Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Mille Fleurs - емалеві букети від Bovet

Справжня краса ніколи не виходить із моди. Ось чому відомі мануфактури доповнюють свій наручний годинник декором у вигляді різних рослинних елементів. Попит на подібні прилади для вимірювання часу залишається високим. Причин тому безліч.
По-перше, квіти – це завжди красиво. А це вагомий аргумент для представниць прекрасної статі на користь того, що їм необхідно купити годинник саме цієї моделі. На відміну від чоловіків, вони прагнуть придбати не так функціональний прилад, як модний аксесуар. Жіночий годинник з квітковим декором сприймається дамами як прикраса.
По-друге, велике значення має і те, яка саме рослина зображена на приладі для вимірювання часу. Нині багато людей захоплюються Східною філософією, цікавляться різними етнічними культурними традиціями. Кожна рослина через призму сформованих століттями уявлень про її сутність сприймається як символ, зашифроване послання. В результаті жіночий годинник з квітковим або рослинним орнаментом на зап'ясті вразливої володарки набуває значення талісмана, таємного знака, який потрібно розгадати, осмислити, відчути.
З іншого боку, у процесі створення флористичного декору повною мірою виявляються творчі здібності різних майстрів. Наручний годинник з подібними прикрасами створюється за участю ювелірів, емальєрів, граверів. Іноді створення однієї моделі потрібні зусилля всіх майстрів відразу.
 
Минулого року безліч іменитих мануфактур представило новий жіночий годинник з флористическим декором. Щоб реалізувати ці задуми компанії обрали різний підхід. У 2011 році швейцарська компанія Bovet розпочала випуск колекції Mille Fleurs. Це жіночий годинник незвичайної краси, кожна модель якого прикрашена якоюсь квіткою, написаною на циферблаті вручну. Корпуси Bovet Mille Fleurs виготовлені з 18-каратного золота білого або жовтого кольору. Їх діаметр дорівнює 39 мм.
Є ще одна риса продукції цієї компанії, яка робить годинник унікальним і неповторним, привертає увагу і робить впізнаваним виробом серед інших: мініатюрний живопис на циферблаті, що поєднує різні техніки емалювання.
Майстри компанії втілили на невеликому просторі циферблату одну з найблагородніших форм образотворчого мистецтва: живопис на емалі. На металеву поверхню (переважно віддається золоту та міді) художник наносить білу емальовану основу, яку після нанесення піддають випалу в печі. Іноді емалювання піддають також зворотний бік оброблюваного металу, що оберігає його від розтріскування та деформації. На білій блискучій поверхні художник створює мініатюрний портрет або пейзаж, який наноситься за допомогою найтоншого пензля або навіть у деяких випадках волосинки. Зображення практично "збирається" за допомогою пунктирних точок. Цей метод малювання називається пуантилістичним. У міру нанесення шарів зображення проводиться випалення печі, а потім наноситься завершальний етап: нанесення останнього шару прозорої емалі. Після цього зображення ретельно полірується.
Створення циферблату за цією технікою може зайняти до трьох місяців кропіткої та напруженої роботи, адже лише один неправильний рух може зіпсувати всі роботи майстра-емальєра.
 
Цей жіночий годинник можна носити на ремінці з натуральної шкіри, тон якого підібраний до відтінку квітки на циферблаті. Однак конструкція корпусу дозволяє зняти його, закріпивши годинник на позолоченому ланцюжку, який продається в комплекті з годинником. Механізм залишається захищеним від проникнення вологи на глибині до 30 м. Наручний годинник Mille Fleurs оснащений автоматичним калібром 11ВА13. Механізм має резерв ходу на 72 години.
Усі моделі серії Mille Fleurs мають перламутрові циферблати білого чи чорного кольору. Як годинникові індекси використовуються десять білих діамантів. Інкрустацію має і дужка корпусу. Її прикрашають 43 діаманти, вага яких становить 0,21 карата. Деякі моделі мають інкрустований дорогоцінним камінням безіль.

Циферблат кожного екземпляра з колекції Mille Fleurs прикрашений квіткою. Модель Fleurier 39 ( ref. AF39003-SD2-LT04 ) на білому циферблаті має зображення орхідеї. Ця квітка символізує чисте кохання, пристрасну натуру. Здавна орхідеї символізували ніжність. Ось чому багато шанувальників теорії фен-шуй прагнуть тримати цю квітку вдома як символ любові та миру в сім'ї.

Жіночий годинник Fleurier 39 ( ref. AF39013-SD2-LT01 ) прикрашений зображенням лотоса на чорному тлі. Ця напрочуд красива квітка однаково шанується в різних культурах. Лотос вважався божественним символом, джерелом космічного життя, відродження. Зображення цієї квітки супроводжувало людей, які вважалися духовно чистими та шляхетними.

На циферблаті годинника Fleurier 39 ( ref. AF39003-SD2-LT05 ) зображено символ вірності — братки.

Моделі Fleurier 39 (ref. AF39013-SD123-LT02) та ( ref. AF39010-SD123-LT02 ) прикрашають розкішні троянди червоного та рожевого кольорів. Ці чудові рослини здавна символізували серце, центр світобудови, досконалість. Однак найчастіше краса троянд нагадує людям саме про кохання в будь-яких її проявах: піднесеного, романтичного, пристрасного.
Колекція Mille Fleurs від компанії Bovet дає можливість будь-якій жінці купити годинник із зображенням саме тієї квітки, якій вона віддає перевагу.
 
Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
05.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
04.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
04.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю