Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Огляд годинника Rolex Cosmograph Daytona

Годинник Oyster Perpetual Cosmograph Daytona - це зразок для тих, хто захоплюється водінням та швидкістю.

Культова модель Cosmograph Daytona, представлена в 1963 році, була розроблена з урахуванням потреб фахівців автоперегонів. Оснащений тахіметричним безелем і високопродуктивним механічним механізмом, повністю розробленим і виготовленим компанією Rolex, цей легендарний хронограф є ідеальним інструментом для вимірювання часових інтервалів або визначення середніх швидкостей.

ХРОНОГРАФ, СТВОРЕНИЙ ДЛЯ ДОРІГ

Завдяки своїй точності та надійності Cosmograph Daytona був розроблений як ідеальний хронометричний інструмент для гонщиків. Годинник, оснащений додатковим механізмом для вимірювання інтервалів часу, що відображаються вторинними стрілками, також відрізняються чудовою розбірливістю функцій. Центральна секундна стрілка хронографа дозволяє вимірювати часові інтервали з точністю до однієї восьмої секунди, а два лічильники на циферблаті в положеннях "3 години" і "9 годин" відображають час у хвилинах і годинах відповідно.

 ШВИДКІСТЬ ВИМІРЮВАННЯ ДО 400 ОДИНИЦЬ НА ЧАС


Безель Cosmograph Daytona, виготовлений з металу або високотехнологічної кераміки, виконує функцію тахіметра: за його шкалою можна визначити середню швидкість руху на заданій відстані в залежності від часу, що минув. Ця шкала, що забезпечує оптимальну читаність, робить Cosmograph Daytona ідеальним приладом для вимірювання швидкості до 400 одиниць на годину, виражену за кілометри, милі або будь-які інші одиниці виміру.

 

COSMOGRAPH DAYTONA, СЕРТИФІКОВАНИЙ ЯК ХРОНОМЕТР КЛАСУ SUPERLATIVE


Як і всі годинники Rolex, модель Cosmograph Daytona має сертифікат Superlative Chronometer, знову введений Rolex у 2015 році. Цей ексклюзивний знак свідчить про те, що всі годинники, що виходять з майстерень марки, успішно пройшли низку випробувань, проведених Rolex у власних лабораторіях та відповідно до власних умов. Ці сертифікаційні випробування проходять повністю зібраний годинник після встановлення корпусу механізму, гарантуючи чудові характеристики точності ходу, запасу ходу, водонепроникності та автопідзаводу на зап'ястя. Статус Superlative Chronometer символізується зеленою печаткою, яка ставиться на кожен годинник Rolex, та супроводжується міжнародною п'ятирічною гарантією.

Точність кожного механізму, офіційно сертифікованого швейцарським Інститутом хронометрії (COSC) як хронометр, перевіряється компанією Rolex вдруге після виготовлення корпусу, щоб переконатися в тому, що він відповідає критеріям набагато суворішим, ніж при офіційній сертифікації. Точність Rolex Superlative Chronometer становить близько -2/+2 секунди на добу - відхилення від норми, що допускається маркою для готового годинника, значно менше того, яке приймається COSC для офіційної сертифікації тільки механізму.

Сертифікаційні випробування Superlative Chronometer проводяться після корпусу на сучасному обладнанні, спеціально розробленому Rolex, за ексклюзивною методикою, яка імітує умови реального носіння годинника і більш точно відображає реальний досвід. У ході повністю автоматизованої серії випробувань також перевіряється водонепроникність, здатність до автопідзаводу та запас ходу 100% годин Rolex. Ці випробування систематично доповнюють кваліфікаційні випробування, що проводяться в ході розробки та виробництва, та забезпечують надійність, міцність та стійкість годинників до впливу магнітних полів та ударів.

КОРПУС OYSTER - СИМВОЛ ВОДОНЕПРОНИКНОСТІ


Корпус Oyster моделі Cosmograph Daytona диаметром 40 мм із гарантованою водонепроникністю на глибині до 100 метрів (330 футів) є взірцем міцності та надійності. Середня частина корпусу виготовляється із цільного блоку особливо корозійностійкого сплаву Oystersteel, 18-каратного золота або платини 950 проби. Задня кришка, окантована тонким рифленням, герметично загвинчується за допомогою спеціального інструменту, що забезпечує доступ до механізму тільки сертифікованим годинникарам Rolex. Заводна головка Triplock, оснащена системою потрійної водонепроникності та захищена вбудованим захисним кожухом, надійно пригвинчується до корпусу, як і кнопки хронографа. Скло виготовлене з практично не подряпається сапфіра і має покриття антивідблиску. Водонепроникний корпус Oyster забезпечує оптимальний захист механізму Cosmograph Daytona.

 

З 2023 р. Cosmograph Daytona з платини 950 проби оснащується прозорою задньою кришкою із сапфірового скла з покриттям антивідблиску, що дозволяє милуватися декоративними елементами на механізмі і обертанням маятника.

ВІЧНИЙ КАЛІБР 4131


Модель Cosmograph Daytona оснащена калібром 4131 – механічним хронографом з автоматичним підзаводом, повністю розробленим та виготовленим компанією Rolex, який був замінений калібром 4130, який використовувався у моделі з 2000 року. Цей механізм, що є неперевершеною демонстрацією технологій, має визначні характеристики, зокрема, точність ходу, запас ходу, зручність і надійність. У ньому реалізовано функцію хронографа зі зменшеною кількістю компонентів, що ще більше підвищує надійність механізму. Хронограф включається механізмом з колонним колесом та вертикальною муфтою. Це забезпечує миттєвий та надзвичайно точний запуск хронографа.

У калібрі 4131 застосовано запатентований нікель-фосфорний спуск Chronergy, що поєднує високу енергоефективність та надійність, а також стійкий до впливу сильних магнітних полів.

Механізм оснащений синьою волосковою пружиною Parachrom, виготовленою Rolex із парамагнітного сплаву. Крім стійкості до сильних магнітних полів, ця пружина має високу стабільність при перепадах температур, а також високу стійкість до ударів. Вона оснащена котушкою Rolex, що забезпечує сталість перебігу калібру в будь-якому положенні.

 

Осцилятор калібру 4131 має велике балансове колесо зі змінною інерцією, що регулюється з високою точністю за допомогою золотих гайок Microstella. Він надійно утримується регульованим по висоті траверсом, що забезпечує дуже стабільне позиціонування та підвищує ударостійкість. Крім того, генератор встановлений на запатентованих високоефективних амортизаторах Paraflex, розроблених Rolex, що ще більше підвищує ударостійкість механізму.

 

Калібр 4131 оснащений системою автозаводу за допомогою ротора Perpetual, який забезпечує безперервний завод головної пружини за рахунок використання рухів зап'ястя для отримання постійної енергії. Його маятник, вирізаний та оснащений оптимізованим шарикопідшипником, виготовлений із 18-каратного жовтого золота, у моделі Cosmograph Daytona – із платини 950 проби. Завдяки бочкоподібній архітектурі та найвищій ефективності спуску запас ходу цього механізму становить близько 72 годин.

 

Механізм Cosmograph Daytona буде видно лише сертифікованим годинникарам Rolex, проте він чудово оздоблений та декорований відповідно до безкомпромісних стандартів якості марки. Зокрема, його мости прикрашені Rolex Côtes de Genève – ексклюзивним декором, який відрізняється від традиційних Côtes de Genève наявністю невеликої полірованої канавки між кожною смугою. У моделях Cosmograph Daytona з платини 950 проби це оздоблення видно власнику через прозору задню кришку.

БРАСЛЕТ І ЗАСТІБКА: НАДІЙНІСТЬ І КОМФОРТ


Залежно від модифікації Cosmograph Daytona оснащується або триланковим браслетом Oyster або браслетом Oysterflex, характерним тільки для моделей з 18-каратного золота. Обидва браслети оснащені запатентованою Rolex застібкою Oysterlock, що запобігає випадковому розкриття.

 

Браслет Oyster моделі Cosmograph Daytona оснащений розробленим компанією комфортним подовжувачем Easylink, який дозволяє власнику легко збільшити його довжину приблизно на 5 мм, що забезпечує додатковий комфорт за будь-яких обставин. Крім того, у моделях з 18-каратного жовтого, білого або Everose золота або платини 950 проби браслет Oyster оснащений керамічними вставками всередині ланок, розробленими та запатентованими Rolex, що підвищує його гнучкість та довговічність.

 

Запатентований браслет Oysterflex, розроблений компанією Rolex, унікальним чином поєднує в собі міцність та надійність металевого браслета з еластичністю, комфортом та естетикою ремінця з еластомеру. Цей інноваційний браслет складається з двох гнучких, вигнутих металевих лопат - по одній на кожну секцію браслета - покритих високоефективним чорним еластомером. Браслет Oysterflex оснащений розробленою Rolex та запатентованою системою розширення Glidelock. Цей оригінальний механізм складається із стійки, розташованої під кришкою застібки, що дозволяє точно регулювати довжину браслета без використання інструментів. Система Rolex Glidelock на браслеті Oysterflex має шість вирізів завдовжки близько 2,5 мм, що дозволяє легко регулювати довжину браслета до 15 мм.

 

ЧЕРВЕНЬ 2023 РОКУ - СПЕЦІАЛЬНИЙ COSMOGRAPH DAYTONA

 

На честь сторіччя гонки "24 години Ле-Мана" компанія Rolex представляє оригінальну версію свого легендарного хронографа.

На честь 100-річчя гонки "24 години Ле-Мана" компанія Rolex випускає оригінальну версію свого легендарного хронографа 126529ln . Цей новий годинник, виготовлений з 18-каратного білого золота, оснащений безелем Cerachrom із чорної кераміки; на тахіметричній шкалі цифра "100" із червоної кераміки нагадує про столітній ювілей гонки. На тлі яскраво-чорного циферблату виділяються інтенсивно-білі лічильники, графічний дизайн яких навіяний традиційним циферблатом Rolex. Корпус Oyster оснащений прозорою задньою кришкою та браслетом Oyster. Цей оригінальний годинник оснащений ексклюзивним механізмом калібру 4132, який дозволяє відраховувати годинник функції хронографа за двадцять чотири години - ще один натяк на гонку - замість звичайних дванадцяти. Механізм оснащений механізмом спуску Chronergy, амортизаторами Paraflex і мостами, прикрашеними фірмовим орнаментом Rolex Côtes de Genève. Вирізаний у корпусі маятник із 18-каратного жовтого золота оснащений оптимізованим шарикопідшипником. Як і весь годинник Rolex, ця спеціальна версія Oyster Perpetual Cosmograph Daytona має сертифікат Superlative Chronometer, який гарантує чудові характеристики на зап'ястя.

 Рахунок годин функції хронографа ведеться протягом двадцяти чотирьох годин замість звичайних для моделі дванадцяти за допомогою додаткового запатентованого механізму, що складається з семи компонентів, який можна порівняти з диференціалом, переробленим Rolex. Ця система редукції, яка в технічній термінології називається епіциклічним редуктором, удвічі знижує швидкість обертання зубчастої передачі, що обертає 24-годинну стрілку. Прекрасна ілюстрація інженерної майстерності Rolex – морфологія пристрою дозволила інтегрувати його без жодних змін до архітектури механізму. Фактично механізм просто замінює передавальне колесо, і його робота ніяк не впливає на роботу калібру 4132.

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
05.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
04.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
04.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю