Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Overseas: перший спортивний годинник з ретроградним дисплеєм для Vacheron Constantin

Классична бездоганність в спортивному вбранні!

  • Перший ретроградний індикатор у колекції Overseas.
  • Технічна складність, втілена у спортивно-шикарному стилі.
  • Калібр 2460 R31L/2 власної розробки з точною місячною фазою, що вимагає одноденної корекції лише раз на 122 роки.

Таким чином, вперше в лінії Overseas з'явилася ретроградна індикація – функція, яка є частиною живої спадщини Vacheron Constantin та постійно оновлюється. Нова модель зберегла знаковий атрибут колекції: шестигранний безель, що нагадує Мальтійський хрест, рифлену заводну головку, поліроване та сатиноване оздоблення, напівпрозорий лакований циферблат, люмінесцентні часові індекси та стрілки, об'єднавши їх з ретроградною датою та точним місячним.
Філософія спортивного шику Overseas

У 2016 році компанія Vacheron Constantin зробила годинник Overseas символом спортивного шику. Нові горизонти були відкриті для цієї знакової для Будинку моделі завдяки колекції з оновленим дизайном та новими калібрами, що зберегла дух 1996 року. Поєднуючи в собі силу та відмінність, спортивний темперамент і властиву йому витонченість, колекція Overseas вдало поєднує продуктивність та стиль, високе годинне мистецтво та ауру невимушеної елегантності. З часом різні версії Overseas отримали характерні шестигранні безелі, механізми з автопідзаводом власного виробництва та змінні браслети/ремішки.

У новій моделі Overseas з ретроградною датою та фазою Місяця все, що створює візуальний почерк колекції та її часові якості. У серці 41-міліметрового сталевого корпусу б'ється власний калібр 2460 R31L/2, який уперше в цій колекції поєднує в собі ретроградну дату і високоточну фазу Місяця. Знаковий синій лакований циферблат відрізняється грою світла завдяки оксамитовому фланцю та сатинованому центру "сонячні промені". Ускладнення відображаються дуже чітко. Весь дух колекції Overseas сконцентрований у цьому новому годиннику, абсолютно універсальному і по своїй суті вартовому.


Естетичний баланс та годинникові деталі

Для того щоб поєднати в спортивно-елегантному корпусі точну фазу Місяця та ретроградну дату, забезпечивши при цьому високу читальність та ідеальний баланс, знадобилося кілька місяців естетичних досліджень. Для досягнення цієї складної комбінації необхідно було спочатку інтегрувати ретроградну дату - класичний фірмовий знак Будинку - у годинник, виконаний у спортивному стилі. Це завдання було успішно вирішено, зокрема завдяки роботі над ретроградною стрілкою з синім відтінком. Далі необхідно було продумати, як відображати фази Місяця, не втрачаючи при цьому спортивного стилю годинника.

Таким чином, годинник Vacheron Constantin Overseas с фазою Місяця і ретроградною датою являють собою рідкісне поєднання, в якому технологія поставлена на службу стилю і навпаки, і є нагадуванням про те, що фірмові покажчики вдома можуть бути переосмислені.

Ретроградний покажчик дати - це вказівник, у якому індикатор не здійснює повного обороту циферблата, а проходить весь його вимірювальний відрізок і потім повертається у вихідну точку, щоб розпочати новий шлях. Цей механізм вимагає високої точності та суворої дисципліни, особливо щодо ударо- та зносостійкості. У цьому годиннику він отримав нове втілення, що повністю відповідає естетичним і технічним канонам колекції Overseas.


Калібр 2460 R31L/2, виключно точний механізм з автоматичним підзаводом

Цей годинник рухається калібром 2460 R31L/2 власної розробки з 40-годинним запасом ходу. Через сапфірову задню кришку можна милуватися 275-компонентним механізмом, а також круглою зернистою поверхнею його платини та ротором з 22-каратного золота, прикрашеним стилізованою трояндою компаса, що нагадує про подорожі та дослідження. Фази Місяця відображаються через апертуру в положенні "6 годин", градуйовану від 0 до 29½ і дозволяє відраховувати кількість днів, що минули з останнього місяця. Це ускладнення, відоме як вік Місяця, відповідає реальному циклу руху цього небесного тіла, яке здійснює один повний оберт навколо Землі рівно за 29 днів, 12 годин і 45 хвилин. Точний механізм визначення фаз Місяця вимагає одноденної корекції лише раз на 122 роки.

Ретроградна індикація дати центральною стрілкою займає верхню частину циферблату. Для більшої зручності користувача всі операції з налаштування годинника здійснюються за допомогою головки: завод, корекція дати і фаз Місяця, а також встановлення часу.

Оскільки активний спосіб життя також передбачає безліч несподіванок, годинник Overseas адаптується до будь-яких ситуацій, вибираючи універсальну елегантність. Проста та практична система зміни ремінців та браслетів дозволяє поставляти їх зі сталевим браслетом та двома додатковими ремінцями з телячої шкіри та синього каучуку.

Висновки

Перебуваючи на перехресті між технічною досконалістю і прагненням до естетичних принципів, нова модель Overseas з ретроградною датою і фазою місяця успішно включає астрономічне ускладнення, поєднуючи його з ретроградним покажчиком дати, що є фірмовим знаком Будинку, в спортивно-елегантному корпусі. Цей годинник, оснащений власним калібром 2460 R31L/2 товщиною 5,4 мм, відображає традиції високого годинникового мистецтва в притаманному колекції Overseas сучасному дусі.
Інтерв'ю з Крістіаном Сельмоні
Чи є годинник Overseas з ретроградною датою та фазою Місяця важливою віхою в історії колекції?

Колекцію Overseas, що з'явилася на світ у 1996 році, можна розглядати як спадкоємиці моделі 222, перших годинників Vacheron Constantin у стилі "спорт-шик", випущених у 1977 році. Сьогодні годинник колекції Overseas за своїми формами та технічними характеристиками нагадує "годинник-інструмент" 1950-х років. Вони міцні, елегантні, функціональні та універсальні. У певному сенсі їхня еволюція символізує зміни у поведінці суспільства, у годинниковому мистецтві переписуючи нові коди сучасного життя. Нова модель Overseas з ретроградною фазою місяця і датою знаменує важливу віху, оскільки поєднує в собі технічні якості з характеристиками епохи і стилю.


У чому Ви бачите основні технічні та стилістичні особливості цієї моделі?

З моменту свого заснування в 1755 році компанія Vacheron Constantin послідовно культивує витонченість свого годинника як мистецтво. У рамках мануфактури технічну майстерність спрямовано те, щоб служити елегантності. Годинник з ретроградною датою та фазою місяця Overseas поєднують у собі ретроградну дату, що є фірмовим стилем Будинку, та точну астрономічну місяць. Це годинник, що демонструє коди високого вартового мистецтва в сучасному корпусі, адаптованому до повсякденного життя. Інтеграція годинних функцій та ускладнень із великої женевської традиції у спортивно-шикарний корпус потребує великої винахідливості.
Скільки часу знадобилося для створення цього годинника?

Для того щоб інтегрувати в колекцію Overseas традиційні функції та ускладнення - ретроградну дату і точний покажчик фази Місяця, - знадобилося три роки досліджень та розробок. Цей годинник відрізняється рідкісним ступенем технічної елегантності. Вперше в годиннику Overseas з'явилися ретроградна дата та точна фаза Місяця. Остання система, набагато складніша і точніша, ніж її стандартний аналог, оснащена колесом із 135 зубцями, що дозволяє відображати Місяць із різницею між механізмом та дійсним місячним циклом всього в один день за 122 роки.

Як ретроградна індикація стала естетичною візитною карткою Vacheron Constantin?

Після 1930-х років настало затишшя у творчому натхненні, пов'язаному зі спеціальними дисплеями. У компанії Vacheron Constantin захоплення незвичайними циферблатами знову з'явилося в 1990-х роках, зокрема, в 1994 році був представлений годинник Mercator. Дизайнери компанії надихнулися дисплеєм "руки в повітрі" початку XX століття і інтегрували його в набагато менший обсяг наручного годинника. Віддаючи данину пам'яті географу XVI століття Жерару Меркатору, ця модель відрізняється подвійною ретроградною індикацією годин, що відстають, і хвилин на емальованому або гравірованому циферблаті. Розташування осі стрілок у положенні "12 годин" забезпечує ідеальну поверхню для вираження цієї моделі із колекції Métiers d'Art. Три роки по тому, в 1997 р., на годинній виставці в Берліні Будинок відзначився обмеженою серією годинників Saltarello зі стрибаючим годинником і ретроградними хвилинами на сріблястому циферблаті з гільошуванням у вигляді сонячних променів.

З настанням нового тисячоліття та апогею розвитку механічних годинників годинна сміливість втілилася у більшій свободі циферблатів. Ретроградні індикатори Vacheron Constantin стали частиною колекцій. Перші приклади з'явилися в References 47245 і 47247 - двох наручних годинниках із покажчиком днів тижня у положенні "6 годин" та ретроградним календарем на напіввідкритому циферблаті в корпусі другої моделі.

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
05.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
04.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
04.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю