Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Огляд годинника Vacheron Constantin Historiques Reference 57260

Reference 57260 - це годинний шедевр з подвійним циферблатом, що відрізняється неймовірною складністю та технічними інноваціями.

Vacheron Constantin Historiques Reference 57260 створювався протягом восьми років командою трьох годинних майстрів компанії. Цей годинник, створений з використанням класичних принципів годинної справи і рішучого мислення XXI століття, є абсолютно оригінальним твором, що демонструє загалом 57 ускладнень, деякі з яких є абсолютно новими і унікальними.

 

Нові ускладнення, які необхідно було включити в Reference 57260, зокрема, кілька календарів та подвійний ретроградний хронограф rattrapante ніколи раніше не існували, тому їх довелося розраховувати, проектувати і розробляти заново, таким чином, був створений абсолютно новий калібр механізму. Це означало створення абсолютно нового типу механізму, не схожого на жодну з раніше існували. Більше того, навіть механізми більш звичних ускладнень були модифіковані, переосмислені та перероблені таким чином, щоб готовий годинник був абсолютно гармонійним загалом. Для розробки та реалізації цієї концепції знадобився не лише величезний стрибок уяви, а й майже незбагненний рівень математичного розуміння та майстерності. Успішне завершення роботи над цим годинником дозволило ввести в годинну справу кілька нових важливих ускладнень, і тому дослідження та навички, набуті під час їх створення, можна вважати найбільшим внеском у розвиток механічної годинної справи з 1920-х років.

 

Серед списку з п'ятдесяти семи ускладнень є значна кількість геніальних і важливих нових механізмів, які ніколи раніше не зустрічалися у годинниковій справі. Нові інновації Vacheron Constantin присутні в кожному аспекті конструкції годинника, в рамках якої кожна функція знаходить своє застосування в годинниковій справі як окрема технічна розробка і як невід'ємна частина цього незвичайного годинника.

Виготовлений із цільного 18-каратного білого золота, полірований, з глазурованими обідками з кожного боку, елегантний і ідеально пропорційний корпус оснащений трипозиційною заводною головкою з відповідним індикаторним віконцем на ремінці для відображення положення головки під час заводу або налаштування. Співвісна кнопка на заводній головці управляє функціями запуску/зупинки та повернення до нуля подвійного ретроградного хронографа, а кнопка на ремінці корпусу в положенні "11 годин" активує та перезапускає функцію хронографа rattrapante.

 

На особливу увагу заслуговує абсолютно ненав'язливий і новий дизайн прихованої заздалегідь заводної головки, розташованої в корпусі в положенні "4 години". Це найвитонченіший спосіб приховати кнопку будильника так, щоб вона не відволікала від чистих ліній та елегантності корпусу.

Кожна сторона годинника має циферблат із цільного срібла, а диски, що обертаються, для дисплеїв виготовлені з алюмінію, щоб бути легкими і вимагати мінімальної енергії для руху. Тим часом циферблат виконаний у стилі регулятора, що відображає години, хвилини та секунди на окремих кільцях із розділами. Цей дизайн запозичений у точних годинників з регулятором, які використовуються в обсерваторіях та лабораторіях. На першому циферблаті відображаються деякі з абсолютно нових і дуже цікавих функцій, розроблених годинникарем VacheronConstantin і вперше представлених в цьому годиннику.

 

Гебраїчний вічний календар

Гебраїчний вічний календар, що відрізняється високою технічною та математичною складністю, по праву можна вважати одним з найбільших досягнень у справі останнього часу. Через тривалі цикли зміни гебраїстського календаря та його відмінності від григоріанського календаря, створення повноцінного функціонуючого механічного гебраїстського вічного календаря в годиннику досі було неможливим. Найскладніші математичні розрахунки, що поєднують місячні місяці і сонячний рік, були перенесені не тільки в діючий механізм, але й на елегантний, логічний і дисплей, що легко читається. Це досягнення неможливо переоцінити як приклад геніальності сучасного вартового мистецтва.

 

Гебраїчний вічний календар працює за принципом 19-річного метонічного циклу, оскільки 19 років майже точно кратні сонячному році і місячному місяцю за цей період. На цих годинниках метонічний цикл (також званий золотим числом) відображається у вигляді сектора в положенні "3 години", концентрично розташованого з регістром годинника хронографа. Священна дата Йом-Кіпур, щорічно відзначається за григоріанським календарем, представлена відповідною ретроградною стрілкою в положенні "6 годин", яка повертається у вихідну точку кожні 19 років, після чого сектор замінюється на інший для кожного з 19-річних циклів.

 

Щоб 12-місячний місячний рік не відставав від сонячного, протягом 19-річного циклу сім разів додається "13-й" високосний місяць, званий інтеркалярним. Цей годинник не тільки дозволяє додавати його, але і показує користувачеві, чи є поточний рік 12- або 13-місячним, за допомогою стрілки-індикатора та індикатора 12/13, розташованого концентрично з хвилинним регістром хронографа та стрілкою лічильника в положенні "9 годин" .

 

У єврейському календарі є фіксовані місячні місяці, що по черзі складаються з 29 або 30 днів. Залежно від року, у місяцях Шешван і Кислев може бути 29 або 30 днів. Тут стрілка дати, що самокоректується, концентрично розташована до сектора Йом-Кіпуру і постійних секунд. По обидва боки від дати у двох віконцях зазначено кількість днів та місяців на івриті.

Світський івритський календар, який відображається в чотиризначному вікні під сектором ЙомКіпура, відраховується від передбачуваної дати створення світу в 3760 до нашої ери. Для розрахунку поточного року в єврейському календарі 2015 додається до 3760 року, що дає 5775 рік. Єврейський Новий рік знову починається у вересні 2015 року і, отже, настає 5776 рік. Тішрей – перший місяць єврейського календаря.

 

У центрі годинного кільця розташовані чотири зображення фаз Місяця, а також стрілка, що вказує вік Місяця протягом 29,5305882 днів. Система визначення фаз Місяця Vacheron Constantin вимагає коригування лише один раз на 1027 років.

 

Подвійний ретроградний хронограф "Rattrapante"

Цілком новий для світу годинникового мистецтва, сміливий і візуально драматичний ретроградний хронограф Vacheron Constantin rattrapante має зовсім інноваційний дизайн і конструкцію. Це перший в історії годинник із раттрапантовим хронографом, знятим із подвійного ретроградного ходу. Це не лише дуже ефектне ускладнення, а й геніальна механічна конструкція. Покази нового хронографа зчитуються користувачем так само, як і в класичному спліт-хронографі; унікально те, що на відміну від інших спліт-хронографів обидві стрілки працюють в унісон і від однієї осі, але при цьому стрілки ніколи не зустрічаються, а працюють на двох окремих шкалах на протилежних сторонах циферблата. У цьому плані новий хронограф можна назвати "відокремленим" спліт-хронографом. Для створення цієї функції був винайдений новий механізм хронографа, повністю виготовлений на заводі Vacheron Constantin спеціально для цього виняткового годинника. Крім того, довелося спеціально розробити та виготовити дві довгі та дуже тонкі стрілки хронографа, щоб забезпечити ідеальну стабільність та виняткову точність хронографа під час роботи. Ця деталь ілюструє лише одне із безлічі найскладніших розрахунків і годинних навичок, необхідні розробки та виготовлення кожного аспекту цього годинника, у яких навіть дрібні деталі були старанно продумані. Для хронографа передбачено два циферблати з регістрами, що відраховують кожну минулу хвилину до 60 хвилин і кожну годину до 12 годин, що дозволяє точно реєструвати події тривалістю до 12 годин.

 

Вестмінстерський передзвін, будильник та спеціальна функція нічної тиші

На циферблаті по обидва боки від кільця з годинниковою главою, прямо над регістрами хронографа, видно сектори. Ці сектори та відповідні стрілки є індикаторами вибору режиму передзвону, режиму подачі сигналу будильника та індикатором запас ходу. Не дивно, що цей годинник відрізняється високим ступенем складності і включає нові та унікальні винаходи та інновації в годинниковій справі.

Chiming 

Цей годинник пропонує 3 можливі режими удару:

 

  1. Удар - годинник автоматично дзвонить кожну чверть години, як годинник. П'ять молоточків б'ють по п'яти тонко налаштованих сталевих гонгах, і куранти нагадують "Біг Бен", годинник Вестмінстерського палацу в Лондоні.

 

  1. Нічна тиша - дзвін автоматично вимикається з 22 години до 8 години (докладніше описано нижче).

 

  1. Тиша - куранти відключаються, коли вони не потрібні.

 

Є дві додаткові опції на вибір: Grande sonnerie - удар годинника і чверті при кожному проходженні чверті і Petite sonnerie - повний удар годинника при проходженні години, але тільки четвертний удар без годин на чверті. Щоб повторити дзвінок у будь-який момент, за бажанням користувача можна активувати повзунок на обідку корпусу.

Нічна тиша

 

Спеціально для системи хронометражу цього годинника була розроблена унікальна і дуже зручна для користувача нова функція - режим "нічної тиші", що автоматично активується. Спеціальна система була розроблена компанією Vacheron Constantin і вбудована в цей годинник, завдяки якій (в даному випадку) з 22 години вечора до 8 години ранку вони не дзвонять, щоб не турбувати свого власника. Унікальність цієї системи полягає в тому, що вона є першою системою, яка активується автоматично, без необхідності вручну встановлювати опцію дзвінка або тиші.

 

Будильник

 

Крім механізму передзвону, у цій моделі є вбудована система будильника з окремою індикацією запасу ходу. Головна особливість цього механізму VacheronConstantin полягає в тому, що він дозволяє вибирати між традиційним сигналом на додатковому, по-різному настроєному одиночному гонгу з одним молоточком і сигналом Вестмінстерського карильйону з повним передзвоном в режимі Grande або Petite sonnerie. Сигнал встановлюється за допомогою головки, яка переміщує додаткову стрілку будильника співвісно з годинниковою стрілкою і стрілкою місячного віку. Кнопка підзаводу розташована на планці корпусу.

 

Другий циферблат та додаткові функції

Крім астрономічної індикації, тут представлено кілька унікальних і важливих систем, розроблених спеціально для цього годинника, у тому числі 12-годинна секундна зона, керована цифровим покажчиком світового часу, подвійний вічний календар та чудово видимий турбійон з армілярною сферою.

 

Синя зіркова карта у верхній частині циферблата представляє нічне небо та зіркові сузір'я, видимі з рідного міста користувача, а місяці відображаються по краях. У центрі зовнішньої межі розташована шкала ретроградної дати вічного календаря, стрілка якого повертається у вихідну точку наприкінці кожного місяця. Допоміжні циферблати днів тижня та місяців розташовані з обох боків зіркового циферблату, а отвір над циферблатом місяців показує номер року від 1 до 4 у циклі високосного року. По краю циферблату розташовані три астрономічні шкали, показання яких зчитуються за допомогою центральної золотої стрілки, позначеної сонячним протистоянням. На зовнішній шкалі вказані місяці року та відповідна їм кількість днів, а на концентричній шкалі року, розділеного на періоди знаків Зодіаку, додатково вказані дати весняного та осіннього рівнодень, а також літнього та зимового сонцестоянь. Взаємопов'язані сезони відображаються на ще одному внутрішньому концентричному кільці.

 

У секторі над апертурою турбійону вказано рівняння часу, що показує розбіжність між справжнім сонячним часом і стандартним часом, який коливається протягом року, але може випереджати на 16 хвилин (близько 3 листопада) та відставати на 14 хвилин (близько 12 лютого). Сонячний та середній час збігаються всього на чотири неділі на рік. З боків від апертури турбійону розташовані два подвійні сектори для індикації часу сходу сонця та тривалості дня, а також часу заходу сонця та тривалості ночі у рідному місті користувача. Ці індикатори, по суті, є ще одним важливим фактором григоріанського календаря, в якому дні розраховуються на основі годинника світла та темряви, а не строго встановленого часу.

 

Ще одна годинна новинка - 12-годинний циферблат другого часового поясу з окремим віконцем індикатора дня і ночі, розташованим у положенні "10 годин": другий часовий пояс використовується в поєднанні з функцією світового часу, що відображається у цифровому форматі, що дозволяє вибрати 24 міста та країни та їх відповідні відхилення у часі від Грінвічського меантіму. Абсолютно нова і стримана 12-годинна система механізму та індикації світового часу є першою новою системою, розробленою з часів відомої системи світового часу з 24-годинною індикацією Луї Коттьє, винайденої у 1935 році, і тому має велике значення.

 

Двофункціональний вічний календар

Системи вічних календарів, винайдені та створені годинникарами VacheronConstantin, є одними з найбільших досягнень у створенні цього годинника. Вони є здійсненням високої майстерності Vacheron Constantin в найскладніших математичних розрахунках і можливості годинникових фахівців реалізувати ці розрахунки в механізмах, що функціонують у повній гармонії з великою кількістю інших функцій. Включаючи гебраїстський вічний календар, представлений на іншому циферблаті, цей годинник здатний забезпечити три зовсім різні варіанти показань вічного календаря. Принципово новим є те, що для показань григоріанського вічного календаря, представленого на цьому циферблаті, є два варіанти: або традиційний григоріанський календар, або система бізнес-календарів, відома як ISO 8601, числова система, яка використовує 52 тижні і 7 днів.

 

Григоріанський вічний календар, який автоматично коригує число днів у місяці та високосні роки, може бути прочитаний на циферблаті за допомогою циферблатів ретроградної дати, днів тижня та місяців, при цьому вікно високосного року відображає число від 1 до 4, розташоване праворуч від сектора ретроградної дати. Бізнес-календар ISO 8601 - це спеціальна система, створена Міжнародною організацією зі стандартизації та використовується в основному в міжнародному фінансовому секторі - наприклад, у бухгалтерському обліку компаній за податкові роки, при виплаті заробітної плати або орендної плати на щотижневій основі, при плануванні проектів за тижневим циклів і т. д. Мета цього стандарту - забезпечити однозначний метод подання дат та часу, щоб уникнути неправильного тлумачення числових уявлень дат і часу, особливо під час передачі даних між країнами з різними традиціями запису числових дат та часу. Якщо відповідно до системи ISO також потрібно вказати час, він наводиться з використанням 24-годинної системи та, при необхідності, з інформацією про часові пояси. Обидві ці функції також є на цьому циферблаті.

 

При використанні режиму ISO 8601 число тижня на рік і число дня тижня мають пріоритет над традиційним календарним місяцем та традиційною датою, число тижня зчитується з циферблату концентрично із зазначенням місяця, а число дня тижня вказується числом від 1 (для понеділка) до 7 (для неділі) у вікні безпосередньо над циферблатом тижня.

 

Повний цикл системи ISO становить 400 років, в ній використовується семиденний цикл з тижнями, що починаються в понеділок. Однак у році за системою ISO може бути 52 або, в деяких випадках, 53 повні тижні, коли Новий рік випадає на четвер (середа або четвер у високосні роки): це відбувається кожні 5-6 років. У системі ISO першим тижнем є той, що містить перший четвер року та завжди містить 4 січня. Останній тиждень року в календарі ISO – це той, що містить останній четвер і завжди включає 28 грудня. Ця система вимагає від користувача іншої інтерпретації, наприклад: якщо календар показує четвер, 17 вересня, то календар ISO буде читатися як день 4 в апертурі дня (бо четвер - четвертий день) і W 38 (W - тиждень) на циферблаті тижня. /span>

 

Ще одна опція в механізмі цієї оригінальної системи полягає в тому, що її можна перемикати з режиму ISO в традиційний режим календарного року. Календарний рік – це період, що починається 1 січня та закінчується 31 грудня. Тому в режимі програмування 1 січня року кількість днів тижня буде синхронізована з першим днем календарного року. Якщо у річному календарі перший день року припадає на четвер, 1 січня, то календар показуватиме W1 на циферблаті тижня та 1 у вікні дня тижня (четвер - перший день року).

 

Турбійон з армілярною сферою від Vacheron Constantin

 

Клейка турбійону, що зачаровує, з армілярною сферою, в якій знаходиться спусковий механізм годинника, видно через отвір під небесною діаграмою. Це технічно захоплююче, і візуально драматично. Вартові майстри Vacheron Constantin створили найелегантніший механізм, який демонструє тривимірну сферу, що постійно обертається, що рухається з найбільшою делікатністю одночасно в трьох напрямках. Доречно, що годинникар також вирішив використовувати сферичну пружину балансу, яка не лише надає елегантності механізму, але й завдяки своїм особливим властивостям сприяє точності ходу годинника.

 

Турбійон був названий "армілярним", оскільки візуально він нагадує кола та кільця наукового приладу, відомого як армілярна сфера. Він був розміщений на другому боці циферблату, доповнюючи астрономічні функції, щоб передати видимий рух зірок, Сонця та екліптики навколо Землі. Рама клітини, виготовлена з надлегкого алюмінію і несе спуск та баланс, витончено сконструйована таким чином, що в неї вбудований символ компанії Vacheron Constantin – Мальтійський хрест. Раз на 15 секунд під час обертання турбійону Мальтійський хрест стає цілком видимим для глядача.

Турбійон з армілярною сферою - це твір високоточного годинникового мистецтва. Виготовлений із найлегших матеріалів, він покликаний мінімізувати вплив сили тяжіння на балансове колесо, волоскову пружину та палетну вилку спуску. Турбійон являє собою платформу, що обертається, і "клітину", на якій закріплений весь спуск, що здійснює один повний оборот за одну хвилину. У цьому турбійоні спуск обертається одразу у трьох площинах. Спуск має ще дві виняткові особливості: сферичну балансову пружину та алмазні анкерні палети.

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
05.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
04.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
04.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю