Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

Найвідоміші та елітні марки годинників

Сьогодні у світі годинникової індустрії існує величезна різноманітність годинникових компаній, які представляють до уваги любителів цих механізмів широкий асортимент. Однак хронометрам певних марок приділяється центральне місце. Вони гарантують своєму власнику максимальну точність, бездоганну якість та неповторний стиль. Однією з найвідоміших марок елітного годинника по праву можна назвати Rolex. У 1903 році Ганс Вілсдорф прибув до Лондона, де вирішив налагодити власне годинне виробництво, будучи впевненим, що майбутнє за наручним годинником. І він не прогадав: сьогодні його відомий годинник вважається найкращим у світі. Однак ці хронометри є не просто одними з найзнаменитіших у світі, вони є синонімом елегантного стилю, розкоші, високого становища в суспільстві та бездоганної якості. Ця відома марка є незамінним атрибутом успішної людини, її назва стала номінальною: якщо у людини на зап'ясті красуються годинники марки Rolex, значить вона багата і успішна. Ця відома марка годинника є єдиною на сьогоднішній день, яка не робить знижки на свою продукцію. Філософія компанії Ролекс – «максимальна якість за максимальні гроші». Більшість відданих за ці елітні години грошей - це плата за імідж. Крім своїх чудових успіхів на світовому ринку годинникової індустрії, цим відомим годинникам належить і ряд інших досягнень. Наприклад, у 1927 році годинник Rolex Oyster на зап'ясті англійської спортсменки Мерседес Гляйтце за 15 годин 15 хвилин переплив протоку Ла-Манш. Глава компанії Ганс Вілсдорф витратив 40 тис. франків на щогодинне повідомлення публіки про самопочуття плавчині та годинника протягом запливу. Фотографії усміхненої плавчихи супроводжувалися заголовками: «Найбільший тріумф Rolex Oyster». Після легендарного запливу годинник Rolex зайняв позицію лідера на годинниковому ринку і Rolex Oyster був зметений з прилавків. У фільмі «Агент 007», що вийшов на великий екран у 1950-х, Джеймс Бонд долає різноманітні перешкоди з моделлю Rolex Submariner на руці. Спеціально розроблена та прикріплена до батискафу «Трієст» модель Rolex разом із французькими вченими Жаком Пікаром та Дональдом побувала на глибині 10915 м у Маріанській западині 1960 року. Під час усієї підводної подорожі годинник показував точний час. Однак головним досягненням цієї елітної і відомої марки годинника є той факт, що про годинник Rolex знають усі, і навіть ті, хто не заглиблюється в специфіку годинникової індустрії.
 
 
Інший, не менш відомою маркою годинника, є годинник Breguet. Абрахам-Луї Бреге (Abracham-Louis Breguet), засновник цієї марки, продовжує залишатися одним з найбільших годинникарів в історії годинникової майстерності. Найвідоміші особи в історії віддавали перевагу саме цим елітним годинникам: Наполеон Бонапарт, Марія-Антуанетта, цар Олександр I, Принц Уельський, сер Уїнстон Черчіль - це далеко не повний список клієнтів компанії. Вони є також улюбленим годинником примадонни російської естради Алли Пугачови. "Носити годинник марки Breguet - значить відчувати мозок генія у себе в кишені" - сказав одного разу Сер Давід Саломонс, відомий колекціонер ексклюзивного годинника. Елітний годинник відомої марки Breguet повністю виправдовує цей вислів.
 
Літера грецького алфавіту Omega протягом двох з половиною тисяч років залишається знаком удачі та досконалості. І ось уже 150 років відома марка годинника Omega повністю відповідає своїй грецькій назві. 23-річний Луї Брандт заснував компанію у 1848 році у швейцарському містечку Ла Шо-де-Фон. Спочатку це була звичайна майстерня зі збирання годинника, що стала згодом однією з найзнаменитіших вартових мануфактур у світі. Незабаром він став вирушати в подорож Європою, щоб продати виготовлену за зиму продукцію. Ця діяльність забезпечувала йому досить безбідне існування через стабільний попит на його відомий годинник. У 1965 році вже відомий годинник Omega разом з годинником інших виробників був підданий NASA випробуванням в умовах невагомості, під дією найсильнішого магнітного поля, а також впливу температур від -18 до +93 градусів Цельсія. Проте випробування витримали лише годинник Omega Speedmaster, який і був обраний для програми Аполлон. У 1970 році компанія випустила надгерметичну модель Seamaster 600 з водонепроникністю до 600 метрів, які були використані капітаном Кусто для досліджень на глибині 500 м. Компанія не оминула і кіноіндустрію. У 1995 році Omega замінили відомий годинник Rolex у фільмі про Джеймса Бонда. Годинник Omega Seamaster Professional Chronometer красувався на зап'ясті безсмертного героя в наступних фільмах. Omega була офіційним хронометристом Літніх Олімпійських ігор 2008 та Зимових Олімпійських ігор 2010 років.
 
 
 
Заслужене та незаперечне місце у цьому списку займає швейцарська відома марка елітного годинника Patek Philippe. Компанія була заснована у 1839 році емігрантом – поляком Антонієм Патеком. Відомий годинник цієї відомої марки є одним з найдорожчих серійних годинників у світі. Як символ фірми було прийнято хрест іспанського ордена Калатрави. У 1993 році компанія Patek Philippe виготовила складний (з 24 функціями) кишеньковий годинник для банкіра Генрі Грейвса, який після його смерті в 1999 році був проданий за $11,000,000. Це був найдорожчий продаж в історії годинника, який увійшов до книги рекордів Гінеса. У 1989 році майстри компанії створили одну з найскладніших колись моделей годинників - модель Calibre 89. Цей відомий годинник був спеціально розроблений на 150 - річчя заснування компанії і містить 33 складні механізми, включаючи дату релігійного свята Великодня, термометр, час сходу Сонця , рівняння часу, зоряний час та інші індикатори. Модель Calibre 89 вміє додавати додатковий день до лютого при настанні високосного року і пропускати зайві дні кожні 100 років. У списку шанувальників даних відомих годинників зустрічаються багато політичних діячів, глав держав. Ним був навіть автор безсмертних творів російської літературної класики - Лев Толстой. Власниками елітного годинника марки Patek Philippe є російський прем'єр-міністр Володимир Путін, голлівудський актор Бред Пітт, мер Києва Леонід Черновецький.
 
Відома годинникова марка Cartier, заснована Луї-Франсуа Картьє в 1847 році, на той час являла собою невелику ювелірну майстерню. Проте вже у 1867 році годинник Картьє був виставлений на Всесвітній виставці в Парижі. У 1888 році компанія випустила свої перші моделі, а з 1906 року стала випускати наручний годинник, прикрашений дорогоцінним камінням. У 1917 році Cartier створює свою знамениту модель годинника Tank, дизайн якого нагадує величезний англійський танк часів Першої світової війни. Годинник цієї моделі був подарований американським командирам (зокрема генералу Джону Першінгу) на подяку за визволення Франції. У 1933 році спеціально для водних процедур паші Марракеша був розроблений водонепроникний елітний годинник Pasha.
 
Марка Longines є однією з найбільш елегантною та відомою маркою годинника у всьому світі. У 1832 році Август Агассіц прибув до містечка Сент-Ім'є і влаштувався на роботу в невеликій лавці, яка займалася продажем запчастин для годинника. З цього моменту і почалася історія цієї відомої марки годинника. Годинникам марки Longines віддавали перевагу історичні особи. Наприклад Амундсен, відомий усьому світу підкоренням Північного полюса, і Бердс, що пролетів над Південним полюсом. У спорті фірма Longines з 1905 до 1952 року була офіційним хронометристом на численних літніх та зимових Олімпійських Іграх. Слід зазначити, що саме цим відомим годинникам у неповторній та елегантній формі «бочки» віддали перевагу зірки Джордж Пеппард та Одрі Хепберн у культовій стрічці «Сніданок у Тіффані». Годинник Longines вважав за краще і Альберт Ейнштейн, який після його смерті був проданий з аукціону за 596,000 доларів.
Оригінальний годинник Maurice Lacroix виготовляється вручну, що робить його бездоганними в якості та дизайні. Цим годинником можна тільки насолоджуватися. Компанія була створена в невеликому місті Сенлежье в 1961 році, коли сімейна фірма Desco de Schultess, що займається виробництвом шовку, розширила сферу своєї діяльності та придбала обладнання з виробництва годинників. Як звучна назва марки годинника було запозичено ім'я одного з рядових фабрикантів у 1975 році. До цього моделі виготовлялися під назвою замовника. З того часу компанія постійно зростає і вдосконалюється, набуваючи свого унікального стилю та традиції, і є однією з найвідоміших марок годинника.
Компанія Franck Muller, заснована у 1992 році Вартаном Сірмейкісом та Франком Мюллером, має порівняно недовгу історію у годинниковій індустрії. Однак за цей короткий період вона зуміла завоювати собі непохитне місце у світі годинника і стати в один ряд із знаменитими годинниковими виробниками. У компанії виготовляється досить складний годинник і їй вдається щорічно демонструвати світові винаходи, невідомі історії годинникової майстерності. Наприклад, 1998 року знаменита марка створила найменший у світі механізм турбійону, встановивши цим світовий рекорд. За свій короткий період існування компанія Franck Muller представила світу близько 20 винаходів, які по праву вважаються світовою прем'єрою. Елітний годинник цієї марки красується на зап'ясті таких голлівудських зірок, як Брюс Вілліс та Демі Мур.
 
 
 
Відома марка годинника Tissot знаменита своїми механізмами на весь світ. Заснована вона була в 1853 Шарлем Фелісьєном Тіссо і його сином Шарлем-Емілем в містечку Ле-Локль. Спочатку їх виробництво являло собою невелику майстерню і носило назву «Шарль Тіссо і син». У 1858 році Шарль-Еміль вирушає до Росії, де успішно починає займатися продажем кишенькових годинників, а вже з 1866 року Tissot стає офіційним постачальником годинників Російського Імператорського двору. Наприкінці XIX століття Шарль Фелісьєн засновує дочірні компанії у Франкфурті та Москві. З 1904 року Tissot став постачальником годинника для Російської армії, випускаючи так звані «Царський годинник» для офіцерів імператорської гвардії, на яких були вигравіровані герба імператорських російських полків. На всьому протязі існування марки цим знаменитим годинником володіли такі люди, як Елвіс Преслі, Нельсон Мандела, Грейс Келлі. Оригінальний годинник Tissot був використаний у фільмах «Лара Крофт Розкрадача гробниць: Колиска життя» та «Містер і місіс Сміт», а також компанія є офіційним хронометристом чемпіонатів світу з кільцевих гонок MotoGP та NASCAR.
Це далеко не повний перелік відомих марок, що діють на сучасному ринку годинникової промисловості. Тут представлені найбільш значущі у світі годинники. Вам лише залишається вибрати, годинник якої саме марки більше за інших підійдуть вам і краще відобразять ваш темперамент і стиль.
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю