Сортувати за ціною Сортувати за: Сортувати за: Новинками Стан Тип Призначення Матеріал корпусу Покриття корпусу Форма корпусу Функції Тип циферблату Колір циферблату Браслет/Ремінець Водонепроникність
Україна +380964502000

SIHH 2012. A. Lange & Söhne

Саксонська мануфактура як оплот німецького годинникового мистецтва та символ елегантних форм, у 2012 році вирішила взяти не кількістю новинок, а їхньою якісною складовою. За великим рахунком, абсолютно нова модель одна - це Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar, флагман колекції Lange 1 і вкрай цікавий годинник, докладніше на якому зупинимося трохи пізніше. В іншому перед нами постають дуже продумані у своєму розвитку моделі Grand Lange 1 та Lange 1 Time Zone, довгоочікувана еволюція Datograph, а також один із представників лінії Saxonia.

Нагадаємо, що на SIHH 2011 компанія з Гласхютте провела глобальне оновлення колекції Saxonia, однією з новинок якої стала тонка двострілкова модель Saxonia Thin . Маючи висоту корпусу в 5.9 мм, годинник став найтоншим за всю історію саксонської марки. Спеціально для Saxonia Thin було розроблено калібр L093.1 з ручним заводом, товщиною 2.9 мм, коливальна система якого була укомплектована фірмовою балансовою спіраллю.

Все б добре, але серед варіантів, представлених у витонченому 40 мм корпусі, зовсім не було різного кольору - лише одна версія в 18-каратному рожевому золоті. Через рік, в A.Lange&Sohne вирішили трохи виправити ситуацію, запропонувавши варіант у корпусі із білого золота.

Відомий годинник Lange 1 давно став обличчям марки і знаходиться в її каталогах з моменту появи першої регулярної колекції в 1994 році. Попередня версія моделі Grand Lange 1 мала діаметр 41.9 мм та висоту корпусу 11 мм. Модель цього року являє собою золоту середину між годинником Grand Lange 1 і Lange 1, володіючи проміжним діаметром 40.9 мм, а завдяки товщині 8.8 мм являє собою гранично збалансований годинник з елегантним профілем. Циферблат, крім того, що зберіг такі фірмові елементи, як «велика дата» і покажчик запас ходу, позбавляє цінителів A.Lange&Sohne від недоречного перетину кіл субциферблату годин і хвилин з субциферблатом малих секунд.

Логічно, що немолодий механізм L901.2 з ручним заводом опинився в програші в порівнянні з новітнім калібром L095.1. Конструкцію останнього було оптимізовано, збільшено діаметр, зменшено до 4.7 мм товщину, запас ходу о 72 годині тепер забезпечується одним заводним барабаном, у вузлі балансу використовується фірмова спіраль Ланге. Нехай ми і позбулися двох додаткових золотих шатонів, що загвинчуються, але в іншому зовнішній вигляд калібру повністю відповідає німецьким стандартам годинної розкоші: платини і мости з нейзильбера, гласхюттенська смугаста фактурна шліфування, різьблений міст балансу з регулятором «лебедина шиї і, зрозуміло, чудово заокруглені фаски.

В A.Lange&Sohne вирішили оприлюднити три версії оновленої моделі Grand Lange 1 - у платині, а також у рожевому та жовтому золоті.

Модель Lange 1 Time Zone є годинником з функцією світового часу. Є в колекції марки з 2005 року. Можливо тому зміни, що торкнулися цієї моделі, мінімальні. Власне, це новий варіант корпусу з 18-каратного білого золота, а також люмінесцентний склад на стрілках основного часу та часу у другому часовому поясі, індексних мітках та покажчиках.

Габаритні параметри корпусу залишилися незмінними, також можна повідомити і про механічну начинку - всередині, як і раніше, працює механізм L031.1 з ручним заводом і вузлом баланс-спіраль старого типу.

Нарешті, прикраса нинішнього Женевського салону – Lange 1 Tourbillon Perpetual Calendar .

Квінтесенція стилю Lange 1 з розкладкою циферблату, близькою до вдалої моделі Lange 1 Daymatic, що дебютувала в 2010 році. Серед нових елементів можна помітити індикатор місячних фаз на субциферблаті малих секунд та індиктатор день-ніч на циферблаті годин і хвилин. А ось завдяки одному з концептуальних ускладнень цієї моделі в особі вічного календаря ми стаємо свідками запатентованого кільцевого покажчика місяця, розташованого на зовнішньому краю циферблату. Мітка, розташована в положенні «6 годин», поєднана з індикатором високосного року і визначає поточний місяць.

Друге ускладнення, що дало збільшення у назві моделі, ні що інше, як турбійон. Втім, єдиною згадкою про нього з боку циферблату виявляється лише відповідний напис. А вся пишність цього вузла механізму відкривається з боку задньої кришки із сапфіровим склом. Однохвилинний турбійон, вісь каретки якого спирається на алмазний камінь, характеризується фірмовим пристроєм зупинки (відомим за Cabaret Tourbillon) і коливальною системою з фірмовою спіраллю Ланге та балансом з вантажами-ексцентриками, що змінюють момент інерції. Вишуканість цієї частини механізму доповнена гравірованими вручну мостами турбійону та проміжного зубчастого колеса.

Новий калібр L082.1 відрізняється системою автоматичного заводу, який забезпечується за допомогою повноформатного золотого ротора з платиновою периферійною масою, також відомого за моделлю Lange 1 Daymatic. Система автопідзаводу дуже ефективна, що дозволяє швидко заповнити 50-годинний запас енергії заводного барабана механізму. Високий рівень декорування забезпечується завдяки чудовій роботі зі згладжування фасок мостів та перлинної фактурної шліфування платин. У свою чергу воронені гвинти і чотири золоті шатони, що загвинчуються, додатково підкреслюють неповторний стиль саксонської школи високого вартового мистецтва.

Такими вийшли прем'єри A. Lange & Söhne, представлені на SIHH 2012, що відкрився. Підсумовуючи огляд, мимоволі напрошується висновок, що німецькі годинникарі постаралися дотриматися балансу, з одного боку запропонувавши щось інноваційне, а з іншого - покращивши вже існуюче. І такий підхід не може не спричинити повагу.

Годинники
Вхід до особистої колекції

Реєстрація

Відновлення паролю