Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Огляд годинника Rolex GMT-Master II

Годинник Oyster Perpetual GMT-Master II був розроблений для одночасного відображення часу у двох різних часових поясах. Міцний і функціональний, цей годинник ідеально підходить для перетину земної кулі.

Як за функцією, так і за назвою, GMT-Master II навіває думки про далекі подорожі через вартові пояси. Гринвічський середній час (GMT) позначає середній сонячний час у Королівській обсерваторії в Грінвічі (Лондон) - історично сформованому місці розташування офіційного головного меридіана, що використовується для розрахунку довготи та визначення часових поясів у всьому світі. Космополітичний годинник GMT-Master II призначений для тих, хто перетинає земну кулю або чия діяльність проходить одночасно в кількох часових поясах.

ЧЕРЕЗ ГОДИННІ ПОЯСИ

Годинник Oyster Perpetual GMT-Master, випущений у 1955 році, став свідком стрімкого розширення міжконтинентальних подорожей у другій половині 20-го століття. Годинник навіть став офіційним годинником Pan American World Airways, більш відомої у всьому світі як Pan Am, найвідомішої американської міжконтинентальної авіакомпанії того часу. В 1959 відбулася важлива подія, що ознаменувала партнерство: перший безпосадковий рейс Pan Am Jet Clipper з Нью-Йорка до Москви. На руці капітана був годинник GMT-Master, який використовувався як навігаційний прилад під час польоту.

 

GMT-Master, справжній "годинник-інструмент", постійно розвивалися, пропонуючи все більш високі технічні характеристики. У 1982 році Rolex представив новий механізм, що дозволяє встановлювати годинникову стрілку незалежно від інших стрілок. Щоб чітко позначити цю еволюцію та уникнути плутанини з GMT-Master, модель, оснащена оптимізованим механізмом, була названа GMT-Master II.

 

24-ГОДИННИЙ ДИСПЛЕЙ І НЕЗАЛЕЖНА ГОДИННИКА СТРІЛКА

Окрім звичайних годинної, хвилинної та секундної стрілок, які показують місцевий час (час у поточному місцезнаходження власника), GMT-Master II оснащений стрілкою зі стрілкою, яка обходить циферблат разів о 24 годині, а також двонаправленим безелем, що обертається, і 24-годинною градуйованою моноблочною вставкою Cerachrom з двоколірної кераміки. Коли безель знаходиться в нейтральному положенні, тобто з трикутником у положенні "12 годин", 24-годинна стрілка показує контрольний час (наприклад, домашній час), який можна дізнатися з градуювання на безеле.

 

Переходячи за кордоном, мандрівники можуть легко встановити місцевий час: годинна стрілка "перестрибує" з години на годину завдяки механізму, керованому заводною головкою. Регулювання здійснюється незалежно від хвилинної та секундної стрілок, не торкаючись 24-годинної стрілки. Таким чином, мандрівники можуть одночасно зчитувати місцевий та контрольний час.

 

БЕРЕЗЬ, що обертається, і АЛЬТЕРНАТИВНИЙ ГОДИННИЧИЙ ПОЯС

Час в альтернативному часовому поясі може бути показаний простим поворотом безеля, що обертається. У цьому випадку контрольний час більше не відображається, оскільки саме час альтернативного часового поясу зчитується 24-годинною стрілкою проти поділу на безеле.

 

Безель був ретельно розроблений для ідеального виконання своєї функції. Rolex розробив систему обертання безелю з тригональною пружиною, яка дозволяє повертати безель чітко та надійно в будь-якому напрямку та фіксувати його з позитивним клацанням у кожному з 24 різних годинних положень. Безель легко повертається завдяки накатаній кромці, що забезпечує чудове захоплення.

КЕРАМІЧНА ВСТАВКА БЕЗЕЛЮ

Двонаправлений безель, що обертається GMT-Master II оснащений 24-годинною градуйованою моноблочною двоколірною вставкою Cerachrom. Ця запатентована вставка виготовлена з надзвичайно твердої кераміки, що практично не дряпається, на колір якої не впливають ультрафіолетові промені. Крім того, завдяки своєму хімічному складу, високотехнологічна кераміка інертна і не схильна до корозії. Формовані, поглиблені поділки та цифри покриті золотом або платиною за допомогою процесу PVD (фізичного осадження з парової фази). Крім своїх функцій і властивих йому технічних переваг, безель годинника GMT-Master II робить свій внесок у створення яскравої візуальної ідентичності моделі. З 2023 безель Cerachrom на Cosmograph Daytona окантований тонкою смугою з того ж металу, що і середній корпус.

 

У 2013 році Rolex відкрив нові можливості, представивши свою першу цільну двоколірну керамічну вставку безелю - синю на одній половині і чорну на іншій - на Oystersteel версії GMT-Master II. Через рік компанія представила двокольоровий безель з червоної та синьої кераміки на моделі GMT-Master II з 18-каратного білого золота. У 2018 році бренд представив двокольоровий безель з коричневої та чорної кераміки на двох варіантах GMT-Master II – одному з 18-каратного золота Everose та другому у версії Everose Rolesor (поєднання Oystersteel та золота Everose). Двоколірна вставка безеля із зеленої та чорної кераміки була представлена в 2022 році на Oystersteel GMT-Master II із заводною головкою на лівому боці корпусу та апертурою дати в положенні "9 годин" - єдиний годинник Rolex з такою конфігурацією. У 2023 році двоколірна вставка Cerachrom сірого – нового відтінку – та чорного кольору була представлена на двох варіантах моделі, один у жовтій версії Rolesor (поєднання Oystersteel та жовтого золота), а інший повністю виготовлений з 18-каратного жовтого золота. Ці вставки Cerachrom поєднують у собі технічні характеристики високотехнологічної кераміки та культову естетику оригінальних GMT-Master.

 

GMT-MASTER II, СЕРТИФІКОВАНИЙ ХРОНОМЕТР КЛАСУ SUPERLATIVE CHRONOMETER

Як і всі годинники Rolex, GMT-Master II має сертифікат Superlative Chronometer, який був введений Rolex в 2015 році. Це ексклюзивне позначення свідчить про те, що кожен годинник, що виходить з майстерень марки, успішно пройшов серію випробувань, проведених Rolex у власних лабораторіях та відповідно до власних умов. Ці сертифікаційні випробування застосовуються до повністю зібраного годинника, після корпусу механізму, гарантуючи чудові характеристики на зап'ястя з точки зору точності, запасу ходу, водонепроникності та автопідзаводу. Статус Superlative Chronometer символізується зеленим друком, що постачається з кожним годинником Rolex, і супроводжується міжнародною п'ятирічною гарантією.

 

Точність кожного механізму - офіційно сертифікованого як хронометр Швейцарським інститутом тестування хронометрів (COSC) - перевіряється Rolex вдруге після того, як він поміщений в корпус, щоб переконатися, що він відповідає критеріям, які набагато суворіші, ніж критерії офіційної сертифікації. Точність Rolex Superlative Chronometer становить близько -2/+2 секунди в день - відхилення швидкості, що допускається брендом для готового годинника, значно менше, ніж те, що приймається COSC для офіційної сертифікації тільки механізму.

 

Сертифікаційні випробування Superlative Chronometer проводяться після корпусу з використанням сучасного обладнання, спеціально розробленого Rolex, і відповідно до ексклюзивного протоколу, який імітує умови, в яких годинник фактично носиться, та більш точно відбиває реальний життєвий досвід. Повністю автоматизована серія тестів також перевіряє водонепроникність, здатність автопідзаводу та запас ходу 100% годин Rolex. Ці випробування систематично доповнюють кваліфікаційні випробування в ході розробки та виробництва, щоб забезпечити надійність, міцність та стійкість годинників до сильних магнітних полів та ударів.

КОРПУС OYSTER, СИМВОЛ ВОДОНЕПРОНИКНОСТІ

Корпус Oyster годинника GMT-Master II діаметром 40 мм, гарантовано водонепроникний на глибині до 100 метрів (330 футів), є зразком міцності та надійності. Середня частина корпусу виготовлена із цільного блоку Oystersteel або 18-каратного золота. Задня кришка, окантована тонким рифленням, герметично загвинчується за допомогою спеціального інструменту, який дозволяє отримати доступ до механізму лише сертифікованим годинникарам Rolex. Заводна головка Triplock, оснащена потрійною системою водонепроникності та захищена вбудованим захисним кожухом, надійно пригвинчується до корпусу. Кристал, з лінзою Cyclops для легкого читання дати на 3 годинах - або на 9 годинах у версії із заводною головкою на лівій стороні корпусу - виготовлений з практично стійкого до подряпин сапфіра і має покриття антивідблиску. Водонепроникний корпус Oyster забезпечує оптимальну щиту механізму, до якого він поміщений.

 

ВІЧНИЙ КАЛІБР 3285

Годинник GMT-Master II оснащений калібром 3285, механічним механізмом з автопідзаводом, повністю розробленим і виготовленим компанією Rolex. Будучи неперевершеною демонстрацією технології, цей механізм має низку патентів. Він має визначні характеристики, особливо щодо точності, запасу ходу, зручності та надійності.

 

Калібр 3285 включає запатентований спуск Chronergy, виготовлений з нікель-фосфору, який поєднує в собі високу енергоефективність з великою надійністю, а також стійкий до впливу сильних магнітних полів.

 

Механізм оснащений синьою волосковою пружиною Parachrom, виготовленою Rolex з парамагнітного сплаву. Крім стійкості до потужних магнітних полів, ця пружина забезпечує високу стабільність при коливаннях температури, а також високу стійкість до ударів. Вона оснащена котушкою Rolex, що забезпечує регулярність ходу калібру в будь-якому положенні.

 

Осцилятор калібру 3285 має велике балансове колесо зі змінною інерцією, регульоване надзвичайно точно за допомогою золотих гайок Microstella. Він міцно утримується на місці за допомогою регульованого по висоті траверсного моста, що забезпечує стабільне позиціонування для підвищення удароміцності. Осцилятор також встановлений на розроблених Rolex запатентованих високоефективних амортизаторах Paraflex, що ще більше підвищує міцність механізму.

 

Калібр 3285 оснащений системою автопідзаводу з вічним ротором, який забезпечує безперервну заводку головної пружини за рахунок використання рухів зап'ястя для забезпечення постійного джерела енергії. З 2023 року його маятник оснащений оптимізованим шарикопідшипником. Завдяки бочкоподібній архітектурі та найвищій ефективності спуску запас ходу цього механізму становить близько 70 годин.

 

Механізм GMT-Master II буде видно тільки сертифікованим годинникарам Rolex, проте він чудово оброблений і декорований відповідно до безкомпромісних стандартів якості марки.

БРАСЛЕТ І ЗАСТІЖКА: НАДІЙНІ ТА ЗРУЧНІ

Годинник GMT-Master II пропонується на браслеті Oyster з трьох ланок або браслеті Jubilee з п'яти ланок. Ці браслети оснащені розробленою Rolex запатентованою застібкою Oysterlock, яка запобігає випадковому відкриття. Вони додатково оснащені розробленою брендом комфортною подовжувальною ланкою Easylink, яка дозволяє власнику легко збільшити довжину браслета приблизно на 5 мм, забезпечуючи додатковий комфорт за будь-яких обставин.

 

У версіях GMT-Master II з 18-каратного золота браслети оснащені керамічними вставками - розробленими Rolex і запатентованими - всередині ланок для підвищення їхньої гнучкості та довговічності.

 

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
05.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
04.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
04.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю