Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник Omega на справжність

Omega - один із культових швейцарських брендів, які займаються виробництвом наручних хронометрів преміум-класу. Компанія була заснована понад півтора століття тому, і сьогодні займає лідируючі позиції на світовому ринку годинника. Фірма є взірцем справжньої швейцарської якості, тому багато користувачів прагнуть придбати саме Omega.

На рахунку бренду кілька серйозних інновацій, які кардинально змінили історію індикації часу. Серед винаходів: професійні прилади для гонщиків, перші сертифіковані морські хронометри. Під час космічної експедиції на Місяць, астронавти були забезпечені годинником з логотипом «Омега», що лише наголошує на їх складності та кваліфікованості.

Популярність марки аргументує появу реплік фірмової продукції. Тим, хто має намір придбати брендовий атрибут, важливо знати як відрізнити оригінальну модель «Омега» від копії.

На вершині слави

Мануфактура була заснована в 1894 році в Швейцарії і як назву отримала «ім'я» грецької літери. Синонімами виробів годинникової марки є

  • естетична завершеність;
  • технічна насиченість;
  • повна відсутність недоліків.

Хронометри з логотипом грецької літери настільки професійні, що неможливо назватись найгіршою чи кращою моделлю — будь-який виріб гідний стати окрасою персональної колекції ексклюзивної атрибутики.

Поєднання відмінних експлуатаційних характеристик та підвищеної функціональності хрономірів сприяли всесвітній популяризації марки. Важливою точкою розвитку мануфактури стало її спонсорство в Олімпіаді 1932 року.

У послужному списку компанії — п'ять базових колекцій чоловічих та жіночих хронометрів, які періодично оновлюються та доповнюються новими моделями:

  • Constellation - вишукані моделі з оптимальним набором опцій, що мають елегантний дизайн;
  • Seamaster – професійні прилади для людей з активною життєвою позицією;
  • De Ville — механічний годинник з елементами ювелірної розкоші, що поєднує класичні традиції та новації;
  • Specialities – моделі з вишуканим дизайном різноманітних геометричних параметрів;
  • Speedmaster – хронометри для автомобілістів.

Практично всі колекції імітують «пірати», тож важливо знати, як відрізнити оригінальні «Омега» від реплік, щоб не купити підробку.

Підробка чи ні: як відрізнити дві моделі Omega

«Омега», як і «Ролекс», вважаються брендами наручних хронометрів, що найбільш підробляють. Щоб не стати жертвою шахраїв, необхідно достеменно знати, як підроблену модель Omega відрізнити від оригіналу. Алгоритм досить простий і вимагає особливих технічних знань.

Перше — ретельно обирайте місце покупки, адже справжній швейцарський годинник продається тільки в сертифікованих точках продажу, монобутиках та перевірених інтернет ресурсах, одним із них є компанія Watches Master

Увага слід звертати і на упаковку - її фізичний, естетичний стан, комплектацію. Підробки часто продаються без фірмової коробочки або у боксі сумнівної якості.

Крім годинника, в комплект, повинні входити:

  • сертифікаційна пластикова карта, що підтверджує характеристики виробу;
  • гарантійна пластикова карта, на ній повинні бути вказані 8-значний серійний номер годинника, їх артикул, дата купівлі, а також повна назва та адреса торгової організації;
  • інструкція з використання (кількома мовами), якщо її немає на офіційному сайті в електронному вигляді.

Іноді в набір включені запасні каучукові ремінці, якщо такий формат модулів кріплення відповідає дизайну моделі.

Як ще можна відрізнити підробку Omega від годинників-оригіналів? За ціною! В даному випадку непридатні розцінки працюють проти покупця - прилад фірмового складання не може бути дешевим. Якщо ви побачили виріб з логотипом за ціною $50-200 — перевірку можете не проводити, це копія, причому не кращої якості.

Обережно слід сприймати знижки, що пропонують брендові Constellation або Seamaster з дисконтом в 50-70%. На фотографіях онлайн-бутика можуть бути оригінальні моделі, але поштою ви отримаєте далеко не оригінал. Заради справедливості необхідно додати, що в годинникових магазинах продаються і непогані репліки, що відрізняються від прототипу тільки внутрішнім оснащенням і ціною.

Внутрішній пристрій справжнього швейцарського годинника виключає використання пластикових або деформованих деталей. Оригінал Omega - це поєднання ручного та машинного складання із застосуванням високоякісних механізмів, що забезпечують приладу максимальну точність.

Є й індивідуальні відмінності. Так, у моделях колекції Seamaster, окрім основної заводної головки на корпусі зліва, знаходиться клапан для закачування в систему гелію. Це необхідна умова для дайверського годинника, що використовується при глибоководному зануренні. Виробники реплік не обтяжені дотриманням таких складних функцій, тому часто друга головка на корпусі має суто декоративний характер.

Всі справжні годинники «Омега» мають свій унікальний серійний номер, який повинен співпадати з гарантійним талоном. У найближчому до вас бутіку або сервісному центрі OMEGA Вам можуть сказати, чи відповідає Ваша модель серійному номеру, вказаному на годиннику. Хоча номер не підтверджує справжність годинника, але це важливий показник.

Якщо годинник отримав сертифікат Master Chronometer, він буде стійкий до впливу магнітних полів. Піднісши магніт до годинника, можна легко визначити, чи справжні вони. Годинник Master Chronometer збереже свої функціональні характеристики, а підробка – ні.

Крім того, компанія OMEGA надає витяг з архіву та сертифікат автентичності. Виписка з архіву містить докладну інформацію про випуск годинника з наших виробничих майданчиків, а сертифікат свідчить про справжність після проведеної експертизи поточного стану годинника.

На задній кришці оригінального годинника є гравірування, нанесене рівно, акуратно і без граматичних помилок. І ніяких made in.... Наявність покажчика про країну-виробника годинника говорить про те, що в Швейцарії такі хронометри навіть проїздом не були.

Мітки на полі циферблата оригіналу — рівні, симетричні і обов'язково покриті шаром, що світиться (люмінесцентним), щоб показники індикаторів можна було зчитувати в темряві.

Додаткові лічильники (дата, день/ніч, день тижня, хронограф) повинні працювати — у підробках індикатори часто є для краси. Обов'язковою умовою є фірмовий логотип мануфактури по центру та вгорі циферблата.

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
06.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
05.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
05.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю