Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Огляд годинника Rolex Submariner

Oyster Perpetual Submariner та Oyster Perpetual Submariner Date, архетипи годинників для дайверів, уособлюють історичний зв'язок між Rolex та підводними дослідженнями.

Випущена в 1953 році модель Rolex Submariner стала першим наручним годинником для дайверів , водонепроникні на глибині до 100 метрів (330 футів). Через кілька років, в 1969 році, Rolex представив Submariner Date - версію моделі з функцією дати. З того часу ці дві години вийшли за межі морських глибин, ставши годинами вибору для широкого кола видів спорту та інших занять.

БЕЗЕЛЬ З ВСТАВКОЮ З КЕРАХРОМУ

Однонаправлений обертовий безель моделей Submariner і Submariner Date оснащений 60-хвилинною градуйованою моноблочною вставкою Cerachrom - чорною, синьою або зеленою, в залежно від версії - яка дозволяє дайверам стежити за часом під водою. Ця запатентована вставка виготовлена з надзвичайно твердої кераміки, що практично не дряпається, на колір якої не впливають ультрафіолетові промені. Крім того, завдяки своєму хімічному складу, високотехнологічна кераміка інертна і не схильна до корозії. Поділу та цифри відлито з кераміки та пофарбовано золотом або платиною за допомогою процесу PVD (фізичного осадження з парової фази). Накатаний край безелю забезпечує чудове захоплення і дозволяє легко маніпулювати годинником навіть у рукавичках.

Окрім своїх функцій і властивих йому технічних якостей, безель годинника Submariner і Submariner Date робить свій внесок у дуже сильну візуальну ідентичність цих двох моделей.

РОЗБОРЧИВИЙ І ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ

Велика увага була приділена розбірливості цих водолазних годинників. На циферблаті годинникові мітки і стрілки Chromalight заповнені або покриті люмінесцентним матеріалом, що випромінює тривале блакитне свічення - вдвічі довше, ніж традиційні матеріали, що фосфоресціюють. На безеле трикутна "нульова" позначка градуювання видно у темряві завдяки вбудованій капсулі з тим самим люмінесцентним матеріалом.

 

СУБМАРИНЕР ТА СУБМАРИНЕР ДАТА, СЕРТИФІКОВАНІ ЗА СТАНДАРТОМ SUPERLATIVE CHRONOMETER

Як і всігодинник Rolex, Submariner і Submariner Date мають сертифікат Superlative Chronometer, який був заново розроблений Rolex у 2015 році. Це ексклюзивне позначення свідчить про те, що кожен годинник, що виходить з майстерень марки, успішно пройшов серію випробувань, проведених Rolex у власних лабораторіях та відповідно до власних умов. Ці сертифікаційні випробування застосовуються до повністю зібраного годинника, після корпусу механізму, гарантуючи чудові характеристики на зап'ястя з точки зору точності, запасу ходу, водонепроникності та автопідзаводу. Статус Superlative Chronometer символізується зеленим друком, що постачається з кожним годинником Rolex, і супроводжується міжнародною п'ятирічною гарантією.

 

Точність кожного механізму - офіційно сертифікованого як хронометр Швейцарським інститутом тестування хронометрів (COSC) - перевіряється Rolex вдруге після того, як він поміщений в корпус, щоб переконатися, що він відповідає критеріям, які набагато суворіші, ніж критерії офіційної сертифікації. Точність Rolex Superlative Chronometer становить близько -2/+2 секунди в день - відхилення швидкості, що допускається брендом для готового годинника, значно менше, ніж те, що приймається COSC для офіційної сертифікації тільки механізму.

 

Сертифікаційні випробування Superlative Chronometer проводяться після корпусу з використанням сучасного обладнання, спеціально розробленого Rolex, і відповідно до ексклюзивної методики, яка імітує умови, в яких годинник фактично гасає, і більш точно відображає реальний життєвий досвід. Повністю автоматизована серія тестів також перевіряє водонепроникність, здатність автоподзаводу та запас ходу 100% годин Rolex. Ці випробування систематично доповнюють кваліфікаційні випробування під час розробки та виробництва, щоб гарантувати надійність, міцність та стійкість годинників до магнітних полів та ударів.

 

КОРПУС OYSTER, СИМВОЛ ВОДОНЕПРОНИКНОСТІ

Корпус Oyster моделей Submariner і Submariner Date діаметром 41 мм з гарантованою водонепроникністю до глибини 300 метрів (1 000 футів) є зразком міцності та надійності. Середня частина корпусу виготовляється із цільного блоку Oystersteel, особливо стійкого до корозії сплаву, або із 18-каратного золота. Задня кришка, окантована тонким рифленням, герметично загвинчується за допомогою спеціального інструменту, який дозволяє отримати доступ до механізму лише сертифікованим годинникарам Rolex. Заводна головка Triplock, оснащена потрійною системою водонепроникності та захищена захисним кожухом, який є невід'ємною частиною середнього корпусу, надійно пригвинчується до корпусу, забезпечуючи водонепроникну безпеку. Кристал з лінзою Cyclops, встановленої в моделі Submariner Date для зручного зчитування дати, виготовлений з сапфіра, що практично не подряпується, і має покриття антивідблиску. Водонепроникний корпус Oyster забезпечує оптимальний захист механізму годинника.

 

ВЕЧНІ КАЛІБРИ 3230 І 3235

Модель Submariner оснащена калібром 3230, а Submariner Date - калібром 3235, механічними механізмами з автопідзаводом, повністю розробленими і виготовленими Rolex. Неперевершені демонстрації технології, ці механізми мають низку патентів. Вони пропонують визначні характеристики з точки зору точності, запасу ходу, стійкості до ударів, зручності та надійності.

 

Осцилятор калібрів 3230 і 3235 має велике балансове колесо зі змінною інерцією, регульоване надзвичайно точно за допомогою золотих гайок Microstella. Воно міцно утримується на місці траверсним мостом, що регулюється по висоті, що забезпечує дуже стабільне позиціонування для підвищення удароміцності. Осцилятор також встановлений на запатентованих високоефективних амортизаторах Paraflex, розроблених Rolex.

 

Калібри 3230 і 3235 мають оптимізовану синю волоскову пружину Parachrom, виготовлену Rolex з парамагнітного сплаву . Нечутлива до магнітних полів волоскова пружина Parachrom забезпечує високу стабільність при коливаннях температури. Вона оснащена котушкою Rolex, забезпечуючи регулярність калібрів у будь-якому положенні.

 

Обидва калібру оснащені запатентованим спуском Chronergy, виготовленим з нікель-фосфору, який поєднує в собі високу енергоефективність і надійність, а також нечутливий до магнітних полів.

 

Калібри 3230 та 3235 оснащені модулем автопідзаводу з вічним ротором, який забезпечує безперервний підзавод заводної пружини за рахунок використання рухів зап'ястя для отримання постійної енергії. Завдяки бочкоподібній архітектурі та найвищій ефективності спуску запас ходу цих двох механізмів становить близько 70 годин.

 

Механізм годинників Submariner і Submariner Date зможуть побачити тільки сертифіковані годинникарі Rolex, але вони чудово оздоблені і декоровані відповідно до безкомпромісних стандартів якості марки.

 

БРАСЛІТ І ЗАСТІЖКА, НАДІЙНІ ТА ЗРУЧНІ

Submariner і Submariner Date встановлені на браслеті Oyster, що складається з трьох ланок. Оснащений розробленою Rolex запатентованою застібкою Oysterlock, яка запобігає випадковому відкриття, цей браслет також має запатентовану систему розширення Rolex Glidelock, розроблену брендом. Цей винахідливий зубчастий механізм розташований під кришкою застібки дозволяє точно регулювати довжину браслета без використання інструментів. Rolex Glidelock на браслеті Oyster має 10 насічок приблизно по 2 мм кожна, що дозволяє легко регулювати довжину браслета до 20 мм. Тому годинник можна носити поверх гідрокостюму завтовшки до 3 мм.

 

Прихована система кріплення забезпечує візуальну цілісність браслета і корпусу. Крім того, у версіях Submariner Date з 18-каратного жовтого або білого золота браслет Oyster має керамічні вставки всередині ланок, які підвищують гнучкість та довговічність браслета.

 

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
05.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
04.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
04.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю