рівно, глибоко і без помилок у словах.
  • Скло більшості оригінальних «швейцарців» — сапфірове, тоді як у репліці використовується мінеральне або прозоре скло. Перевірка водою — надійний спосіб виявити контрафакт: на сапфіровій поверхні крапельки води не розтікатимуться, а зберуться в акуратну краплю. Кришка циферблата повинна щільно прилягати до безелю. Погляньте на корпус збоку: якщо один краєчок скла трохи вище за інший - це фейк.
  • У віконці дати індикатор повинен бути розташований з дотриманням пропорцій: не повинен бути надто глибоким, а число повністю поміщається у рамці і не ховається під неї. Наприклад, в оригінальних Rolex над віконцем з датою стоїть лінза, що збільшує показник більш ніж у 2,5 рази.

  • Заводна головка у підробці часто виконана грубо. Якщо в оригіналі використовується натуральний матеріал, у репліках кабошон — із пластмаси або звичайного скла, приклеєного у виїмку. У водонепроникних моделях Submariner, Daytona, Sea-Dweller марки Rolex головки доповнені захисним кільцем каучуку, яке видно при відкритті.
  • Самородки. Якщо в оригіналі використані натуральні камені, модель супроводжується, як правило, описом у гарантійному сертифікаті про їх частоту, колір та каратність. У високоякісних репліках встановлені штучні сапфіри, що імітують діаманти, рубіни, смарагди. Сертифіката на них зазвичай немає. Дорогоцінні камені, що використовуються для інкрустації ювелірних годинників, кріпляться особливим способом - у коронці. Якщо провести подушечкою пальця по камінчику, відчуття вібрації не виникне, звісно, за умови, що у ваших руках оригінал.
  • Задня кришка містить багато інформації про справжній годинник. За її дизайном можна розпізнати копію. Це частина складної конструкції корпусу, при виготовленні якої кустарні умільці часто допускають серйозні промахи: замість прозорої кришки ставлять металеву або, навпаки, закриту замість скляної. Відсутні гравіювання з логотипом, слабко вигравірувані написи, букви, що «скачуть», граматичні помилки — ознака фейка. Порівняти побачену модель з справжнім оригіналом можна і в онлайн-режимі: на офіційному сайті компанії є фото всіх годинникових колекцій та внутрішньосегментних лінійок, які вона випустила.
  • Якість гравіювання також підкаже, оригінал ви розглядаєте чи його аналог. Виробники реплік часто намагаються підкорити потенційного покупця естетичним розмахом свого продукту, тому буквально ліплять логотипи значних розмірів на будь-яких поверхнях. Істина говорить, що малий золотник куди дорожчий, тому з 2002 року компанія Rolex наносить гравіювання у вигляді корони на тильну частину скла в області цифри «6» настільки маленьку, що розпізнати її без збільшувального скла неможливо.
  • Ви не знаєте, як відрізнити оригінальний швейцарський годинник від копії, що нав'язується вам? За ціною! Вартість автентичних Omega, Longines, Rolex, Hublot ніколи не буде низькою. Виключено й значні знижки, якими нас часто приваблює сумнівна реклама. TAG Heuer з дисконтом у 80% – це фейк!

  • Справжні швейцарські хронометри не продаються в перших торгових точках, що попалися. Купити шедевр ручного складання можна тільки в спеціальних сертифікованих бутіках, дилерських компаніях та перевірених інтернет ресурсах, наприклад, у компанії Watches Master, що пропонує оригінальний елітний годинник, якість якого підтверджена документально.
Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
06.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
05.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
05.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю