Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Patek Philippe: як відрізнити оригінал

Перший хронометр із логотипом Patek Philippe був випущений на початку XIX століття. Засновникам швейцарської мануфактури Антуану Норберу де Патеку та Адріану Філіппу вдалося поєднати в одній конструкції класичні та новаторські технології хронометражу свого часу.

За весь період існування марки було зареєстровано понад 80 авторських винаходів Патек Філіп, серед яких:

  • вічний календар;
  • автоматичний підзавод;
  • два часові пояси;
  • індикатор великодньої дати;
  • замок-розкладачка.

Не дивно, що на початку нового тисячоліття продукція цього бренду вважається еталоном досконалості. Її синоніми – якість, гранична точність та культовий дизайн.

Навіть при зовні підкресленому мінімалізмі, маленькій коробочці, що цокає, на шкіряному ремінці вдається залишатися оплотом розкоші і аристократизму. А цього достатньо, щоби стати об'єктом для плагіату. Але як відрізнити підробку Patek Philippe від справжнього швейцарського годинника ручного складання?

Зовні та всередині

Перш ніж винести вердикт про несправжність Patek Philippe, необхідно знати підробку, як то кажуть, «на обличчя». А відрізнити одне одного допоможуть дрібні деталі зовнішності. Низькоякісні азіатські репліки легко розпізнати неозброєним оком:

  • асиметричний корпус;
  • муляжні деталі;
  • надто яскравий дизайн, зібраний з декору кількох моделей;
  • легка вага;
  • ремінець зі шкірозамінника або браслет з напиленням.

Копії середнього та високого рівня «зберігають скелети» всередині, тому відмінності у внутрішньому пристрої та якості матеріалів.

З 2009 року компанія «Патек Філіп» використовує особливе тавро, що гарантує відповідність складання високої швейцарської якості.

 

Одна з головних переваг брендових хронометрів — використання ручного оздоблення на всіх етапах виготовлення годинника. Для цього мануфактура залучає висококваліфікованих фахівців. Завдяки різноманітності технологій ручного декору, вдається досягти не лише досконалості у зовнішньому вигляді, але й бездоганної точності ходу. Справді, це годинник, за яким звіряють час!

Ручне складання унеможливлює появу нерівностей та інших естетичних дефектів, які можуть з'являтися при конвеєрній технології.

В оригіналах корпус, браслет і деталі ремінця виготовлені суто з високоякісних справжніх металів: нержавіючої сталі власного виробництва з фірмового полірування, платини, золота не нижче 750 проби, тоді як реплік використовують сталь низької якості, латунь з позолотою.

Риси високої майстерності

Моделі «Патек Філіп» витримані в строго визначених пропорціях, фундаментально обґрунтованих та аргументованих різновидом обраного механізму, складністю та параметрами корпусу.

У контрафактних моделях частіше присутні лише окремі деталі зі складного репертуару «Патек Філіп», адже знання відмінних рис — перший спосіб розпізнати репліку.

  • Так, наприклад, у платинового годинника в інкрустації є один діамант, розташований між вікном цифри «6» і вушком.
  • Механізми турбійону (а також і балансувальні коліщатка) в «патеках» закриті, а виняток становлять так звані скелетонізовані версії.
  • На тильній кришці будь-які написи відсутні, крім обмежених, рідкісних серій із платини та золота, коли вказується тавро проби.
  • На відміну від інших іменитих мануфактур, швейцарський виробник не практикує вороніння гвинтиків (технологію спеціальної термообробки деталей з метою захисту), тоді як у контрафактних моделях ці надлишки, навпаки, зустрічаються.

Якщо ви не знаєте, як відрізнити оригінальний стиль Patek Philippe від підробки, зверніть увагу на декор камінням. Бренд використовує виключно натуральні мінерали: сапфіри, рубіни, діаманти. Це кристали найвищої якості без найменших вад.

 

Кріпляться каміння виключно вручну. Достатньо провести пальцем по поверхні, щоб «рахувати» код: дорогоцінне каміння розташоване на одному рівні. У репліках самородки замінені тоновані фіаніти і часто різні за розміром.

Звіряємо час

Циферблати «Патек Філіп» відрізняються особливою чіткістю та граничною функціональністю. Щоб зібрати одну модель, потрібно близько півроку кропіткої роботи. Еволюція складання складається з кількох сотень окремих операцій. Після завершення кожного етапу, годинний циферблат піддають очищенню у спеціальній ультразвуковій ванні.

Сучасні версії Patek Philippe оснащені сапфіровим склом. Нанесення текстурного рельєфу на безель та циферблат також відбувається вручну – це техніка гільошування, що відповідає сертифікації Geneva Seal.

Сапфірове скло, властиве оригінальним, у підробках замінено на звичайне або мінеральне, оскільки воно в кілька разів дешевше.

Важливо також знати, що найдешевша версія "Патек Філіп" стартує приблизно від 8 000 євро. Бренд не практикує дисконтів, тому анонсовані магазином знижки до 90% характерний натяк на контрафакт.

Існує думка, що купити справжній швейцарський годинник можна тільки в Женеві чи Цюріху, але це не так. В Україні представлені офіційні дистриб'ютори відомих годинникових мануфактур — лише в них можна придбати оригінальну модель та отримати справжній міжнародний гарантійний сертифікат.

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
06.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
05.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
05.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю