Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Rolex Deepsea

Годинник Rolex Deepsea Oyster Perpetual, водонепроникний на екстремальній глибині 3 900 м (12 800 футів), є ілюстрацією майстерності Rolex в галузі водонепроникності.

Годинник Rolex Deepsea, випущений в 2008 р., відповідає найсуворішим вимогам професійних дайверів щодо стійкості до тиску під водою, точності і надійності, а також має естетичну ДНК і невід'ємні характеристики годинника колекції Oyster Perpetual.


Корпус OYSTER та система Ringlock


У годиннику Rolex Deepsea використовується система Ringlock - запатентована архітектура корпусу, розроблена компанією Rolex, яка дозволяє витримувати колосальний тиск води на глибині 3900 метрів, що еквівалентно ваги близько трьох тонн на кристалі. Система Ringlock заснована на поєднанні трьох елементів:
злегка куполоподібне сапфірове скло товщиною 5,5 мм з покриттям антивідблиску;
кільце з високоефективної легованої азотом сталі, розташоване в середній частині корпусу годинника між склом і задньою кришкою, яке витримує тиск води;
задня кришка з титану RLX, щільно прилегла до високоефективного кільця за допомогою кільця Oystersteel, що загвинчується.

Ці три компоненти поміщені в середній корпус, виготовлений із цільного блоку особливо корозійностійкого сплаву Oystersteel. Заводна головка Triplock, захищена вбудованим захисним кожухом, пригвинчується до корпусу завершуючи систему водонепроникності.

Корпус Oyster годинника Rolex Deepsea діаметром 44 мм також оснащений гелієвим випускним клапаном, запатентованим у 1967 році. Цей запобіжний клапан дозволяє випустити надлишковий тиск, створюваний усередині корпусу годинника, під час декомпресії водолаза в гіпербаричній камері - процесу, властивого зануренням на насичення, - не порушуючи водонепроникності годинника.
Суворі тести на водонепроникність
При глибоководних зануреннях абсолютна надійність та безпека мають першорядне значення. Тому кожен годинник Rolex Deepsea повинен пройти необхідні випробування на водонепроникність, що пред'являються до водолазного годинника. Для цього спільно з COMEX (Compagnie Maritime d'Expertises), всесвітньо відомою французькою компанією, що спеціалізується на підводній техніці та гіпербаричних технологіях, було розроблено спеціальний гіпербаричний випробувальний резервуар. Кожен екземпляр Rolex Deepsea проходить випробування на водонепроникність на глибині до 3900 метрів з додатковим запасом міцності в 25%.


ВСТАВКА В БЕЗЕЛЬ CERACHROM


Односпрямований безель годинника Rolex Deepsea оснащений 60-хвилинною градуйованою моноблочною вставкою Cerachrom з чорної кераміки, яка дозволяє дайверам стежити за часом під водою. Ця запатентована вставка виготовлена з надзвичайно твердої кераміки, що практично не подряпується, колір якої не схильний до впливу ультрафіолетових променів. Крім того, завдяки своєму хімічному складу високотехнологічна кераміка інертна і не схильна до корозії. Литі цифри та поділки з поглибленнями покриті платиною за технологією PVD (Physical Vapour Deposition). Накатана кромка безелю забезпечує чудове захоплення і дозволяє легко маніпулювати годинником навіть у рукавичках.


ЛЕГІБНІСТЬ І ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ


Велика увага була приділена розбірливості цього професійного дайверського годинника. Часові мітки та стрілки Chromalight заповнені або покриті люмінесцентним матеріалом, що випромінює тривале блакитне свічення - вдвічі довше, ніж традиційні матеріали, що фосфоресціюють. На безеле трикутна "нульова" відмітка градуювання видно у темряві завдяки вбудованій капсулі, що містить той самий люмінесцентний матеріал.


ROLEX DEEPSEA, СЕРТИФІКАТ СУПЕРЛАТИВНОГО ХРОНОМЕТРА


Як і всі годинники Rolex, модель Rolex Deepsea має сертифікат супер латерального хронометра, який було запроваджено компанією Rolex у 2015 році. Це ексклюзивне свідчення того, що всі годинники, що виходять з майстерень марки, успішно пройшли ряд випробувань, проведених Rolex у власних лабораторіях та відповідно до власних умов. Ці сертифікаційні випробування проходять повністю зібраний годинник після встановлення корпусу механізму, гарантуючи чудові характеристики точності ходу, запасу ходу, водонепроникності та автопідзаводу на зап'ястя. Статус Superlative Chronometer символізується зеленою печаткою, яка ставиться на кожен годинник Rolex, та супроводжується міжнародною п'ятирічною гарантією.

Точність кожного механізму, офіційно сертифікованого швейцарським Інститутом хронометрії (COSC) як хронометр, перевіряється компанією Rolex вдруге після встановлення в корпус, щоб переконатися у його відповідності критеріям набагато суворішим, ніж при офіційній сертифікації. Точність Rolex Superlative Chronometer становить близько -2/+2 секунди на добу - відхилення від норми, що допускається маркою для готового годинника, значно менше того, яке приймається COSC для офіційної сертифікації тільки механізму.

Сертифікаційні випробування Superlative Chronometer проводяться після корпусу на сучасному обладнанні, спеціально розробленому компанією Rolex, за ексклюзивною методикою, яка імітує умови реального носіння годинника і більш точно відображає реальний досвід експлуатації. У ході повністю автоматизованої серії випробувань також перевіряється водонепроникність, здатність до автопідзаводу та запас ходу 100% годин Rolex. Ці випробування систематично доповнюють кваліфікаційні випробування, що проводяться в процесі розробки та виробництва, та забезпечують надійність, міцність та стійкість годинників до впливу магнітних полів та ударів.


КАЛІБР 3235


Годинник Rolex Deepsea оснащений калібром 3235 - механізмом з автоматичним підзаводом, повністю розробленим та виготовленим компанією Rolex. Цей механізм, який є неперевершеною демонстрацією технологій, має низку патентів. Він має визначні характеристики точності ходу, запасу ходу, удароміцності, зручності та надійності.

Осцилятор калібру 3235 має велике балансове колесо зі змінною інерцією, яке регулюється з високою точністю за допомогою золотих гайок Microstella. Воно надійно утримується регульованим по висоті траверсом, що забезпечує дуже стабільне позиціонування та підвищує ударостійкість. Механізм, що коливається, також встановлений на високоефективних амортизаторах Paraflex, розроблених Rolex і запатентованих.

Калібр 3235 оснащений оптимізованою версією синьої волоскової пружини Parachrom, виготовленої компанією Rolex із парамагнітного сплаву. Нечутлива до впливу магнітних полів волоскова пружина Parachrom забезпечує високу стабільність при перепадах температури. Вона оснащена котушкою Rolex, що забезпечує її стабільність у будь-якому положенні. У калібрі застосовано запатентований нікель-фосфорний спуск Chronergy, що поєднує високу енергоефективність і надійність, а також нечутливий до магнітних полів.

Калібр 3235 оснащений модулем автопідзаводу з вічним ротором, що забезпечує безперервний завод головної пружини за рахунок використання рухів зап'ястя для отримання постійної енергії. Завдяки бочкоподібній архітектурі та найвищій ефективності спуску запас ходу цього механізму становить близько 70 годин.

Механізм годинника Rolex Deepsea буде видно тільки сертифікованим годинникарам Rolex, проте він чудово оброблений і оформлений відповідно до безкомпромісних стандартів якості марки.


БРАСЛІТ І ЗАСТЕЖКА: БЕЗПЕКА І КОМФОРТ


Годинник Rolex Deepsea оснащений трикомпонентним браслетом Oyster. Браслет оснащений розробленою Rolex та запатентованою застібкою Oysterlock, яка запобігає випадковому відкриттю, а також системою точного регулювання Rolex Glidelock, розробленою та запатентованою компанією. Цей оригінальний зубчастий механізм під кришкою застібки дозволяє точно регулювати довжину браслета без використання інструментів. Rolex Glidelock на браслеті Oyster має 10 насічок приблизно по 2 мм кожна, що дозволяє легко регулювати довжину браслета приблизно до 20 мм. Таким чином, годинник можна носити поверх водолазного костюма завтовшки до 3 мм.

Прихована система кріплення забезпечує візуальну цілісність браслета та корпусу.


ВІД ROLEX DEEPSEA ДО ROLEX DEEPSEA CHALLENGE


У 2012 році інноваційна архітектура корпусу Oyster Perpetual Rolex Deepsea та система Ringlock безпосередньо надихнули на створення Oyster Perpetual Rolex Deepsea Challenge - експериментального дайверського годинника з гарантованою водонепроникністю на глибині до 12 000 метрів (39 370 футів). Цей годинник, повністю розроблений і виготовлений компанією Rolex, покликаний протистояти екстремальному тиску, що виникає в найглибших шарах океану.

26 березня 2012 року годинник Rolex Deepsea Challenge, закріплений на маніпуляторі підводного апарату, супроводжував режисера і дослідника Джеймса Кемерона під час його одиночного занурення на глибину 10 908 м (35 787 футів) в найглибшу точку океану. "Годинник Rolex Deepsea Challenge був надійним супутником протягом усього занурення", - сказав Джеймс Кемерон після історичної події.


ПАМ'ЯТНА ВЕРСІЯ D-BLUE


У 2014 році компанія Rolex випустила пам'ятну версію годинника Rolex Deepsea с циферблатом D-blue, виконаним у градієнті від темно-синього до темно-чорного кольору. Циферблат D-blue нагадує сутінкову зону океану, де останній струмок світла з поверхні зникає в безодні. Він перегукується з експедицією Джеймса Кемерона DEEPSEA CHALLENGE до найглибшої точки океану, організованої у партнерстві Rolex та Національного географічного товариства. На честь цього партнерства на циферблат було додано мітку "DEEPSEA", виконану в кольорі, навіяному зеленим підводним апаратом Кемерона.

Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
05.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
04.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
04.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю