Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Як перевірити годинник Rolex на справжність

«Ролекс» — перше, що спадає на думку при згадці швейцарського годинника. Неймовірна популярність легендарного годинника з короною, зробила їх мішенню для виробників реплік.

Побачивши торговця з в'язкою «ролексів» десь у сумнівному місці, навряд чи у вас виникне бажання придбати у нього годинник. Без використання спеціальних алгоритмів ідентифікації стає зрозумілим, що він продає підробки, причому низької якості.

Інша річ — магазини, які претендують на статус респектабельних бутіків. Ціна хронометрів, що візуально нічим не відрізняються від оригіналів, прагне до справжніх моделей «Ролекс». Але як тільки ви почнете перевіряти годинник, що сподобався, на справжність — з'ясується, що нічого спільного з оригіналом у них немає.

Як при покупці "Ролекс" відрізнити підробку від справжнього годинника? Звернемося до рекомендацій професіоналів.

Поради для тих, хто не знає, як відрізнити оригінальні моделі Rolex від контрафакту

  • Покладіть виріб на руку: якщо годинник легкий, перед вами швидше за все підробка. Справжні швейцарські ролекси є досить важкими за рахунок виконання справжніх матеріалів.

  • Рух секундної стрілки видає походження годинника. Уривчастий хід і тремор - ознака фейкових Rolex. Швидше за все, в них вартий кварцовий калібр, чого в оригіналі не буде ніколи.
  • Слід звернути увагу на заповнення віконця календаря: якщо цифри не поміщаються або, навпаки, занадто маленькі і не повністю заповнюють відведений простір — це репліка.
  • Починаючи з 2002 року, мануфактура розміщує символіку (зображення корони) знизу — під цифрою «6» на тильній поверхні скла. Цей важливий естетичний нюанс виробники дублікатів навіть не враховують, сподіваючись на непоінформованість покупців.
  • Не зайвим буде перевірити справжність наручного годинника Rolex за вказаним серійним номером, який розташований на внутрішній стороні безелю між циферблатом та сапфіровим склом у положенні на 6 годин. Цей номер повинен мати набір не лише цифр, а й латинських літер, а також повинен збігатися з номером, вказаним у пластиковому гарантійному талоні, який разом з інструкцією ви знайдете усередині фірмової упаковки. Дешевші репліки прописують номери прямо на корпусі або задній кришці, а дорогі підробки забувають вказувати в номерах букви.
  • В оригінальному хронометрі практично безшумний механізм, що навряд чи дотримується при складанні копії.
  • Для оригіналу використовується міцне сапфірове скло без найменших подряпин або сколів. Заради експерименту можна капнути на прозору кришку краплю води — вона повинна зібратися в акуратну форму і не розтектися.
  • «Ролекс», на відміну від інших брендів, ніколи не використовує скляні задні кришки. Якщо вам пропонують модель, конструкція якої дозволяє спостерігати за витонченою роботою годинникового механізму, це копія. Винятком із правил є класичні моделі колекції Cellini, що випускалися до 2005 року, сучасні Cellini так само приховують механізм.
  • Всі написи, якими зазначено годинник, повинні бути акуратними, рівними, виконаними в єдиному стилі. Скривлені літери, нерівномірні краї – ознака низькоякісної підробки. Під час вивчення елементів циферблата варто скористатися збільшувальним склом, яке дозволить розглянути написи детальніше.
  • Зверніть увагу на корону на застібці та шрифти, у репліці вони не обережні.
  • Гвинти, що кріплять деталі браслета, у оригіналу вони ідеально рівні.
  • Не знаєте, як перевірити вибраний годинник марки «Ролекс» на справжність? Зверніть увагу на їхню ціну. Низька вартість чи колосальні знижки до 70% і більше повинні насторожити. Поважна мануфактура ніколи не вдасться до подібних маркетингових ходів, оскільки її продукція — завжди в ціні.
  • Не зайвим буде вивчити перелік культових колекцій марки, щоб оперувати назвами (і функціями, що додаються). У брендовій добірці мануфактури представлені як прості, так і складніші моделі, оснащені хронографами, календарями, декількома часовими поясами. Прикладом такого хронометра є Sky-Dweller Oyster Perpetual із римською нумерацією на циферблаті. Модель захищена 14 патентами та є взірцем технічного мистецтва мануфактури «Ролекс».
Інші новини по темі
Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник
06.11.2023 Високе годинникове мистецтво: астрономічний годинник

В цій статьї ми розповімо Вам про найскравіші годинники Vacheron Constantin, які механічно відтворують повний календарь с астрономічними функціями.

Читати далі
Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36
05.10.2023 Краса та досконалість годинника Oyster Perpetual Day-Date 36

ЧАС, ВІДЗНАЧЕНИЙ ЕМОЦІЯМИ

У цих версіях моделі Day-Date 36 компанія Rolex привнесла несподіваний творчий поворот до однієї зі своїх культових моделей. Відображаючи щодня нову емоцію, годинник вносить елемент спонтанності у повсякденне життя власника і дозволяє йому вкласти у покази часу свій мінливий настрій.

Читати далі
Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд
05.10.2023 Годинник Oyster Perpetual Day-Date 40: детальний огляд

Годинник, який носили найвпливовіші люди світу!

Читати далі
Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю